Δευτέρα, 7 Απριλίου 2014

Δένδιας και Σαμαράς εγκαταλείπουν την Θράκη στα χέρια της Άγκυρας

Γράφει ο Κωνσταντίνος Τερζής 

Τα όσα συμβαίνουν στην Ελληνική Θράκη είναι ήδη καταγεγραμμένα, τουλάχιστον τα περισσότερα, και έχει ήδη δοθεί το στίγμα της δράσης τόσο του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής και των ανθρώπων του, όσο και του απολύτως επικίνδυνου παρακράτους που έχει στηθεί επί της Ελληνικής Θράκης από τις μυστικές υπηρεσίες της γείτονος. 

Αναλογιζόμενοι, μάλιστα, την περίφημη καταγεγραμμένη και δημοσιευμένη συζήτηση του Ταγίπ Ερντογάν με τον αρχηγό της ΜΙΤ και τα άλλα τρία ανώτατα στελέχη της τουρκικής κυβέρνησης (η οποία αφορούσε τουρκική προβοκάτσια επί του συριακού εδάφους ή στοχευμένη προβοκατόρικη εικονική επίθεση από τη Συρία προς την Τουρκία), αντιλαμβανόμαστε πως ο κίνδυνος δημιουργίας μίας παρόμοιας τουρκικής προβοκάτσιας επί της Ελληνικής Θράκης είναι κάτι περισσότερο από πιθανός, αφού η τουρκική ηγεσία δεν έχει καμία απολύτως αναστολή στο να ξεκινήσει κάποιον πόλεμο χρησιμοποιώντας τα «εργαλεία» που διαθέτει, σε περιοχές για τις οποίες ενδιαφέρεται. 

Όσοι ασχολούνται με το θέμα της ανάπτυξης των τουρκικών δραστηριοτήτων στην Ελληνική Θράκη, έχουν ήδη καταλήξει στο συμπέρασμα πως για όλα όσα συμβαίνουν δεν είναι υπεύθυνη μόνο η Τουρκία, αλλά και η Ελληνική πλευρά, για την ακρίβεια η Ελληνική Πολιτεία (βλ. εκάστοτε κυβέρνηση), η οποία μέσω των αποφάσεων ή των παραλείψεών της, έχει δημιουργήσει ένα κενό, το οποίο η Τουρκία
εκμεταλλεύεται μέσω της κρίσιμης μάζας μουσουλμανικού πληθυσμού που υπάρχει στην Ελληνική Θράκη και τον οποίο η τουρκική εξωτερική πολιτική εμφανίζει ως «τουρκογενή», προκειμένου στη συνέχεια να δημιουργήσει έναν χώρο προς διεκδίκηση (άμεση ή έμμεση), έναν ζωτικό χώρο σύνδεσής της με τα Βαλκάνια και την υπόλοιπη Ευρώπη. 

Η «απόσυρση» της Ελληνικής Πολιτείας από την Θράκη, δεν είναι ένα απλό γεγονός. Είναι ένα γεγονός το οποίο είναι άμεσα συνδεδεμένο με πολιτικές αποφάσεις της ίδιας της κυβέρνησης. Είναι ένα γεγονός που επηρεάζει άμεσα εμπλεκόμενους θεσμικούς φορείς και τους «καταργεί» (για την ακρίβεια τους αποσύρει) από το έργο το οποίο είναι επιφορτισμένοι να υλοποιήσουν σε όλη την Ελληνική Επικράτεια και ιδιαίτερα σε περιοχές μείζονος εθνικού ενδιαφέροντος. Και η «κεντρική διακυβέρνηση» της Ελλάδας, το κατορθώνει αυτό, είτε μειώνοντας το ανθρώπινο δυναμικό θεσμικών της οργάνων, είτε αποσύροντας την ύπαρξη και λειτουργία τους επί περιοχών στις οποίες η δραστηριότητα του τουρκικού παρακράτους είναι καταγεγραμμένη και με ισχυρές αυξητικές μάλιστα τάσεις. 

Σαν παράδειγμα, θα αναφέρουμε τον δήμο Αρριανών (ν. Ροδόπης), ο οποίος ελέγχεται άμεσα από το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, αφού ο σημερινός (αλλά και ο αυριανός) δήμαρχος είναι «εκλεκτός» του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής. 

Τι συνέβη όμως όταν εκλέχτηκε (για πρώτη φορά) ο συγκεκριμένος τουρκόφρονας δήμαρχος; 
Ποια ήταν η «απάντηση» - τοποθέτηση της Ελληνικής Πολιτείας σε ένα πρόβλημα που προέκυψε και που όλοι όσοι ενεπλάκησαν στον περίφημο «Καλλικράτη» (ο οποίος δημιούργησε προς χάριν εξασφάλισης ψήφων από το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής έναν ακόμη Δήμο –Ιάσμου- που χαρακτηρίζεται ως «τουρκικός») γνώριζαν πάρα πολύ καλά πως τα προβλήματα που θα δημιουργούσαν θα ήταν δισεπίλυτα και θα εφοδίαζαν με «υλικό» την τουρκική εξωτερική πολιτική και φυσικά την ήδη υπάρχουσα τουρκική προπαγάνδα εντός της Ελληνικής Θράκης. 


Η απάντηση της «κυβέρνησης των Αθηνών» ήταν το κλείσιμο του Αστυνομικού Τμήματος των Αρριανών, για λόγους… οικονομίας! Και με αυτόν τον τρόπο, η Ελληνική Πολιτεία αποχώρησε σιωπηλά από μία περιοχή που αυτομάτως «παραδόθηκε» προς διαχείριση από τον εκάστοτε τούρκο πρόξενο… 

Τι σημαίνει αυτή η έλλειψη Ελληνικών αστυνομικών αρχών στον συγκεκριμένο (ή και σε οποιοδήποτε άλλο) δήμο; 

Σημαίνει πως η Ελληνική Πολιτεία δεν γνωρίζει πλέον τι συμβαίνει στην περιοχή αυτή. 
Σημαίνει πως η Ελληνική Πολιτεία δεν παρίσταται για να επιβάλει τους νόμους της Ελλάδας. 
Σημαίνει πως η Ελληνική Πολιτεία έχει εγκαταλείψει και έχει αφήσει έκθετους τους κατοίκους της περιοχής στις διαθέτεις οποιουδήποτε (εγχώριου ή εισαγόμενου) εγκληματικού στοιχείου.
Σημαίνει πως η Ελληνική Πολιτεία στερείται πλέον ύπαρξης σημείων ικανούς πληροφόρησης σχετικά με δραστηριότητες που αναπτύσσονται σε συγκεκριμένες περιοχές. 

Κάντε κλικ για μεγέθυνση. Τα βέλη δείχνουν τις επαρχιακές οδούς κατεύθυνσης προς τον Έβρο
Η θέση (γεωγραφική) του συγκεκριμένου δήμου (Αρριανών) χαρακτηρίζεται ως «στρατηγική», αφού βρίσκεται επί της κύριας οδού υποστήριξης (logistics) της άμυνας του Ελληνικού στρατού του Έβρου.

Γνωρίζει, άραγε, ο σημερινός υπουργός, κ. Δένδιας, πως η απόφασή ή η αποδοχή του για το κλείσιμο του συγκεκριμένου αστυνομικού σταθμού, είναι μείζονος εθνικής και στρατηγικής σημασίας και πως υπάρχει σοβαρή πιθανότητα καθυστέρησης (έστω και μερικών ωρών προκειμένου να εξασφαλιστεί στρατιωτικά η συγκεκριμένη επαρχιακή οδός) στην μεταφορά στρατιωτικού υλικού προς τις στρατιωτικές μονάδες του Έβρου;

Γνωρίζει ο πολύς κύριος Δένδιας πως ειδικά στην συγκεκριμένη περιοχή είναι δυνατόν να δημιουργηθούν όχι μόνο χώροι αποθήκευσης στρατιωτικού υλικού, αλλά και χώροι εκπαίδευσης γηγενούς πληθυσμού για συμμετοχή σε στρατιωτικές δράσεις;

Γνωρίζει ο κύριος Δένδιας την γεωγραφική δομή της συγκεκριμένης περιοχής και κατά πόσο αυτή μπορεί να λειτουργήσει ανασταλτικά, δημιουργώντας σημαντικές χρονικές καθυστερήσεις στον απρόσκοπτο εφοδιασμό των στρατιωτικών μονάδων του Έβρου, σε περίπτωση που αυτό απαιτηθεί;

Δυστυχώς, όμως, τόσο για τον κύριο Δένδια, όσο και για τον υπεύθυνο της σημερινής κυβέρνησης, Αντώνη Σαμαρά, η περίπτωση των Αρριανών ν. Ροδόπης, δεν είναι η μοναδική από την οποία το Ελληνικό κράτος έχει αποχωρήσει, δείχνοντας πως δεν έχει καμία διάθεση να φροντίσει τους Έλληνες πολίτες, αλλά έχει την «διάθεση» να τους εγκαταλείψει στις ορέξεις και τους σχεδιασμούς της Άγκυρας, στην οποία καταφανώς έχει παραδοθεί άτυπα σε μία κατάσταση συγκυριαρχίας (με διαμοιρασμένες περιοχές επιρροής και επιβολής ισχύος) η περιοχή της Ελληνικής Θράκης.

Ο ορεινός νομός Ξάνθης ελέγχεται από ένα αστυνομικό τμήμα και έναν αστυνομικό σταθμό (που θα κλείσει)!!!
Στον διπλανό νομό Ξάνθης, η αποχώρηση του Ελληνικού κράτους και ειδικά της Αστυνομίας, είναι εμφανής στα ορεινά του νομού (όπου καταγράφεται και η υψηλή δραστηριότητα των τουρκοπρακτόρων καθώς και του ίδιου του τούρκου προξένου της Κομοτηνής), όπου διαπιστώνουμε πως σε μία πολύ μεγάλη γεωγραφική έκταση υπάρχει ένα αστυνομικό τμήμα (χωριό Εχίνος) και ένας αστυνομικός σταθμός (χωριό Μύκη). Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως ο αστυνομικός σταθμός (στον οποίο βρίσκονται δύο μόλις αστυνομικοί) που βρίσκεται στην έδρα του Δήμου Μύκης, πρόκειται πολύ σύντομα να κλείσει (όπως έγινε και στο δήμο Αρριανών), αφήνοντας στην περιοχή μόνο το αστυνομικό τμήμα του Εχίνου, οι άνδρες του οποίου είναι αδύνατον να καλύψουν μία περιοχή στο μεγαλύτερο μέρος της οποίας κατοικούν Έλληνες Πομάκοι μουσουλμάνοι οι οποίοι δέχονται ισχυρές πιέσεις από τους ψευτομουφτήδες και το «δοβλέτι» που δημιουργήθηκε και λειτουργεί στην περιοχή.

Και πως υπερασπίζεται ο κ. Σαμαράς και ο κ. Δένδιας τόσο τους Πομάκους της περιοχής όσο και την σπουδαιότατη εθνικά γεωγραφική θέση, η οποία βρίσκεται στα σύνορα της Βουλγαρίας, όπου δραστηριοποιείται έντονα η Άγκυρα και έχει κατορθώσει να δημιουργήσει έναν αρκετά μεγάλο (πληθυσμιακά και γεωγραφικά) θύλακα τουρκοφρόνων; Και οι δύο αποδέχονται τις προτάσεις του κ. Στουρνάρα(!!!) και μειώνουν τα κρατικά έξοδα, εκθέτοντας επικίνδυνα την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας. Για το ποιές είναι οι ευθύνες τους, ας αναλογιστούν οι ίδιοι. Γιατί, ευθύνες υπάρχουν και είναι τεράστιες, αφού γνωρίζουν πάρα πολύ καλά οι άμεσα εμπλεκόμενοι πολιτικοί (υπουργοί και πρωθυπουργός) -μέσα από την ενημέρωση των αρμοδίων υπηρεσιών- πως η ακολουθούμενη πολιτική είναι στην αντίθετη πορεία από ό,τι προτάσσει η κοινή λογική...

Και αυτά, δεν χρειάζονται κοριούς παρακολούθησης για να γίνουν γνωστά, ούτε «διαρροές» (στοχευμένες ή μη) υψηλόβαθμων κυβερνητικών αξιωματούχων. Είναι καταγεγραμμένα και –δυστυχώς- σκιαγραφούν τις προτεραιότητες, τις προθέσεις και τους «σχεδιασμούς» του μεγάρου Μαξίμου για την Ελληνική Θράκη, η οποία εγκαταλείπεται κατόπιν κυβερνητικού σχεδιασμού και επιλογών. Μόνο που, δεν υπάρχει κανένας πολιτικός που να μπορεί να εξηγήσει αυτή την πολιτική (και κυβερνητική) συμπεριφορά. Κι αυτό, επειδή δεν υπάρχει καμία λογική εξήγηση, πέρα από την πολιτική ανικανότητα αντίληψης των εθνικά αυτονόητων, από πολιτικά και εθνικά επικίνδυνους…


ΥΓ: Η "προδοσία" που συντελείται στην Ελληνική Θράκη, έχει μία σειρά από "πρωταγωνιστές", οι οποίοι σχηματίζουν ένα "άτυπο" θανατηφόρο για την περιοχή τρίγωνο. Τουρκία, έλληνες πολιτικοί (και τοπικοί κομματάρχες) και μεγαλο-δημοσιογράφοι. Με το τελευταίο "τμήμα" θα ασχοληθούμε ειδικά σε μελλοντική δημοσίευση, για να αποδείξουμε όχι μόνο την "δράση" τους, αλλά και την ενεργό συμμετοχή τους σε ένα εθνικό έγκλημα διαρκείας που απειλεί την γεωγραφική ακεραιότητα της Ελλάδας.

Η αντιγραφή του παρόντος άρθρου επιτρέπεται ΜΟΝΟΝ μετά από έγγραφη άδεια του συντάκτη ή του ιστολογίου "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"

Δεν υπάρχουν σχόλια: