Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

υπουργείο Εξω(φρεν)ικών

— Στο... «απόσπασμα» του Πειθαρχικού οδηγείται αυτήν την εβδομάδα ο Γιώργος Αϋφαντής για τη γνωστή συνέντευξη στο «Βήμα» και την κριτική που είχε ασκήσει για την επίσκεψη του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στο Ερζερούμ και τη χάραξη εξωτερικής πολιτικής εν αγνοία και με παντελή απουσία της Διπλωματικής Υπηρεσίας. Η διαδικασία εις βάρος του κ. Αϋφαντή κινήθηκε με πρωτοβουλία του φον Δημητρίου Α΄ (των Κηπουρών) και κάνεις δεν μπορεί να πείσει κανέναν ότι η δίωξη δεν ασκήθηκε τελικά επειδή ο κ. Αϋφαντής έθιξε τα «Άγια των Αγίων».
• Για κάποιες... οικογένειες οι απόρρητες δαπάνες του ΥΠΕΞ αποτέλεσαν σημαντικότατο όπλο για τη συντήρηση οπαδών και συνεργατών, για έμμεση εξαγορά επιρροής και ό,τι άλλο μπορεί να φαντασθεί κανείς εκτός των πραγματικών λόγων που προβλέπει ο νόμος, δηλαδή τους λόγους εθνικού συμφέροντος. Βλέπετε, κάποιες φαμίλιες στην Ελλάδα θεωρούν ότι το εθνικό συμφέρον ταυτίζεται με το προσωπικό οικονομικό τους συμφέρον και την πολιτική τους τύχη... Ο κ. Αϋφαντής έκανε το «λάθος» να θίξει το ζήτημα αυτό μιλώντας καθαρά για το τι συμβαίνει με τις απόρρητες δαπάνες και καλείται τώρα να πληρώσει το σπάσιμο της ομερτά.
— Ας αφήσουμε τις «γκρίζες ζώνες» ή καλύτερα τις «μαύρες τρύπες» των απόρρητων δαπανών και ας πάμε σε άλλο κεφάλαιο.
— Αλήθεια, πόσο στοιχίζει στον έλληνα φορολογούμενο η εν λευκώ χρηματοδότηση Εκκλησιών και Πατριαρχείων, πολλά από τα οποία διαθέτουν τεράστιες περιουσίες, τις οποίες όμως σωρεύουν προφανώς για να εξασφαλίσουν τη… βασιλεία των ουρανών; Για τα λοιπά έξοδά τους, ακόμη και τα προσωπικά, φροντίζει ο έλληνας φορολογούμενος.
— Είναι μια μεγάλη συζήτηση αυτή. Κι αν πιθανόν ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας ή Ιεροσολύμων έχει μια εθνική αποστολή, για το γεγονός ότι μέχρι πρόσφατα τουλάχιστον υψωνόταν και η ελληνική σημαία στη Μ. Ανατολή και στην Αφρική, δύσκολα μπορεί να ισχυριστεί κάποιος το ίδιο για άλλες περιπτώσεις που απορροφούν σαν σφουγγάρι δεκάδες (και εκατοντάδες) χιλιάδες ευρώ.
— Έξω φρένων με τον γ.γ. Ι. Α. Ζέπο είναι οι κλάδοι του ΥΠΕΞ, καθώς τη μία ημέρα τούς διαβεβαίωνε ότι η εξαίρεση από το Πολυνομοσχέδιο αφορά όλο το ΥΠΕΞ και την άλλη ανακάλυπταν από τον κ. Ρόβλια ότι η εξαίρεση αφορούσε μόνο τους διπλωματικούς – μετά προστέθηκαν και οι νομικοί και οι εμπειρογνώμονες.
— Έτσι έμειναν να πληρώσουν τη νύφη οι κλάδοι των πτυχιούχων διοικητικών, των επικοινωνιών και πληροφορικής, των διοικητικών γραμματέων και των επιμελητών, οι όποιοι και απήργησαν και έκαναν και παράσταση στον Βενιζέλο…
— Το προσωπικό αυτών των κλάδων εκ των πραγμάτων έχει ιδιομορφία. Υπηρετεί και στο εξωτερικό, ασκεί εξειδικευμένα καθήκοντα διαχειριζόμενο διαβαθμισμένα εθνικά, ευρωπαϊκά και ΝΑΤΟϊκά συστήματα επικοινωνιών, στα προξενεία ασκεί καθήκοντα ληξιαρχικά, στρατολογικά, συμβολαιογραφικά κ.λπ.
— Καθώς για σειρά ετών δεν έχει γίνει ανανέωση του ανθρώπινου δυναμικού στους κρίσιμους αυτούς κλάδους, η εφαρμογή της εφεδρείας θα αποδιοργανώσει πλήρως τη λειτουργία του υπουργείου και θα δημιουργήσει και τεράστιο πρόβλημα. Γιατί άλλο είναι να μπεις στην εφεδρεία όταν εργάζεσαι στην Αθήνα και εντελώς διαφορετικό εάν βρίσκεσαι στο εξωτερικό και ξαφνικά στη μέση της χρονιάς πρέπει να ξενοικιάσεις σπίτι, να βγάλεις τα παιδιά από το σχολείο και να επιστρέψεις με 800 ευρώ στην Αθήνα, με τη σύζυγο συνήθως να μην εργάζεται…
— Όσο για τον κ. Μακρή, που η δικαστική απόφαση που κέρδισε ήταν σταθμός, είναι άγνωστο εάν θα μπορέσει να ολοκληρώσει την τριετία. Και σε κάθε περίπτωση είναι παντελώς άγνωστο τι θα συμβεί με όλους όσοι έλπιζαν ότι θα επωφεληθούν με τη δικαστική απόφαση περί τριετίας, ή με τους υπόλοιπους, επτά τον αριθμό, που κάνουν χρήση της παράτασης (Καμπάνης, Μουρίκης και λοιποί).
— Όλο και πιο συχνά εμφανίζονται σε ρωσικές εφημερίδες και ιστοσελίδες άρθρα και αναλύσεις για την απομάκρυνση που διαπιστώνεται μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας. Απλώς υπενθυμίζουμε ότι η επίσκεψη Λαμπρινίδη στη Μόσχα είχε ακυρωθεί το καλοκαίρι και είχε ανακοινωθεί ότι θα γινόταν σύντομα, αλλά προς το παρόν δεν φαίνεται να υπάρχει διάθεση από τον κ. Λαβρόφ να υποδεχθεί τον έλληνα υπουργό Εξωτερικών.
— Όσον αφορά την υποτιθέμενη επίσκεψη του κ. Μεντβέντεφ στην Ελλάδα, που προανήγγειλε ο κ. Βενιζέλος, μάλλον κινείται στα όρια των προσδοκιών της κυβέρνησης και καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα.
— Η ομάδα καλαθοσφαίρισης της Καβάλας έχει φυσικά κάθε δικαίωμα να αναζητεί χρηματοδότες και σπόνσορες. Η απορία μας, μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας της με τις επίσημες τουρκικές αερογραμμές Turkish Airlines, είναι εάν δεν κατανοεί τη σημασία της κίνησης αυτής ή απλώς μπροστά σε μερικές χιλιάδες ευρώ τίποτα πια δεν έχει σημασία.
Προφανώς η Καβάλα δεν είναι κάποιος μεγάλος διεθνής σύλλογος που θα προβάλει τις τουρκικές αερογραμμές και θα φέρει πελάτες.
Για λόγους συμβολικούς το τουρκικό κράτος ήθελε να εξαγοράσει, και σε φθηνή τιμή μάλιστα, μια ομάδα της βόρειας Ελλάδας, μια και δεν υπήρξε ανάλογη ευκαιρία με ομάδα της Θράκης...
— Ας ελπίσουμε ότι δεν θα έρθουν και οι «Μακεδονικές Αερογραμμές» από τα Σκόπια να δώσουν καμιά πενηνταριά χιλιάδες ευρώ και να προβάλλονται σε ομάδα της Μακεδονίας. Γιατί αποδεικνύεται ότι σε κάποιους, ειδικά στον χώρο του αθλητισμού, η συνείδηση και η αξιοπρέπεια έχουν τιμή και μάλιστα μικρή.
— Είναι σαφές και γνωστό διαχρονικά ότι οι εξελίξεις στο Κυπριακό επηρεάζουν άμεσα την Ελλάδα όχι μόνο μέσω των ελληνοτουρκικών, αλλά και λόγω των ευρωτουρκικών σχέσεων.
Το αναφέρουμε γιατί είναι εντυπωσιακή η πλήρης απουσία της Αθήνας από τις εξελίξεις στο Κυπριακό και η εναπόθεση όλης της ευθύνης στον αδύναμο πλέον να διαπραγματευτεί και να χειριστεί την εθνική υπόθεση Δ. Χριστόφια.
• Είναι εξίσου προφανές ότι η Αθήνα δεν μπορεί να υποκαταστήσει την κυβέρνηση και τον Πρόεδρο της Κύπρου. Αλλά δεν μπορεί να μην έχει καν λόγο σε εξελίξεις οι οποίες θα επηρεάσουν άμεσα και τη χώρα μας. Τουλάχιστον ο φον Δημήτριος ο Α΄ (των Κηπουρών) είχε μια γνώση του Κυπριακού, έστω και επιρρεπή προς το Σχέδιο Ανάν, ενώ ο κ. Λαμπρινίδης, που δεν είναι του Χάρβαρντ όπως όλα τα καλά παιδιά που μας κυβερνούν ή φιλοδοξούν να μας κυβερνήσουν, αλλά του Γέιλ, δείχνει μάλλον αδιάφορος για το Κυπριακό.
— Ένας σπουδαίος ιεράρχης που είχε προσφέρει πολλά στην Ελλάδα, ο Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Μιχαήλ, άφησε την τελευταία του πνοή την περασμένη εβδομάδα και ένα μεγάλο κενό στην παρουσία του Ελληνισμού στην κεντρική Ευρώπη. Ενδεικτικό της προσωπικότητας του εκλιπόντος ιεράρχη ήταν τα συλλυπητήρια που έσπευσε να στείλει η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Αυστρίας…
— Ας μη χαίρονται οι διπλωμάτες και όσοι εξαιρέθηκαν από το πολυνομοσχέδιο.
Οσονούπω έρχονται οι ρυθμίσεις για τα ειδικά μισθολόγια και εκεί θα έχουν την τιμητική τους…

Πηγή : http://www.paron.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: