Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σήμερα συμπληρώνονται 36 χρόνια απο την ολοκλήρωση της φασιστικής εισβολής των τούρκων στην μαρτυρική μεγαλόνησο, την Κύπρο μας.
Σαν σήμερα οι τούρκοι ολοκλήρωσαν την το προδιαγεγραμμένο τους σχέδιο, της κατάληψης του 37% του νησιού, σπάζωντας μονομερώς την εκεχειρία που υπήρχε λόγω των διαπραγματεύσεων στην Γενεύη, με τις ευλογίες του διεθνούς παράγοντα (ΗΠΑ, ΑΓΓΛΙΑ).
Ετσι ολοκληρώθηκε η διχοτόμηση της Κύπρου σαν αποτέλεσμα της έλλειψης στρατηγικής,  της εμφυλιοπολεμικής στάσης μεταξύ των κυβερνήσεως Ελλάδας και Κύπρου, που εκμεταλλεύτηκε  με μαεστρία ο Αμερικάνος ώστε να υλοποίηση ο τούρκος τα μακροχρόνια σχέδιά του στη μεγαλόνησο.
Η Επιτροπή Ενημερώσεως επι των Εθνικών Θεμάτων, ιδρύθηκε απο τον τ. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας αείμνηστο καθηγητή Μιχάλη Στασινόπουλο το 1977 με αφορμή το Κυπριακό ώστε να δοθεί στο εθνικό μας θέμα μια πλατιά ενημέρωση τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
36 Χρόνια μετά η Επιτροπή Ενημερώσεως Επί των Εθνικών Θεμάτων καλεί την Ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει με αμείωτη ένταση τις προσπάθειες για λύση του εθνικού μας προβλήματος, την επιστροφή των προσφύγων στις πατρογονικές τους εστίες, την εξακρύβωση της τύχης των αγνοουμένων απο τον πόλεμο του 1974, την επιστροφή των εποίκων στην τουρκία.
Τέλος Ελλάδα και Κύπρος θα πρέπει να αναθεωρήσουν την στάση και την θέση τους πάνω στο κυπριακό γιατί 36 χρόνια μετά τίποτα δεν έχει αλλάξει ακολουθώντας συγκαταβατική πολιτική απέναντι στην τουρκία παρά μόνο να νομιμοποιούνται τα τετελεσμένα.
Ηρθε η ώρα να αρχίσουμε να διεκδικούμε για την Κύπρο, για την Ελλάδα!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια: