Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Επίσκεψη-σκάνδαλο Τούρκου αρχηγού Στόλου – Λίγη τσίπα δεν υπάρχει;

Επίσκεψη-σκάνδαλο του Τούρκου αρχηγού Στόλου από σήμερα στην Ελλάδα -επίσκεψη η οποία επιβλήθηκε «άνωθεν» στο ΓΕΝ- την ίδια ώρα που ο τουρκικός στόλος προβαίνει σε μείζονες προκλήσεις σε Αιγαίο και Ν.Α Μεσόγειο.
Σημειώνουμε όπως φαίνεται και από τον σχετικό πίνακα του ΓΕΕΘΑ ότι από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και το Σεπτέμβριο πραγματοποιήθηκαν 168 παραβιάσεις(!) των Εθνικών Χωρικών Υδάτων από σκάφη του τουρκικού Στόλου τον διοικητή του οποίου η κυβέρνηση σκέφτηκε να φέρει στην Ελλάδα!
Ο αντιναύαρχος  Nusret Guner θα παραμείνει στην Ελλάδα μέχρι και τις  3 Νοεμβρίου. Ο Τούρκος επίσημος έρχεται στη χώρα σε μια στιγμή όπου τα τουρκικά πολεμικά σκάφη συνοδεύουν ερευνητικά σκάφη για την εκτέλεση παράνομων ερευνών στην Κυπριακή ΑΟΖ, πραγματοποιούν έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, εκδίδουν παράνομες NAVTEX για ασκήσεις αλωνίζοντας πρακτικά όλο το Αιγαίο.
Δεν είναι άλλωστε μακρινά τα περιστατικά όπου τουρκικά σκάφη φτάνουν μέχρι το Σούνιο πραγματοποιώντας κρουαζιέρες προβολής ισχύος ή τα τουρκικά υποβρύχια σε απόσταση λίγων ναυτικών μιλίων από την Κέα. Παράλληλα τα αεροσκάφη και ελικόπτερα του τουρκικού Ναυτικού παραβιάζουν τον Εθνικό Εναέριο Χώρο (ΕΕΧ) όπως και το FIR Αθηνών σε καθημερινή σχεδόν βάση,. Όλα αυτά τη στιγμή που σύσσωμη η τουρκική πολιτική ηγεσία απειλεί την Κύπρο με αντίποινα εάν συνεχίσει τις νόμιμες έρευνές της στην κυπριακή ΑΟΖ με το τουρκικό Ναυτικό να είναι το βασικό «εργαλείο» των απειλών αυτών.
Σε μια τέτοια συγκυρία λοιπόν διάλεξε η πολιτική ηγεσία να φέρει τον Τούρκο ναύαρχο στην Ελλάδα εξαναγκάζοντας την ηγεσία του ΠΝ να συναντηθεί μαζί του. Από το Α/ΓΕΝ είχαν διατυπωθεί ερωτήματα για τη σκοπιμότητα αυτής της επίσκεψης ερωτήματα όμως τα οποία «προσέκρουσαν» σε «ώτα μη ακουόντων» και ατόμων με ήσσονα εθνική συνείδηση.
Για την ιστορία, η επίσκεψη υποτίθεται πως πραγματοποιείται στο πλαίσιο Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας Τουρκίας, - γεγονός το οποίο μόνο σαν ανέκδοτο μπορεί να ακούγεται ειδικά σήμερα- και κατά τη διάρκειά της ο Τούρκος ναύαρχος θα συναντηθεί με τον αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Δημήτριο Ελευσινιώτη και τον αρχηγό Στόλου αντιναύαρχο Παναγιώτη Ευσταθίου.


Πηγή : http://www.defencenet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: