Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Τουρκία - Ελλάδα: Παράλληλοι Βίοι! "Κινδυνεύουν τα έθνη και η δημοκρατία"!

Ο πολίτης Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου
Πρόεδρος της Επιτροπής Ενημερώσεως Εθνικών Θεμάτων

Τα όσα ακούγονται και γίνονται στην Τουρκία ετούτο τον καιρό με τα απίστευτα σκάνδαλα του Τούρκου πρωθυπουργού, τα οποία φτάνουν έως και τους παράνομους έρωτες, προκαλούν την οργή και την αηδία εναντίον της εξουσίας.
Το πιο τερατώδες όμως και το πιο χυδαίο είναι η… πολιτική άμυνά του που λέει: "Κινδυνεύει το Έθνος. Κινδυνεύει η δημοκρατία. Οι εχθροί μάς συκοφαντούν"!!!
Τα ίδια "δημοκρατικά" και "εθνικά επιχειρήματα" επιστρατεύουν και οι δικοί "μας"  όταν συλλαμβά­νονται επ' αυτοφώρω για ανάλογα σκάνδαλα.
Ωρύονται: "Πρόκειται για συνωμοσία" - "Βάλλεται η δημοκρατία" - "Ποινικοποιείται η πολιτική ζωή"!!!
Πρόκειται για την υπερμεγέθη πολιτική αθλιότητα η οποία υποβιβάζει το πολίτευμα, την αξιοπρέπεια και τη λογική στα έγκατα των βόθρων.
Τι σχέση έχει η κλοπή και η μίζα με το έθνος και τη δημοκρατία αυτό μόνο οι ψωλοαρμενίζοντες εξουσιαστές το ξέρουν.
Φυσικά, οι… δημοκρατικοί λαοί τα δέχονται όλα αυτά και συνεχίζουν να ψηφίζουν και να τους στηρίζουν!
Σκέφτομαι τον εαυτό μου να ήταν ανάμεσα σε αυτούς τους "δημοκρατικούς" ψηφοφόρους που ταυτίζονται με αυτούς τους πολιτικούς.
Θα έπρεπε να κάνω χαρακίρι, ενώ αυτοί το θεωρούν… δημοκρατικό καθήκον! (αυτή την πολιτική και ατομική αθλιότητα καυτηρίασα με τα κείμενά μου: "Η ποινικοποίηση της πολιτικής και η ασυνέπεια των πολιτικών" στα "Πολιτικά Θέματα" της 13/5/1994, "Η πολιτική "σκευωρία" ως πολιτική, ηθική και ποινική ασυδοσία" στα ίδια της 6/10/1995 και "Η πολιτική σημασία του λευκού" στο μηνιαίο περιοδικό "Ηλιαία" τεύχ. Ιανουαρίου 2007). Στο κείμενο αυτό θα δουν οι ενδιαφερόμενοι την μεγάλη σημασία της λευκής ψήφου την οποία η υπ' αριθ. 2930/1996 απόφαση του Γ' τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας", χαρακτηρίζει ως την πιο ώριμη πολιτική ψήφο την οποία ο νομπελίστας Ζοζέ Σαραμάγκου, χαρακτήρισε ως "λευκή
επανάσταση των πολιτών" και ως "βόμβα για την αναμόρφωση και ανανέωση του συστήματος" (το κείμενο αναδημοσιεύεται στο συλλογικό μου έργο: "Κριτικά Κείμενα" εκδ. "Πελασγός" - Ι. Γιαννάκενας - Αθήνα 2012, σελ. 111-117).
Εσύ που κόπτεσαι για τη… δημοκρατία διάβασε τα κείμενα και δραπέτευσε από τους πολιτικούς βόθρους.
Εκτός κι αν έπαθες… ανοσία και απολαμβάνεις τη βρώμα! Το πρόβλημα των αληθινών πολιτών και πατριωτών δεν είναι η επιλογή βόθρων αλλά η κατάργησή τους. Όταν οι λαοί επιλέγουν τους βόθρους επιλέγουν ταυτόχρονα και τον βιολογικό τους θάνατο.
Αυτό έκανε προσφάτως και ο τουρκικός λαός, ο οποίος ψήφισε μετά μανίας τον αρχικλέφτη πρωθυπουργό ενώ η ανθρωπότητα βοά για τα σκάνδαλά του.
Το ίδιο έκανε, κάνει -και πολύ φοβάμαι θα ξανακάνει- και ο "κυρίαρχος" ελληνικός λαός που τον έμαθαν να μην μπορεί να ζει έξω από τους πολιτικούς βόθρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: