Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Μέρκελ: Ξεχάστε στην Ελλάδα τις κατοχικές αποζημιώσεις


Μέρκελ: Ξεχάστε στην Ελλάδα τις κατοχικές αποζημιώσεις
Τις προθέσεις της φανέρωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ μαζί με τον υπουργό Οικονομικών της Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και μάλιστα παρουσία Ελλήνων δημοσιογράφων για το μείζον ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα από την περίοδο της Κατοχής.
«Ξεχάστε τη διεκδίκησή τους!». Αυτό φέρεται να είπε η Άνγκελα Μέρκελ που θεωρεί ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα πρέπει να θέσει ζήτημα «γερμανικών αποζημιώσεων».
Αντιθέτως, μάλιστα η άποψη της δυνάστριας της «αλληλέγγυας» Ευρώπης είναι ότι αυτό το θέμα έχει κλείσει πλήρως και άρα το όποιο μελλοντικά, ελληνικό αίτημα, δεν θα είχε καμία τύχη.
Κάνει βέβαια τεράστιο λάθος η Μέρκελ, γιατί η Ελλάδα τυχαίνει να είναι η μόνη η χώρα που δεν πήρε ποτέ δεκάρα ούτε για το κατοχικό δάνειο, ούτε για τις καταστροφές που υπέστη, ούτε για το πλιάτσικο στα αρχαία της από τους «πολιτισμένους» συμπατριώτες της, παρά μόνο ένα ποσό που αφορούσε αποκλειστικά και μόνο τους Έλληνες-Εβραίους, για το οποίο μάλιστα υπήρχε σαφής τοποθέτηση μη εγκατάλειψης του δικαιώματος της χώρας για περαιτέρω διεκδικήσεις, οι οποίες σαφώς και δεν έχουν κλείσει.
Αντιθέτως, η Καγκελάριος, εμφανίστηκε θετική στην υπό όρους ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Η Άνγκελα Μέρκελ δεν το προσδιόρισε για την αμέσως επόμενη περίοδο μετά τις γερμανικές εκλογές στις 22 Σεπτεμβρίου, αλλά φαίνεται ότι τοποθετείται προς τα τέλη του 2013, αρχές του 2014.
Η γερμανική πλευρά, επιμένει ότι πρέπει να υπάρξει τήρηση κατά γράμμα της απόφασης του Eurogroup που ελήφθη τον περασμένο Δεκέμβριο. Σε αυτή την απόφαση δεν υπήρχε αναφορά σε «κούρεμα» των χρεών του δημόσιου τομέα και όπως άφησε να εννοηθεί η ίδια η Μέρκελ, οι ενδεχόμενες ριζικότερες αποφάσεις παραπέμπονται για πολύ αργότερα και πάντα με την προϋπόθεση, η Ελλάδα να καταγράψει πρωτογενές πλεόνασμα.
Οι δημοσιογράφοι άκουσαν πάντως πολύ καλά λόγια από την Γερμανίδα Καγκελάριο για τον Αντώνη Σαμαρά και τον Γιάννη Στουρνάρα. Μάλιστα όλοι οι παριστάμενοι ξαφνιάστηκαν μόλις η Μέρκελ τοποθετήθηκε υπέρ της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση και έδειξε να απορεί με τη στάση της τρόικας στο συγκεκριμένο ζήτημα.
Η Μέρκελ εμφανίστηκε γενικά αρκετά ικανοποιημένη από τις επιδόσεις της ελληνικής κυβέρνησης το τελευταίο διάστημα και φάνηκε να προετοιμάζει την «φαρέτρα» της για το επόμενο θύμα της ...«εισβολής» της, που όπως αφήνει να εννοηθεί θα είναι η Γαλλία. Με λίγα λόγια ...«Deutschland über alles»!


Read more: http://www.newsbomb.gr/ethnika/story/308248/merkel-xehaste-stin-ellada-tis-katohikes-apozimioseis#ixzz2TUAecS00

Δεν υπάρχουν σχόλια: