Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Ένας απίστευτος ΔΗΜΑΡατος!

Έργα και (προξενικές) ημέρες του Γ.Γ. της ΔΗΜΑΡ Ροδόπης…
Θα θυμάστε πως προ ημερών σάς είχαμε ενημερώσει στο «Προξενείο-Στοπ» για την παράξενη εκείνη «επίθεση» από κάποιους τουρκόφρονες της Θράκης στη ΔΗΜΑΡ για τις θέσεις της σχετικά με τη μειονότητα. Και αναρωτιόμασταν εν κατακλείδι τι να λένε άραγε για τις συγκεκριμένες θέσεις όχι μόνο ο Ιλχάν Αχμέτ,αλλά και οι εν Ροδόπη ελληνόφωνοι του κόμματος. Π.χ. ο Γ.Γ. της ΔΗΜΑΡ Ροδόπης Δάμων Δαμιανός ή το μέλος Συμεών Σολταρίδης (πρώτος και τελευταίος αντίστοιχα στην 1η φωτογραφία). Πριν αλέκτωρ λαλήση λοιπόν, επιβεβαιωθήκαμε πανηγυρικά για εκείνη την απορία μας! Και όχι επειδή είχαμε τίποτε δηλώσεις π.χ. από πλευράς τους για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά επειδή είχαμε κάτι ακόμη χειρότερο: το πρωτοφανές γεγονός της παρουσίας του Δ.Δαμιανού στο ιφτάρ που έγινε προ ολίγων ημερών για τη μνήμη του τουρκοφασίστα πράκτορα Αχμέτ Σαδήκ (βλ. το σχετικό μας δημοσίευμα Το μνημόσυνο του τουρκοπράκτορα…(στη 2η φωτογραφία τον βλέπετε δεξιά, μαζί με τον Ιλχάν Αχμέτ και τον επίσης φανατικό τουρκόφρονα πολιτευτή από την Ξάνθη Μπαρχάν Μπουράν).
Στο δείπνο λοιπόν που οργάνωσε το τουρκο-κόμμα της Θράκης DEB ήταν παρών ο λεγάμενος και μάλιστα έβγαλε και λόγο για τη μνήμη του Σαδήκ (3η φωτογραφία). Και ναι μεν ο κυρ-Δάμων είναι – τουλάχιστον για τους στοιχειωδώς γνωρίζοντες τα της Θράκης – διαβόητος εδώ και πολλά χρόνια για τις άκρως ελληνοφοβικές και βαθύτατα φιλοτουρκικές απόψεις του. Πέραν όμως αυτής της πραγματικότητας και περαιτέρω της όποιας απόπειρας ερμηνείας της (πράγματι εμείς ούτε ξέρουμε, ούτε όμως και μας ενδιαφέρει άλλωστε καθόλου αν ο καθ’ ύλην αρμόδιος περί αυτού είναι κάποιο ψυχιατρικό συνέδριο, το ΣΔΟΕ ή οιοσδήποτε άλλος), είναι φανερό πως τέτοιες «δραστηριότητες», όπως αυτή που σας αναφέρουμε εδώ, συνιστούν πρωτοφανές αυτο-ξεβράκωμα, ακόμη και για κάποιον που ποτέ δεν δίστασε να προκαλέσει την κοινή γνώμη με τις δηλώσεις του, τα γραπτά του (σ.σ. θυμίζουμε ότι παριστάνει και τον δημοσιογράφο) και κυρίως τα κολλητηλίκια του με ακραία προξενικά στοιχεία της περιοχής.
Και σαν μην έφτανε αυτό, στο καπάκι ανακαλύψαμε και το ακόμη καλύτερο: ότι ο λεγάμενος εδώ και λίγο καιρό
πλέον αρθρογραφεί στα ελληνικά (ακόμη) στην τουρκόφωνη εφημερίδα «Γκιουντέμ» που βγαίνει στην Κομοτηνή και είναι βασικό όργανο του τουρκικού Προξενείου! Βρήκαμε μάλιστα και άρθρο του στο φύλλο της 3ης Αυγούστου, όπου διαβάσαμε τα εξής:
«Η νέα τάση μεταξύ των πολιτών στην Ελλάδα είναι να καταγγέλλουν και να αποδοκιμάζουν την λεγόμενη «Μεταπολίτευση» ως υπεύθυνη για τα δεινά που βιώνει ο τόπος τα τελευταία 3 χρόνια και τα οικονομικά βάσανα εκείνων που κάποτε αποτελούσαν την ακμάζουσα μεσαία τάξη της χώρας…
Ενώ από το 1974 όλοι οι Έλληνες πολίτες είχαν κατακτήσει τα βασικά πολιτικά, ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα, οι πολίτες της Μειονότητας στην Θράκη στερούνταν την δυνατότητα να χτίσουν και να συντηρήσουν τα σπίτια τους, να αγοράσουν γη, να εκδώσουν διπλώματα οδήγησης ή κυνηγιού, παρά μόνο ύστερα από παρεμβάσεις της πολιτικής εξουσίας, ίσχυε αποκλειστικά εις βάρος τους μέχρι και το 1999 το άρθρο 19 του κώδικα ελληνικής ιθαγένειας, που επέτρεπε την αυθαίρετη αφαίρεση της ιθαγένειας των «αλλογενών», καθιστώντας όμηρους τους μειονοτικούς του κάθε χωροφύλακα και χωρίζοντας βιαίως τις οικογένειές τους.
Καταργήθηκαν μετά το 1983 νόμιμα λειτουργούντες μέχρι τότε σύλλογοι, επειδή δήθεν αποτελούσαν «εθνικούς κινδύνους» ενώ οι μπάρες στην ορεινή Ξάνθη και το ειδικό καθεστώς «επιτηρούμενων ζωνών» αφαιρέθηκαν και καταργήθηκε μόλις το 1995. Η μειονοτική εκπαίδευση αφορούσε πολίτες δεύτερης κατηγορίας με στρεβλώσεις και σκοπιμότητες που την καθιστούσαν από εκπαιδευτικό σε εθνικό ζήτημα ενώ η χουντικής εμπνεύσεως ΕΠΑΘ καταργήθηκε μόλις πριν 2 χρόνια. Ακόμα και οι επιτροπές διαχείρισης των βακουφικών ιδιοκτησιών παραμένουν μέχρι σήμερα διορισμένες όπως έπραξε η χούντα το 1967, την ίδια στιγμή που η Ελλάδα έχει καταδικαστεί από τα
ευρωπαϊκά δικαστήρια την δεκαετία του 90 για το θέμα του Μουφτή και την περίφημη δίκη για αντιποίηση αρχής, όπως και πρόσφατα για την Τουρκική Ένωση Ξάνθης, η απόφαση για την οποία παραμένει ανεκτέλεστη από την εσωτερική έννομη τάξη.
Αν κάποιος, μπορεί και πρέπει να ασκεί κριτική στα έργα και τις ημέρες της Μεταπολίτευσης στην Ελλάδα, αυτή είναι η Μειονότητα της Θράκης. Όχι γιατί δεν έγινε τίποτα. Αλλά γιατί όσα τελικώς έγιναν από την πλευρά της ελληνικής πολιτείας, έγιναν καθυστερημένα και πολλές φορές ανολοκλήρωτα. Και στον σύγχρονο κόσμο, η λειτουργία των δημοκρατιών, πρωτίστως κρίνεται από την προστασία των μειοψηφιών και την περιφρούρηση των δικαιωμάτων των μειονοτήτων».
Ε, μετά και από αυτό, τι έτι χρείαν έχετε μαρτύρων; Ειλικρινά, ούτε ο ίδιος ο πρόξενος δεν θα τα έλεγε καλύτερα!
ΥΓ. Πάντως, αν αρχικά σας φάνηκε ότι…περηφανευθήκαμε κάπως, όταν μιλήσαμε για την πανηγυρική επιβεβαίωσή μας, ξεχάστε το! Στην πραγματικότητα, σας ορκιζόμαστε πως δεν διεκδικούμε ούτε εύσημα ούτε και οποιαδήποτε πιστοποίηση…προορατικού χαρίσματος. Είναι πράγματι τόσο σεσημασμένο το (κοντινό και απώτατο) παρελθόν ορισμένων συντοπιτών μας, που για τα περαιτέρω δεν χρειάζεται δα να είσαι και προφήτης! Άλλωστε είναι φανερό πως όταν μιλάμε για τα παληκάρια της ΔΗΜΑΡ Ροδόπης, όπως πιστοποιεί και η προκείμενη περίπτωση που σας περιγράψαμε σήμερα, η πραγματικότητα είναι τόσο απίστευτη, που ξεπερνά ακόμη και τα πιο αρρωστημένα σενάρια εν τέλει…

www.proxeneio-stop.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: