Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Η ελληνική γλώσσα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας!

Ο  πολίτης Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου
Πρόεδρος της Επιτροπής Ενημερώσεως Εθνικών Θεμάτων


Η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ», η οποία μάχεται για την υπεράσπιση της γλώσσας των Ελλήνων, την οποία όλα ετούτα τα χρόνια της πολυεπίπεδης και πολύμορφης παρακμής ανασκολοπίζουν οι υπηρέτες των κάθε λογής ανθελληνικών κέντρων, διοργάνωσε ένα ενδιαφέρον επιστημονικό τριήμερο (8-10 Μαρτίου) με θέμα: «Η ελληνική γλώσσα, χθες, σήμερα αύριο».
Το οξύμωρο αυτής της εθνωφελούς προσπάθειας, κατά τον γράφοντα, συνίσταται στις εξής παρατη­ρή­σεις:
1.       Οι οργανωτές θέτουν την εκδήλωση «υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Κάρολου Παπούλια».              
Ερωτώνται: Δεν γνωρίζουν ότι ο κ. Πρόεδρος δεν έκανε τίποτα απολύτως όλα ετούτα τα χρόνια κατά τα οποία η γλώσσα μας δέχεται δολοφονικές επιθέσεις κάθε λογής και από διάφορες ανθελληνικές ενέργειες;
2.       Ερωτώνται: Δεν γνωρίζουν ότι οι συνδιοργανωτές, ο Πρόεδρος της Ενώσεως Περιφερειών Ελλάδας και ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, γνωστοί υπηρέτες της πασοκικής κομματοκρατίας, δεν έβγαλαν άχνα για τα όσα σε βάρος της γλώσσας μας διαπράττουν οι κυβερνώντες αυτών των χρόνων;           
Χαρακτηρίζω το γεγονός αυτό ως οξύμωρο, γιατί αν οι αναφερόμενοι είχαν στοιχειώδες ενδιαφέρον και αγάπη για την ελληνική γλώσσα, τουλάχιστον θα ψέλλιζαν κάτι για την υπεράσπισή της.             
Ούτως εχόντων των πραγμάτων θεωρώ τη συμμετοχή των εν λόγω θεσμικών παραγόντων ως άκρως υποκριτική και εθνικά ανώφελη για να μην πω επιζήμια για την υπόθεση της γλώσσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: