Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Οι τουρκόφρονες τοποθετούν τη Θράκη στον χάρτη των αυτονομιστικών περιοχών

Σύναξη αυτονομιστικών κινημάτων της Ευρώπης οργανώνουν οι παράγοντες της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, τον Μάιο του 2015 

Γράφει ο Ανδρέας Αθανασίου 

Το παιχνίδι ξεκίνησε εδώ και δεκαετίες, πήρε νέες διαστάσεις μετά την κατάληψη της μισής Κύπρου και συνεχίζεται με εντεινόμενους ρυθμούς. Εχουν, ήδη, αναδείξει «μειονοτικό ζήτημα» και εμφανίζονται παντού σαν «τουρκική μειονότητα». Ενισχύουν διαρκώς την παρουσία τους και ταυτόχρονα διαμαρτύρονται για δήθεν παραβίαση των δικαιωμάτων τους. 

Εμπνευστής και χρηματοδότης για όλα αυτά είναι το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή, που λειτουργεί, εδώ και χρόνια, σαν μακρύ χέρι της Αγκυρας στην ελληνική Επικράτεια. Αφού κατάφερε να τρομοκρατήσει και να φιμώσει τις μουσουλμανικές μειονότητες των Πομάκων και των Αθίγγανων, αθροίζει και μετρά δυνάμεις. Χρησιμοποιεί πολιτικά τη θρησκεία, φανατίζει εθνικιστικά, χειραγωγεί την ψήφο των μουσουλμάνων και απεργάζεται τα επόμενα βήματα, με στόχο την

αυτονόμηση της Θράκης.

Μόλις πρόσφατα, με προφανή καθοδήγηση των τουρκικών Αρχών, εκπρόσωποι των αυτοαποκαλούμενων «τουρκικών συλλόγων» της Θράκης έστειλαν επιστολή στον εδώ Αμερικανό πρέσβη, διαμαρτυρόμενοι γιατί η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ μιλά για «μουσουλμανική» κι όχι «τουρκική» μειονότητα. Τον καλούν, μάλιστα, να επισκεφθεί τη Θράκη για να διαπιστώσει, όπως γράφουν, «τις άσχημες συνθήκες στις οποίες ζουν». Φτάνουν ακόμη και στο σημείο να ισχυρίζονται ότι ζηλεύουν «την εφαρμογή των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από την Τουρκία, που σέβεται πλήρως τη Συνθήκη της Λωζάννης, δεδομένου ότι οι εκεί μη μουσουλμανικές μειονότητες εκλέγουν ελεύθερα τους θρησκευτικούς τους ηγέτες, χωρίς καμία παρέμβαση του κράτους». Προσποιούνται αμνησία για όσα προβλέπουν οι Συνθήκες σχετικά με τις εκατέρωθεν μειονότητες, αλλά και για όσα διέπραξε η Τουρκία σε βάρος των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, της Ιμβρου και της Τενέδου, προκαλούν και επιχειρούν να διασύρουν τη χώρα.

Στο μεταξύ, κορυφαίοι παράγοντες της μουσουλμανικής μειονότητας οργανώνουν, για τα μέσα του ερχόμενου Μάη, σύναξη στην Κομοτηνή με τη φιλοδοξία να κουβαλήσουν εκεί εκπροσώπους αυτονομιστικών κινημάτων από όλη την Ευρώπη. Με την κίνησή τους αυτή, εντάσσονται έμπρακτα στα ευρωπαϊκά αυτονομιστικά κινήματα και προδίδουν ως επόμενο στόχο τους τη διεκδίκηση καθεστώτος αυτονομίας για ολόκληρη τη Δυτική Θράκη. Μελετώντας, ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα των τελευταίων ευρωεκλογών, καταρτίζουν σχέδιο που στόχο έχει να στείλει η Θράκη στη Βουλή αποκλειστικά και μόνο μουσουλμάνους βουλευτές. Εβαλαν, ήδη, σε εφαρμογή σχέδιο απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας από Τούρκους που φτάνουν στην περιοχή από την αντίπερα όχθη. Καθώς, επίσης, και σχέδιο μαζικής προσέλευσης στις επόμενες εθνικές εκλογές, μουσουλμάνων που διατηρούν την ελληνική ιθαγένεια, αλλά κατοικούν στην Κωνσταντινούπολη και άλλες τουρκικές πόλεις.

Την ίδια στιγμή, εγκάθετοι της Αγκυρας με τη σύμπραξη τουρκικών τραπεζών συντονίζουν σχέδιο υφαρπαγής μεγάλων εκτάσεων γης. Εκμεταλλεύονται τη δυσμενή θέση στην οποία περιήλθε ο εκεί πληθυσμός, χορηγούν απλόχερα δάνεια και ενισχύουν μουσουλμάνους να παίρνουν σε ευτελή τιμήματα, ακίνητα και κτήματα στην ευρύτερη περιοχή. Επιχειρούν ουσιαστικά να ανατρέψουν ριζικά τα δημογραφικά δεδομένα, να στείλουν μήνυμα πολιτικής επικράτησης και να αποκτήσουν το μέγιστο της γης. Ετοιμάζονται να κινηθούν αυτονομιστικά και δεν το κρύβουν.

Μπροστά σ' όλα αυτά, τα πολιτικά κόμματα έχουν χρέος να συνεννοηθούν, να συνεργαστούν και να συμπράξουν ώστε και τα σχέδια της Αγκυρας να ακυρωθούν και οι Θρακιώτες να χτίσουν ένα καλύτερο αύριο. Η θεμελίωση μιας νέας αναπτυξιακής διαδρομής για την ευρύτερη περιοχή και η ενεργός συνδρομή για την απελευθέρωση των θρησκευτικών μειονοτήτων των Πομάκων και των Αθίγγανων από την ασφυκτική πίεση του τουρκικού προξενείου, αποτελούν βασικές υποχρεώσεις της Πολιτείας, αλλά και του συνόλου των πολιτικών δυνάμεων.


www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: