Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Σείεται συθέμελα το ΔΗΚΟ(Κυπρος): Μόλις παραιτήθηκε ο Νικόλας Παπαδόπουλος


Νέα διάσταση στη προεκλογική πολιτική σκηνή της Κύπρου.  ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος παραιτήθηκε από Αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ. Σε γραπτή δήλωσή του αναφέρει:
«Η παραίτησή μου από το αξίωμα του Αντιπροέδρου είναι μια πολιτική πράξη έκφρασης της διαφωνίας μου με την απόφαση για στήριξη στον κ. Αναστασιάδη και, ταυτόχρονα, του σεβασμού μου στα συλλογικά όργανα του κόμματος .Είναι όμως και μια πράξη συνέπειας, με βάση τη συνείδηση, την αξιοπρέπεια και τις απόψεις που διατύπωσα ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής τον περασμένο Σεπτέμβριο.»
Στην πολύκροτη ομιλία του στις 27 Σεπτεμβρίου 2012 στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗΚΟ, ο Νικόλας Παπαδόπουλος είχε πει:
«Απαντώ λοιπόν με τρόπο σαφή:
Ο πρότερος πολιτικός βίος του κ. Αναστασιάδη, ΔΕΝ με πείθει για την ετοιμότητα ή τη διάθεση του να εφαρμόσει όσα σήμερα, ως υποψήφιος, – τονίζω τη λέξη, ως υποψήφιος – υπόσχεται. Γιατί δεν με πείθει;
• Γιατί όταν εμείς, δηλαδή ο χώρος του Δημοκρατικού Κόμματος, στηρίζαμε τον Εθνάρχη Μακάριο, ο κ. Αναστασιάδης ήταν απέναντι μας, συνήγορος και υποστηρικτής όσων πολεμούσαν τη δημοκρατία και τη νομιμότητα.
• Γιατί όταν τη δεκαετία του 90’ συγκυβερνήσαμε με το ΔΗΣΥ, ως θεατές και πάλι, η συμπεριφορά του ΔΗΣΥ και του κ. Αναστασιάδη αλλά και η μεταχείριση που επιφύλαξαν τότε στον Σπύρο Κυπριανού όταν διαφώνησε μαζί τους ξεπέρασε κάθε όριο.
• Γιατί όταν εμείς ψηφίζαμε ΟΧΙ στο Σχέδιο Ανάν, ο κ. Αναστασιάδης πρωτοστατούσε υπέρ του ΝΑΙ και ο ΔΗΣΥ λάμβανε συνεδριακή απόφαση –η οποία σημειωτέον ισχύει ακόμα – υπέρ του Σχεδίου Ανάν.
• Γιατί όταν εμείς κρίναμε ότι το Σχέδιο Ανάν ήταν καταστροφικό ο κ. Αναστασιάδης έκρινε ότι ήταν ιδανικό για λύση του κυπριακού.
• Γιατί όταν εμείς αγωνιζόμασταν να πείσουμε διεθνώς για την ορθότητα της απόρριψης του Σχεδίου Ανάν, ο κ. Αναστασιάδης κατάγγελλε τον Τάσσο Παπαδόπουλο και το ΔΗΚΟ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
• Γιατί όταν εμείς στηρίζαμε τη διακυβέρνηση Τάσσου Παπαδόπουλου, τη διακυβέρνηση του ΔΗΚΟ δηλαδή, ο κ. Αναστασιάδης μας πολεμούσε με σθένος, λάσπη και ατεκμηρίωτες κατηγορίες, διαλαλώντας την κυοφορούμενη “υπέρβασή” του.»
Είχε αναφέρει τότε πως η συγκεκριμένη προϋπηρεσία του Νίκου Αναστασιάδη δεν τον πείθει, όπως δεν τον πείθει η κρίση του κ. Αναστασιάδη που ήταν πάντα διαφορετική από αυτή του ΔΗΚΟ, τουλάχιστον στις πιο κρίσιμες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας του τόπου. Είχε κάνει λόγο για:
«…τάση κάποιων να περιθωριοποιούν το Κυπριακό και να το θέτουν σε δεύτερη μοίρα, αναδεικνύοντας ως μόνο μείζον θέμα την οικονομία» και είχε προσθέσει: «Το πόση σημασία δίνω στην οικονομία, θεωρώ ότι είναι περιττό να το εξηγήσω. Όμως, το Κυπριακό παραμένει το κύριο μείζον θέμα για τον κυπριακό ελληνισμό. Γιατί αν η οικονομία είναι θέμα καθημερινής διαβίωσης, το Κυπριακό είναι θέμα εθνικής επιβίωσης. Και να είμαστε σίγουροι ότι το πρώτο θύμα μιας οικονομικής κατάρρευσης θα είναι το Κυπριακό. Τα πρώτα κτυπήματα σε μια οικονομικά εξασθενισμένη Κύπρο θα στοχεύουν στην επιβολή μια κακής και καταστροφικής λύσης. Άλλωστε, η οικονομία κάνει κύκλους. […] Η ύφεση και η ανάπτυξη είναι προσωρινές καταστάσεις, έστω και αν διαρκούν λίγα ή περισσότερα χρόνια. Μια λύση όμως στο Κυπριακό θα είναι μόνιμη. Και αν η λύση αυτή είναι κακή λύση, τότε θα είναι μονίμως κακή.».
Είναι ελπιδοφόρο πως ένας βουλευτής γενικά, και ένας βουλευτής του ΔΗΚΟ ειδικά, ορθώνει ανάστημα την στιγμή που η υπόλοιπη ηγεσία του κόμματός του (Μάριος Καρογιάν, Κυριάκος Κενεβέζος, Αντιγόνη Παπαδοπούλου, Μάρκος Κυπριανού, Βασίλης Πάλμας, Φώτης Φωτίου, Αθηνά Κυριακίδου, Φύτος Κωνσταντίνου, Σοφοκλής Φυττής, Γιώργος Προκοπίου κλπ) ακολουθεί κατά πόδας τον Νίκο Αναστασιάδη στην ξέφρενη εξουσιολαγνική πορεία της ανϊερης συμμαχίας τους εις βάρος των συμφερόντων του Κυπριακού Ελληνισμού. Η παραίτηση Νικόλα Παπαδόπουλου είναι απόδειξη πως υπάρχουν πολιτικοί οι οποίοι είναι έτοιμοι να συγκρουστούν με την σιγουριά της εξουσίας για χάρη της εθνικής αξιοπρέπειας.
Εύγε Νικόλα Παπαδόπουλε. Ο Τάσσος Παπαδόπουλος θα ήταν περήφανος για σένα και ως πατέρας, ως πρώην Πρόεδρος του ΔΗΚΟ αλλά κυρίως ως ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας που με το ΟΧΙ διέσωσε την φυσική και εθνική επιβίωση του Κυπριακού Ελληνισμού στην γη των προγόνων του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: