Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Ο «Εθνάρχης» και η Κύπρος

Ο. πολίτης Π. Λ. Παπαγαρυφάλλου
Πρόεδρος της Επιτροπής Ενημερώσεως Εθνικών Θεμάτων


Αντιγράφω το γεγονός:
«Νωρίς το πρωί της 16ης Ιουλίου (1974), ένα γοργοτάξιδο Λίαρ τζετ προσγειω­νόταν στο αεροδρόμιο Κένεντι, στο Λονγ Άιλαντ της Νέας Υόρκης. Έφερνε, από τη γαλλική πρωτεύουσα, αυτόν που δεν θα είχε δυσκολίες να προσυπογράψει τον διαμελισμό της Κύπρου με αντίδωρο την επάνοδό του στην εξουσία...» γράφει ο ιστορικός Κ. Μπαρμπής, ο οποίος συνεχίζει: «Ο Ίγκλμπεργερ, διαχυτικός, γλυκομίλητος... καλωσόρισε τον Καραμανλή και τον συνόδευσε στο περίφημο Μεμόριαλ Χόσπιταλ της Νέας Υόρκης, το τεράστιο νοσοκομείο, τα τέσσερα δέκατα των μετοχών του οποίου ανήκουν στη C.I.A. Της είναι χρησιμότατο». Πριν του εμπιστευθούν την πρωθυπουργία, θέλουν να σιγουρευτούν πως αντέχει η υγεία του Καραμανλή και τον υποβάλλουν σε σχολαστικό τσεκάπ. Στις 18 (Ιουλίου) θα τον επισκεφθούν ο Κίσιντζερ, ο αρχηγός της C.I.A. και η νέος αρχιστράτηγος των δυνάμεων του ΝΑΤΟ... Αλ Χέιγκ και έχουν πληροφορηθεί τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Είναι θετικά.
Την επομένη μέρα ο Καραμανλής θα στείλει στον Χένρι Κίσιντζερ επιστολή γραμμένη σε έντυπο με το έμβλημα και τον τίτλο του State Department αλλά άγνωστο γιατί ορισμένες φράσεις έχουν διαγραφεί με μαρκαδόρο. Το υπόλοιπο κείμενο – μεταφρασμένο – παρατίθεται στη συνέχεια», γράφει ο Κ. Μπαρμπής, παραθέτοντάς το με ημερομηνία και τόπο: Νέα Υόρκη, 19 Ιουλίου 1974.
Να η επιστολή:
«Κύριον Χένρι Κίσιντζερ, Υπουργό Εξωτερικών, Ουάσιγκτον, Ντ Σι.
Αγαπητέ κ. Υπουργέ,
Σε συνέχεια της συνάντησής μας της 18ης Ιουλίου 1974 και των όσων διαμείφθηκαν σε αυτή θα επιθυμούσα να παρατηρήσω τα ακόλουθα.
...............σειρά σβησμένη με μπλάνκο
τις συμφωνίες της Ζυρίχης και του Λονδίνου.
Αναφορικά με τη λύση του κυπριακού προβλήματος επιθυμώ, μετά τη λήξη της δεύτερης φάσης στην Κύπρο, να υπάρξει ειρήνη στον περιοχή.
Θα αναμένω τη συμφωνημένη εγγύηση των ανατολικών συνόρων της χώρας μου
...............σειρά σβησμένη με μπλάνκο
Θα περιμένω να τηρηθούν από την πλευρά σας όλα όσα συμφωνήσαμε.
                                                                           Ειλικρινά
                                                               Κωνσταντίνος Καραμανλής»
Συνεχίζοντας ο Μπαρμπής γράφει: «Ο υπό αμερικανικό διορισμό νέος πρωθυπουργός της Ελλάδος θα επιστρέψει στην παριζιάνικη βάση του πριν φέξει στις 22 Ιουλίου. Πρέπει να ετοιμαστεί για τη θριαμβευτική – καισαρική ή μεσσιανική – επιστροφή... δύο ημέρες νωρίτερα ο «Αττίλας» είχε εισβάλλει στη μαρτυρική Μεγαλόνησο. Και κατέτρωγε τις σάρκες της. Για να καταβροχθίσει τελικά τα δύο πέμπτα της» (βλ. το έργο του: «Τσακάλια και Ύαινες της ελληνικής πολιτικής», εκδ. «Κάδμος», τόμ. Α΄, 2012, σελ. 265-267, όπου το κεφάλαιο: «Καραμανλής και Αττίλας».
Να, λοιπόν, πως έγινε η διαβόητη μεταπολίτευση του Ιουλίου 1974 και όχι όσα μας παρουσίασε με θεατρικό ντεκόρ το σύστημα της απάτης περί δήθεν συσκέψεων και τηλεφωνήματος του Ε. Αβέρωφ, την ώρα της κρίσεως, στον ευρισκόμενο στο Παρίσι Κ. Καραμανλή!
Αν αυτά είναι συκοφαντίες, οι επίγονοι του «εθνάρχη» έχουν χρέος να κάνουν μηνύσεις.
Μέχρι και τη λήξη της δεύτερης φάσης προβλέπει η συμφωνία.
Κυρίαρχε λαέ, όλο λαμπάδες και καντήλια ανάβεις σε... Μεσσίες!
Καλό σου κάνουν όσα σου κάνουν!
Επιμύθιο: Για ν’ ανέβεις στα υψηλά κοινωνικά και πολιτικά σκαλοπάτια στη χυδαία Ελλάδα, θα πρέπει πρώτα να κατέβεις στα υπόγεια των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: