Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Μια αποτυχημένη «επανάσταση» στην Ουκρανία



OUKRANIA 3
Του Νίκου Χιδίρογλου
Στην Ουκρανία, κρίνεται το μέλλον της παγκόσμιας ειρήνης.
Η «επανάσταση» την οποία ενορχήστρωσε η Δύση δια των μυστικών της υπηρεσιών, βγήκε εκτός πλαισίου των γεωπολιτικών σχεδιασμών κάποιων κοντόφθαλμων «ειδικών» στην Ουάσιγκτον. Στην αμερικανική πρωτεύουσα, παρά τα απανωτά «κάζα», όπως ήταν η επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, απότοκο του εξοπλισμού των ισλαμιστών που μάχονταν κατά των Σοβιετικών στο Αφγανιστάν. Και να και οι «συνεργασίες» με ναζιστές στην Ουκρανία, «συνεργασίες» που εκθέτουν πολύ, πάρα πολύ τη Δύση. Αλλά, εκεί, κάνουν πως δεν βλέπουν. Αυτό όμως, που δεν περίμεναν, όπως φαίνεται, είναι η αντίδραση των Ρώσων, αλλά και των ρωσόφωνων. Και τι κατάφεραν τα φερέφωνα της Δύσης στην Ουκρανία: την de facto διαίρεση της χώρας τους. Και σε μια νύχτα μέσα χάνεται και ο στόλος της Ουκρανίας, που αυτομόλησε στη Ρωσία! Πως είναι δυνατόν κάποιος να κάνει μια «επανάσταση» με στόχο την βίαια ενσωμάτωση στους ευρωατλαντικούς θεσμούς μιας χώρας που συνορεύει με τη Ρωσία, εξαρτάται ενεργειακά από τη Μόσχα και ο μισός πληθυσμός της είναι ρωσόφωνος; Μήπως ο στόχος ήταν απλά η πρόκληση αναστάτωσης και η δημιουργία συνθηκών για έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο; Αν είναι αυτό, μια χαρά τα κατάφεραν οι Αμερικάνοι και οι Ευρωπαίοι δορυφόροι τους. Ποιος θα την πληρώσει; Ο ουκρανικός λαός, που βρέθηκε και πάλι στο επίκεντρο πολιτικών γι’ αυτόν και χωρίς αυτόν. Αν δεν βάλουν νερό στο κρασί τους οι ναζήδες που ανέλαβαν τα κουμάντα (για πόσο;) στο Κίεβο, η Ουκρανία λίαν συντόμως θα πεινάσει και θα κρυώσει.
Όλα τους έλειπαν... να και το ΔΝΤ!
Η υπόθεση αυτή «έσκασε» στη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος βρέθηκε στην Ουκρανία, είπε μεταξύ άλλων ότι «χαιρόμαστε, γιατί η προσωρινή ουκρανική κυβέρνηση αποφάσισε να συνεχίσει την διαδικασία που συνδέει την Ουκρανία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, με την υπογραφή της Συμφωνίας Σύνδεσης και Σταθεροποίησης». Κάποιος να του πει ότι γι’ αυτό και στήθηκε αυτό το γεωπολιτικό παιχνίδι, που περιλάμβανε την ανατροπή μιας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης. Ο λόγος για μια ανατροπή όμως, που ενδέχεται να προκαλέσει ευρύτερη αποσταθεροποίηση στην περιοχή και να δημιουργήσει νέα γεωπολιτικά δεδομένα, αρνητικά για τη Δύση και το ΝΑΤΟ. Και να πούμε ότι η επίσκεψη Βενιζέλου στο Κίεβο, δυστυχώς δεν είναι καλή για τα ελληνικά συμφέροντα, καθώς το πιθανότερο είναι ότι δεν άρεσε καθόλου στη Μόσχα...  
Από την άλλη, οι ναζήδες του Κιέβου μάλλον πήραν το μήνυμα να μαζέψουν τα βρωμόχερά τους από την ελληνική μειονότητα της Ουκρανίας. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΕΙ για σαχλαμάρες. Απλά, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΕΙ. Ας κοιτάξουν τώρα να «μαζέψουν» το χάλι που εκείνοι δημιούργησαν. Πολλοί είναι εκείνοι που θέλουν να τους καλωσορίσουν στον θαυμαστό κόσμο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Έτσι θέλουν οι Δυτικοί να εμπεδώσουν τον έλεγχό τους στην Ουκρανία. Ναι, όπως δείχνουν τα πράγματα, θα δημιουργήσουν ένα οικονομικό «προγεφύρωμα» εκεί. Που όμως, μάλλον δεν θα αντέξει, επαναλαμβάνουμε όπως δείχνουν τα πράγματα, για πολύ. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε πως «το οξύτερο όμως πρόβλημα που υπάρχει, αυτή τη στιγμή, είναι η οικονομική κρίση. Είμαστε έτοιμοι να μεταφέρουμε τις δικές τους προτάσεις και αντιλήψεις, για το πώς θα μπορούσε η διεθνής κοινότητα να βοηθήσει την Ουκρανία
με τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αλλά όχι μόνο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Η δική μου πρόταση είναι πως πρέπει να γίνει, οπωσδήποτε, μια διεθνής διάσκεψη για το θέμα αυτό, ώστε να διαμορφωθεί, άμεσα, το σχήμα». Αυτά σε χώρες με το προφίλ της φτωχής Ουκρανίας, που αργά ή γρήγορα, για χιλιάδες λόγους, θα στραφεί και πάλι προς τη Ρωσία, δεν πιάνουν.
Και οι αλήθειες      
«Αυτά που απαιτεί η Ουάσιγκτον από τη Μόσχα, είναι ακριβώς αυτά που ΔΕΝ ζήτησε ποτέ από την Τουρκία. Στην Κύπρο στηρίζει ακόμα την κατοχή». Με αυτή την πολύ εύστοχη ανάρτησή του στη διαδικτυακή πλατφόρμα twitter, ο καλός συνάδελφος Μιχάλης Ιγνατίου έγραψε την ΟΥΣΙΑ όσον αφορά αυτά τα οποία οφείλουμε να αναδεικνύουμε εμείς και να χρησιμοποιήσουμε στο μέλλον. Διότι η πρώτη προτεραιότητα της Ελλάδας, το μεγαλύτερό της εθνικό θέμα, είναι η συνεχιζόμενη κατοχή τμήματος της Κύπρου από τον Αττίλα.

www.elora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: