Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ ΣΤΟ ΜΑΛΑΚΟ ΥΠΟΓΑΣΤΡΙΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Μια πρωτοφανής για τα διεθνή πολιτικά χρονικά εκτροπή βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία δύο χρόνια στο υπουργείο εξωτερικών…

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Και το χειρότερο όλων είναι πως όταν αυτή η εκτροπή θα έχει ολοκληρωθεί, η χώρα θα έχει οδηγηθεί στον απόλυτο αφανισμό ως εθνικά κυρίαρχο κράτος.

Πρόκειται για μια εξέλιξη που οδηγεί  στη μεθοδευμένη στρατηγική της αποδυνάμωση, και ουσιαστικά στην αυτοκατάργηση της,πράγμα που συνιστά εθνικό έγκλημα που μόνο με την εσχάτη των ποινών οφείλει να αντιμετωπιστεί.

Η Ελλάδα είναι αυτή τη στιγμή η μοναδική χώρα στον πλανήτη, που ουσιαστικά στερείται εξωτερικής πολιτικής. Δε θα ήταν υπερβολή να πούμε πως το υπουργείο εξωτερικών της χώρας μας παρουσιάζει μια εικόνα πρωτοφανή που όμοιά της δε γνώρισε ούτε την περίοδο της ναζιστικής κατοχής, ούτε καν την περίοδο της μακραίωνης τουρκοκρατίας.

Το δοτό ανδρείκελο που αυτά τα δυο χρόνια παρασιτεί στο υπουργείο των εξωτερικών, τρία μόνο πράγματα έχει να επιδείξει κατά τη διάρκεια της ντροπιαστικής τους θητείας...


  • Το πρώτο ήταν η επικίνδυνη και εν πολλοίς προδοτική δήλωσή του, με την οποία ουσιαστικά απεδέχθη και ενημέρωνε ως φτηνοπληρωμένος κλητήρας, πως την επόμενη περίοδο θα συντελεστούν δραματικές αλλαγές στα σύνορα και τη γεωπολιτική της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων.
  • Το δεύτερο ήταν η θλιβερή του παρουσία μέσω της οποίας έσπευσε να δηλώσει την απόλυτη δουλοπρέπεια μιας θλιβερής πρωτιάς, αναγνωρίζοντας και νομιμοποιώντας - πρώτος αυτός – τη νεοναζιστική κυβέρνηση του Κιέβου. Και…
  • Το τρίτο ήταν η επίσης προδοτική του αβανταδορία, στους ταπεινωτικούς σχεδιασμούς Αναστασιάδη, που επαναφέρουν το προδοτικό σχέδιο Αναν, κι οδηγούν στο διαμελισμό της Κύπρου και μέσω αυτού στο διαμελισμό του ίδιου του Ελληνισμού.

Οι ευθύνες ωστόσο γι αυτή την κατάσταση, για την ουσιαστική δηλαδή ανυπαρξία αυτοτελούς εξωτερικής πολιτικής σε μια εποχή που συντελούνται δυναμικές ανακατατάξεις στη γεωδυναμική σφαίρα της γεωπολιτικής, και στην υποβάθμιση του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών σε ρόλο κλητήρα για την προώθηση των υπερεθνικών αποφάσεων, βαρύνουν προσωπικά τον πρωθυπουργό της χώρας.

Τον πρωθυπουργό που ουσιαστικά με την ανάθεση του υπουργείου εξωτερικών στον Ε. Βενιζέλο, στο ανδρείκελο δηλαδή που ακριβοπληρώνεται για ν ασχολείται, όχι με τη χώρα, αλλά με τις εσωκομματικές του ίντριγκες και με την απόπειρα νομιμοποίησης των οικονομικών του πεπραγμένων στην κυβέρνηση του εθνικού ολετήρα και την προσωπική του απενοχοποίηση για τους εφιαλτικούς του χειρισμούς, ουσιαστικά συνηγόρησε στην επί της ουσίας κατάργηση του υπουργείου των εξωτερικών, και στον υποβιβασμό του σε διεκπεραιωτήριο των αποφάσεων του Δ’  Ράιχ.

Όλα τα παραπάνω συνιστούν μια επικίνδυνη εξέλιξη που απογυμνώνει τη χώρα…
Μια εξέλιξη που μετατρέπει τον τόπο μας στο πλέον ταπεινωμένο προτεκτοράτο όλων των εποχών…
Μια εξέλιξη που ισοδυναμεί με κορυφαία εθνική προδοσία, το τίμημα της οποίας θα είναι βαρύτατο. Διότι η γεωπολιτική…

  • Πρώτον: Δε θα περιμένει και δεν υποτάσσεται στο γιαλατζή success του επικίνδυνου και χειραγωγούμενου Σα(χλα)μαρά. Και…
  • Δεύτερον: Οι τρείς προδοτικές και εθνικά επικίνδυνες πινελιές που άφησε στο διάβα του ο Βενιζέλος, θα έχουν ανυπολόγιστο κόστος εν όψει εξελίξεων τις μέρες που έρχονται και με κορυφαία εθνικά θέματα ανοικτά, βρίσκοντας μια πατρίδα όχι μονάχα οικονομικά υποταγμένη στις συμμορίες των ισχυρών, αλλά κυρίως στρατηγικά σμπαραλιασμένη και γυμνή από εθνική στρατηγική, ανήμπορη να αντιδράσει στον όποιο γεωστρατηγικό σχεδιασμό ανακύψει από τους χορογράφους στην περιοχή μας.

Κατά συνέπεια…
Αν η μεθοδευμένη οικονομική αποδιάρθρωση της χώρας, συνιστά μια φορά κορυφαίο εθνικό έγκλημα με τη συνέργεια των ντόπιων δοτών πολιτικών συμμοριών…
Η επίσης μεθοδευμένη στρατηγική της αποδυνάμωση και ουσιαστικά η αυτοκατάργηση της, συνιστά εθνικό έγκλημα που μόνο με την εσχάτη των ποινών οφείλει να αντιμετωπιστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: