Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2013

Στοχοποίηση

Ο  πολίτης Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου
Πρόεδρος της Επιτροπής Ενημερώσεως Εθνικών Θεμάτων

Πρόκειται για μια πολύ συνηθισμένη λέξη, η οποία έκανε την εμφάνισή της ετούτα τα χρόνια της πολύμορφης και πολυεπίπεδης διαφθοράς, η οποία περιζώνει όλες τις πτυχές του δημόσιου και κοινωνικού βίου των Ελλήνων, «που είναι πνιγμένοι στα σκατά», κατά τον εύστοχο χαρακτηρισμό Γάλλου… σοσιαλιστή και τραπεζίτη.
Όταν, λοιπόν, κάποτε η μακαρίως καθεύδουσα Δικαιοσύνη κατορθώνει να καθίσει κάποιον στο σκαμνί αρχίζουν οι θρασυτάτες κραυγές: «Με στοχοποιούν οι αντίπαλοι» ενώ παράλληλα, αυτός ο «κάποιος», προσπαθεί να ισχυριστεί ότι πρόκειται «για πολιτική δίωξη»!!
Είναι προφανέστατο ότι οι εν λόγω «κάποιοι» μας θεωρούν όλους πολιτικούς Αυστραλοπιθήκους, τη στιγμή μάλιστα που είναι βουτηγμένοι στα σκατά».
Αποπειρώνται να σωθούν με την επίκληση της διαβόητης «στοχοποίησης» ενώ θα μπορούσαν με παρρησία φερόμενοι να ακολουθήσουν τα διδάγματα Ιαπώνων πολιτικών. Αυτή την ανανδρία και αυτόν τον χυδαίο λαϊκισμό καυτηρίασα εδώ και πολλά χρόνια (βλ. π.χ. τα κείμενά μου: «Πτυχές εθνικής υποκρισίας» στην «Καθημερινή» της 6/8/1997 – «Η ποινικοποίηση της πολιτικής και το ανεύθυνο των πολιτικών» στην «Ελευθεροτυπία» της 20/10/1991 – «Η ποινικοποίηση της πολιτικής και η ασυνέπεια των πολιτικών» στα «Πολιτικά Θέματα» της 13/5/1994).
Καταλήγω: «Στοχοποίηση» = Μπουρδοποίηση του δημόσιου και κοινωνικού βίου που πρέπει κάποτε να βγει από τους βόθρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: