Ο πολίτης Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου
Πρόεδρος της Επιτροπής Ενημερώσεως Εθνικών Θεμάτων
Πρόεδρος της Επιτροπής Ενημερώσεως Εθνικών Θεμάτων
Αυτός είναι ο τίτλος του πρόσφατου βιβλίου του καθηγητού Χ. Γούδη, το οποίο εκδόθηκε από τον "Πελασγό" του Ι. Γιαννάκενα (2011).
Πολυγραφότατος και πολυδιάστατος ο καθηγητής της Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών, εκτείνει την επιστημονική και πνευματική του παραγωγή όχι μόνο στον επιστημονικό κλάδο του, που είναι η αστρονομία και η αστροφυσική, αλλά και σε ένα φάσμα θεμάτων τα οποία άπτονται της ιστορίας, της πολιτικής και της ποίησης.
Παράλληλα, ο αεικίνητος συγγραφέας κινείται και δρα ως ενεργός πολίτης στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα της χώρας μας, αναλαμβάνοντας υπεύθυνα πολιτικά πόστα.
Το δεκασέλιδο βιογραφικό του, το οποίο καταχωρείται στο τέλος του πιο πάνω έργου του μαρτυρεί έναν ακάματο ερευνητή, που σκάβει διαρκώς στα ορυχεία της γνώσης, την οποία, ως αστροφυσικός αγκομαχά να την φτάσει στ' άστρα.
Γεννημένος το 1947 στον Πειραιά ανέδειξε εμπράκτως ότι έκανε πολλά μέσα σε λίγο χρόνο. Ο "Νέος Πατριωτισμός" του Χ. Γούδη, το οποίο εκδόθηκε, υπό την ιδιότητά του ως Προέδρου του "Ινστιτούτου Εθνικών και Κοινωνικών Μελετών 'Ίων Δραγούμης'", είναι συλλογικό έργο, το οποίο περιλαμβάνει τέσσερες δεκάδες κείμενα του πολιτικού, κοινωνικού, ιστορικού και επιστημονικού περιεχομένου.
Ο γενικός καμβάς αυτών των κειμένων αποτελεί, όπως σημειώνει ο ίδιος στον πρόλογό του, "είναι η εκφορά μιας ιδεολογίας της ελληνικότητας και ενός νέου πατριωτισμού, που πηγάζει από τις βαθιές ιστορικές μας ρίζες".
Είναι αυτά ακριβώς που κακοποιήθηκαν από την επέλαση του δήθεν προοδευτισμού τούτα τα σαράντα χρόνια της αρρωστημένης μεταπολίτευσης.
Είναι αυτονόητο ότι ο αναγνώστης θα μάθει πολλά και για πολλά θέματα από το έργο αυτό το οποίο ο εκδότης Γιαννάκενας στα πλαίσια της "αλληλεγγύης των φίλων", άλλοτε διανέμει δωρεάν κα ιάλλοτε το δίνει σε μισή τιμή.
Τελειώνοντας σημειώνω ότι τα περιλαμβανόμενα δοκίμια - άρθρα στο έργο αυτό, αρχίζουν από τον Σεπτέμβριο του 2009 και καταλήγουν στο Φεβρουάριο του 2011.
Το τρωτό σημείο του έργου είναι ότι δεν αναφέρονται τα έντυπα στα οποία δημοσιεύθηκαν καθώς και οι ημερομηνίες τους.
Ο αστροφυσικός Γουδής γνωρίζει καλύτερα παντός άλλου τη σημασία του χρόνου, τόσο στη ζωή του σύμπαντος όσο και στα γήινα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου