Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Οι Αλβανοί μαζεύουν ένα εκατομμύριο υπογραφές για να φτιάξουν την μεγάλη Αλβανία! Ζητάνε και από την Ελλάδα εδάφη...

Σε μια προσπάθεια για τη συλλογή ενός εκατομμυρίου υπογραφών υπέρ της δημιουργίας της «Φυσικής Αλβανίας» έχει αποδυθεί ο αλβανός φιλόσοφος Κότσο Ντανάι σε χώρες εκτός Αλβανίας.
Στόχος του είναι η άσκηση πίεσης προς την διεθνή κοινότητα προκειμένου να ιδρυθεί ενιαίο αλβανικό κράτος.
Σε συνέντευξή του στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, ο κ. Ντανάι, ο οποίος απορρίπτει τον όρο «Μεγάλη Αλβανία», εξήγησε ότι «μέσω της ‘Φυσικής Αλβανίας’ εξασφαλίζεται η ειρήνη των Βαλκανίων» και υποστήριξε ότι σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει κίνδυνος ξεσπάσματος ενός νέου βαλκανικού πολέμου.
«Δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη χωρίς μια Αλβανία στα φυσικά σύνορά της», είπε και πρότεινε να οργανωθεί διεθνής διάσκεψη, η οποία θα ακυρώσει τις αποφάσεις της Πρεσβευτικής Συνδιάσκεψης του 1913 στο Λονδίνο.
«Εν συνεχεία η Αλβανία και το Κόσοβο θα πρέπει να δημιουργήσουν συνομοσπονδία, στην οποία εν τέλει θα έπρεπε να προσχωρήσουν οι Αλβανοί της Μακεδονίας και του Μαυροβουνίου», είπε.
Μετά την μαζική εκδίωξη των Αλβανών μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου η Ελλάδα θα πρέπει να επιτρέψει την επιστροφή αυτών των ανθρώπων. Τέλος, όλοι οι Αλβανοί θα ενωθούν σε ένα κράτος.
«Αυτό το σχέδιο έχει ήδη κωδικοποιηθεί στο προοίμιο του ισχύοντος Συντάγματος της Δημοκρατίας της Αλβανίας», υποστήριξε ο κ. Ντανάι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: