Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Υποστήριξη Ρωσίας προς Σλάβους πΓΔΜ

Η Ρωσία θα υπογράψει στο άμεσο μέλλον συμφωνία φιλίας και συνεργασίας με την πΓΔΜ, ενισχύεται , μάλιστα, και η πληροφορία ότι ο Ρώσος πρόεδρος, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, θα επισκεφθεί τα Σκόπια.
Χθές, Τετάρτη 25 Αυγούστου, ο Ντάρκο Κωσταντόφκσι, μέλος της εξωτερικής πολιτικής και σύμβουλος του σκοπιανού Προέδρου Γκεόργκε Ιβάνοφ σε συνέντευξή του στο ΙΤΑΡ-ΤΑSS, επιβεβαίωσε την πληροφορία αυτή.
«Οι ηγεσίες των δύο χωρών έχουν αξιολογήσει και προσδιορίσει το επίπεδο των σχέσεων και πιστεύουν ότι έχουν ωριμάσει οι προϋποθέσεις για την υπογραφή μιας επίσημης συμφωνίας φιλίας και συνεργασίας», δήλωσε ο Κωσταντόφκσι.Τόνισε, μάλιστα, ότι αυτή η πρωτοβουλία δεν είναι καινούργια και την έχει υποστηρίξει στο παρελθόν ο πρόεδρος Ιβάνοφ.
«Πιστεύουμε ότι μια τέτοια συμφωνία θα συνεχίσει την πολιτική του διαλόγου και της εντατικής συνεργασίας σε πολλούς τομείς των δύο χωρών, όπως η οικονομία, η ενέργεια, ο πολιτισμός, η εκπαίδευση, ο τουρισμός κλπ» , είπε ενδεικτικά ο σύμβουλος του σκοπιανού προέδρου.
Εξέφρασε μάλιστα την ελπίδα ότι η υπογραφή της συμφωνίας αυτής θα πραγματοποιηθεί σύντομα με τη συνάντηση των δύο προέδρων στα Σκόπια.
Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να τονίσει ότι εκτιμά το γεγονός ό η Ρωσική Ομοσπονδία, ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες στο παγκόσμιο γεωπολιτικό σκηνικό, είναι μια χώρα που υποστηρίζει πλήρως το συνταγματικό όνομα της χώρας (στα πλαίσια, βέβαια, της σλαβικής συμπαράστασης).

Πηγή : http://echedoros-a.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: