Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Συνεχείς οι προκλήσεις των «Δυτικοθρακιωτών» και πέρα από τον Έβρο…

Ταξίδια και εκδηλώσεις γεμάτες αλυτρωτικά μηνύματα σε καθημερινή βάση από τους «συντοπίτες» μας που ζουν στην Τουρκία…
Δύο χαρακτηριστικά συμβάντα σας παραθέτουμε σήμερα (ενδεικτικά μόνον) στο «Προξενείο-Στοπ», για να σας επισημάνουμε για μια ακόμη φορά το θέμα των ατελείωτων προκλήσεων σε βάρος της εθνικής υπόστασης και εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας, που πραγματοποιούν καθημερινά οι ομάδες «Τούρκων Δυτικής Θράκης» που ζουν και δρουν (υπό τη σκέπη του αλυτρωτικού BTTDD) σε πολλές πόλεις της Τουρκίας, αλλά και το θέμα της στενής σχέσης που έχουν όλα αυτά τα φασιστικά παραμάγαζα με την τουρκόφρονα ηγεσία της εν ελληνική Θράκη μειονότητας.
Και ξεκινώντας από το δεύτερο θέμα, δείτε τι γράφει ο γνωστός μας…φίλος Αμπντουλχαλήμ Ντεντέ στην τουρκοφυλλάδα του «Τρακιανίν Σεσί» (22/7/2013) με τίτλο: «Οι κάτοικοι της Άγκυρας χειροκρότησαν τη Δυτική Θράκη» (1η φωτογραφία). Κάνει λόγο για επίσκεψη στην Άγκυρα περίπου 45 ατόμων από τη Θράκη, μελών στην πλειονότητά τους της παράνομης «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης», με επικεφαλής τον πρόεδρο Αχμέτ Κουρτ, αλλά και δύο ακόμη βασικές αρχιπρακτοράντζες της Κομοτηνής, τη διευθύντρια της ΠΕΚΕΜ (δηλαδή του…εκπαιδευτικού παρατήματος του Προξενείου) Περβίν Χαϊρουλλάχ και τον Κοράι Χασάν (πρόεδρο της επίσης παράνομης “Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής” και δημοσύμβουλα Κομοτηνής με τον προξενικό συνδυασμό της Σιμπέλ Μουσταφάογλου).
Λόγος της επίσκεψης; Μα η συμμετοχή στη “Βραδιά Δυτικής Θράκης”, που οργανώθηκε στα πλαίσια των Διεθνών Εκδηλώσεων Ραμαζανιού τις οποίες οργανώνει ο δήμος Κετσίορεν της Άγκυρας. Και τι είχαμε εκεί; Και εγκαίνια του«Σπιτιού Πολιτισμού της Δυτικής Θράκης» (σ.σ. γουάου!) και ομιλίες βεβαίως κάποιων μικροεπισήμων εκ Τουρκίας (ανάμεσά τους και ο πρόεδρος του παραρτήματος Άγκυρας του BTTDD Αχμέτ Σαλίχογλου) και λόγους των Κοράι Χασάν και Αχμέτ Κουρτ και ανταλλαγές δώρων, αλλά και επίδειξη από συγκρότημα παραδοσιακών χορών της ΤΕΞ που «με τα ωραιότατα παραδοσιακά (σ.σ. μαντέψτε από ποιαν…εθνική παράδοση) τραγούδια και χορούς της Δυτικής Θράκης ενθουσίασε τους θεατές-κατοίκους του Κετσίορεν» (όπως αναφέρει οΝτεντέ).
Και ακριβώς την ίδια μέρα το ΔΣ του παραρτήματος Ζεϊτίν Μπουρνού (Κωνσταντινούπολης) του αλυτρωτικούBTTDD παρέθετε στα μέλη του, αλλά και σε κάμποσους μουσαφίρηδες, δείπνο ιφτάρ. Και φυσικά από το δείπνο αυτό δεν έλειψαν για μια ακόμη φορά οι αλυτρωτικές κορόνες, αλλά βεβαίως και τα σύμβολα. Χαρακτηριστική άλλωστε η παρακείμενη φωτογραφία (από την εν λόγω εκδήλωση) με τη σημαία της «Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης» δίπλα στην τουρκική, πίσω ακριβώς από το βήμα των ομιλητών Όσο για την 3η σημαία, αν δεν την αναγνωρίσατε, να σας βοηθήσουμε: είναι πολύ απλά η σημαία του ψευδοκράτους της Βόρειας Κύπρου. Όσο πάει λοιπόν και καλύτερα με τους «συντοπίτες» μας, ε; Ζήτω η…ελληνοτουρκική φιλία!

www.proxeneio-stop.org


Δεν υπάρχουν σχόλια: