Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014

ΟΔΕΓ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ : ΕΛΛΗΝΙΚΗ, ΔΙΕΘΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑ

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ, ΔΙΕΘΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑ»

ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ 7, 8 / 92, 93 ΙΟΥΛΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2013
ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΜΑΣ

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος Ιουλίου-Δεκεμβρίου 2013 του περιοδικού, το οποίο εκδίδει κάθε τρεις μήνες από το 1990 ανελλιπώς ο Οργανισμός για την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας. Αυτό το διπλό τεύχος Ιουλίου-Δεκεμβρίου 2013 διατίθεται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Οργανισμού.
Το περιοδικό φιλοξενεί άρθρα για την προώθηση της διδασκαλίας της Ελληνικής Γλώσσας σε ομογενείς και ξένους σε όλο τον κόσμο και είναι αποτέλεσμα της άοκνης προσπάθειας των μελών και των φίλων του Οργανισμού.
Μέσα στις σελίδες του διαβάζει κανείς «καλά νέα» για τις προσπάθειες Ελλήνων και ξένων φίλων της Χώρας και της Γλώσσας μας για την επέκταση της διδασκαλίας της Ελληνικής (σε όλες τις μορφές της) σε όλο τον κόσμο.
Σε αυτό το τεύχος περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων σημαντικά άρθρα για την Διδασκαλία των Νέων Ελληνικών στην Γαλλική Β/θμια Εκπαίδευση, την εκμάθηση Ελληνικών από τους Τούρκους μέσω Skype, το 23ο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας και την ημερίδα με τίτλο : «Χρειαζόμαστε τα Αρχαία Ελληνικά στην Ελλάδα και στον κόσμο;».
Πολύ ενδιαφέροντα επίσης είναι και τα άρθρα που αφορούν στην διδασκαλία της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας στην Β/βάθμια εκπαίδευση της Χώρας μας καθώς και το άρθρο που αναφέρεται στο
9ο Συνέδριο της Ελληνικής Γλώσσας και Ορολογίας.
Εξ άλλου η παρουσίαση των εκδηλώσεων των σχετικών με την Ελληνική Γλώσσα καθώς και η αλληλογραφία και οι βιβλιοπαρουσιάσεις που δημοσιεύονται σε κάθε τεύχος φέρνουν τους αναγνώστες σε επαφή με τα όσα γίνονται για την προώθηση της Ελληνικής Γλώσσας στον κόσμο.
Το τεύχος αυτό διατίθεται δωρεάν στα μέλη και τους φίλους του ΟΔΕΓ στην διεύθυνση :

Δεν υπάρχουν σχόλια: