Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

"Σκάνδαλο στο Μέγαρο". "Μέγας χορηγός ο Έλληνας πολίτης" ("Εφημερίδα των Συντακτών", 13/2/2014). "Πολιτιστική" προστυχιά και το "Μέγαρο Μουσικής"

Ο  πολίτης Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου
Πρόεδρος της Επιτροπής Ενημερώσεως Εθνικών Θεμάτων

Πουθενά στην ανθρωπότητα δεν συνέβη και δεν συμβαίνει αυτό που έγινε κι αυτό που γίνεται στην Αθήνα με αυτό το "πολιτιστικό" Μέγαρο.
Πουθενά και ποτέ δεν υποχρεώθηκε ο άνεργος, ο πεινασμένος, ο ανασφάλιστος, ο χωρίς φάρμακο, ο χωρίς σπίτι, ο χωρίς σύνταξη, ο μικροσυνταξιούχος, να πληρώνει τις μουσικές ευαισθησίες και προτιμήσεις μιας κλίκας "Φίλων της Μουσικής".
Πρόκειται κατά κανόνα, για μουσικόφιλους της περιοχής Κωλονακίου και των Βορείων προαστίων, που αρέσκονται στην κλασική μουσική και αυτό είναι προς τιμήν τους.
Το άτιμο είναι, αυτή την υψηλή μουσική αισθητική να την πληρώνουν οι πιο πάνω  και ο γράφων που δεν περνά ούτε απ' έξω.
Είναι πρόστυχο, είναι άδικο, είναι πούστικο να υποχρεώνεται ο αγρότης και ο μεροκαματιάρης της Αλεξανδρούπολης, των Χανίων, της Μυτιλήνης και της Κεφαλονιάς να πληρώνει τα αστρονομικά έξοδα λειτουργίας αυτού του Μεγάρου και μάλιστα διαρκώς, από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Έχουμε ένα "πολιτιστικό" βίτσιο που στοιχίζει σε όλους πολύ ακριβά ενώ το ασκούν ελάχιστοι.
Αυτή την προστυχιά την καυτηρίασα πριν από χρόνια όταν πληρώσαμε τα 90 εκατομμύρια ευρώ των χρεών του Μεγάρου.
Τώρα, συνήλθαν οι πέντε… δημοκράτες και αποφάσισαν να ξαναπληρώσουμε το αστρονομικό ποσό των δανείων του Μεγάρου που ανέρχονται σε 230 εκατομμύρια ευρώ "τουλάχιστον".
Αν αυτό δεν λέγεται και δεν είναι ΒΙΑ, τότε τί είναι;
Ο γράφων ρε πολιτικοί ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΔΕΝ θέλει να πληρώσει το Μέγαρο. Γιατί τον χαρατσώνετε χωρίς να τον ρωτήσετε; Μπροστά σας οι λεγόμενοι τρομοκράτες είναι αγγελούδια.
Εσύ που διαβάζεις αυτό το "απολίτιστο" κείμενο,  τί θα κάνεις; Θα σιωπήσεις; Σ' αρέσει το πήδημα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: