Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Πυροβολισμοί έξω από το σπίτι του φονευθέντα Α. Γκούμα Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες στη Χιμάρα

Δύο αυτοκινητα κινουμενα με μεγαλη ταχυτητα απο Αυλωνα προς Αγιους Σαραντα χθές, πυροβολησαν τρεις φορες εξω απο την οικια του αειμνηστου Αριστοτελη Γκουμα. Η κίνηση μεταφράζεται ως απόπειρα εκφοβισμού κατά της οικογένειας του φονευθέντος και της χιμαριώτικης κοινότητας. Ηλεκτρισμένη είναι αυτήν την στιγμή στην Χιμάρα η ατμόσφαιρα ενώ ενδέχεται να υπάρξουν άμεσα νέες κινητοποιήσεις.Στο σημείο έφτασε αμέσως η αστυνομία η οποία περισυνέλεξε τους κάλυκες από τους πυροβολισμούς ενώ  πλήθος ανήσυχου κόσμου είχε συγκεντρωθεί έξω από το σπίτι.
Επίσης εκατοντάδες Χιμαραίοι από όλη την Επαρχία και συμπαραστάτες τους από τους Αγίους Σαράντα, προχώρησαν σε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας επί της οδού που συνδέει την πόλη τους με τον Αυλώνα.Η δραστηριότητα διήρκησε περί τη μισή ώρα και πραγματοποιήθηκε στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Αριστοτέλης Γκούμας. Στην εκδήλωση πρωτοστάτησε η οικογένεια του ατυχούς νέου, με κύριο αίτημα την αποστολή ανακριτή στη Χιμάρα για τη διερεύνηση της υπόθεσης. Υπενθυμίζουμε ότι ο Αριστοτέλης Γκούμας λιντσαρίστικε την προηγούμενη εβδομάδα, από ομάδα εξτρεμιστών, επειδή υπερασπίστηκε την χρήση της ελληνικής γλώσσας στη Χιμάρα.
 Τέλος οι Αλβανοί εξακολουθούν να πυροδοτούν το ήδη φορτισμένο κλίμα.Το ‘ Φοιτητικό Κίνημα’ της Αυλώνας με έγγραφό του καλεί τις αλβανικές δικαστικές αρχές να απελευθερώσουν αμέσως τους επτά νέους που συμμετείχαν στη δολοφονία του ομογενούς Αλέξανδρου Γκούμα.Όπως σημειώνει η αλβανική εφημερίδα ‘Σταρτ’, στο υπόμνημά τους, το ‘κίνημα’, αναφέρει ότι ο θάνατος του βορειοηπειρώτη προήλθε με τη σύγκρουση του αυτοκινήτου που οδηγούσε ο Ιλίρ Μούκα, και οι άλλοι επτά δεν πρέπει να μένουν φυλακισμένοι εξαιτίας της πολιτικής πίεσης των εδώ πολιτικών αλλά και πέρα των συνόρων, όπως γράφει χαρακτηριστικά, γιατί οι πολιτικοί προσπαθούν να ικανοποιήσουν τα δικά τους συμφέροντα και όχι τα εθνικά.Η επιστολή εστάλη στον Εισαγγελέα της Αυλώνας, στην οποία δεν παραλείπεται να αναφερθεί και το κλείσιμο της εθνικής οδού Χιμάρας-Αυλώνας στις 12 και 13 Αυγούστου από πολίτες στο σημείο όπου έγινε η δολοφονία, όπου υπάρχει ο ισχυρισμός ότι και οι πολίτες αυτοί έκαναν παράνομη πράξη αλλά δεν έχουν …συλληφθεί.

Πηγή : http://www.nenanews.eu/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: