Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Η εκποίηση της γης μας

Του πολίτη Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου
Α΄Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ενημερώσεως για τα Εθνικά Θέματα

Γράφει ο ακαταπόνητος ερευνητής και ένθερμος πατριώτης Στυλιανός Σφακιανάκης, εκπρόσωπος του "Ακομμάτιστου Κινήματος Μηχανικών του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος": "Όποιος Έλληνας πολιτικός υπογράψει πώληση δημόσιας γης, είναι εγκληματίας, που δικαιούται τον θάνατο. Η δημόσια γη δεν πωλείται. Δεν μπορούμε να την πουλήσουμε. Δεν μας ανήκει για να φερθούμε σαν ιδιοκτήτες της. Την απέκτησαν οι πατεράδες μας με το αίμα τους... την απέκτησαν οι προηγούμενες γενιές Ελλήνων για να την κάνουν δώρο στους Έλληνες του μέλλοντος. Την απέκτησαν οι νεκροί, για να την κάνουν δώρο στους αγέννητους. Εμείς οι ζωντανοί απλά την εκμεταλλευόμαστε. Τη δανειστήκαμε από τους προγόνους μας με την υποχρέωση να την παραδώσουμε ατόφια στους επιγόνους μας. Ποιος καταραμένος μπορεί να πουλήσει κάτι το οποίο δεν του ανήκει;" (Από το "Ενημερωτικό Δελτίο του ΤΕΕ" μηνός Ιουνίου 2011).
Λόγος οργισμένος, σωστός και τσεκουράτος του χημικού μηχανικού ο οποίος θυμίζει ετούτους τους στίχους του εθνικού μας βάρδου Κωστή Παλαμά, που εδώ και έναν αιώνα έγραφε στο "Δωδεκάλογο":
"Χρωστούμε σε όσους ήρθαν,
θα ’ρθουν, θα περάσουν
κριτές θα μας δικάσουν
οι αγέννητοι, οι νεκροί"
Πρόκειται για στίχους, οι οποίοι κατά τον αείμνηστο καθηγητή της Πολιτειο­λογίας Δ. Βεζανή, εκφράζουν την ενότητα του Έθνους. Θα επιτρέψουμε στον κατά λάθος Έλληνα κ. Τζέφρη να πουλήσει το Έθνος;
Εσείς οι... "σοσιαλΗστές" του ΠΑΣΟΚ, δεν ντρέπεστε;
Αυτό προδικάζει ότι το Σύνταγμα αυτό θα είναι άκρως πατριωτικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: