Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟΝ ΙΩΝΑ ΔΡΑΓΟΥΜΗ ΕΓΙΝΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013









Χαιρετισμός του Πολίτη Π. Λ. Παπαγαρυφάλλου


          Χαιρετισμός του Πολίτη Π. Λ. Παπαγαρυφάλλου, υπό την ιδιότητά του ως προέδρου της «Επιτροπής Ενημερώσεως επί των Εθνικών Θεμάτων» στην εκδήλωση «μνήμης» της 29ης Ιουλίου 2013, που συνδιοργανώνουν «Η Επιτροπή Μνήμης και Τιμής Ίωνος Δραγούμη» και η «Επιτροπή Ενημερώσεως επί των Εθνικών Θεμάτων»
* * * * *
Ελληνίδες και Έλληνες!
          Εν μέσω πολιτικών, ηθικών οικονομικών και εθνικών ερειπίων της Ελλά­δος, βρισκόμαστε εδώ για να τιμήσουμε την ιερή μνήμη του εθνικού, κοινωνικού καί πολιτικού οραματιστού, του Ίωνος Δραγούμη, που δολοφονήθηκε σε τούτη εδώ τη Λεωφόρο των Αθηνών, γιατί πάσχισε ν’ανοίξει νέους εθνικούς ορίζοντες στην καθημαγμένη Ελλάδα.
          Είμαστε εδώ να τιμήσουμε τον ανιδιοτελή υπέρμαχο και διαμορφωτή της Εθνικής Ιδέας και του Έθνους των Ελλήνων που αγωνίστηκε νά πυργώσει και να εδραιώσει στο διάβα της βραχείας αλλά μεστής ζωής.
          Μίας ζωής στην οποία από πολύ νωρίς έστρεψε τους προβολείς των εν­δια­φερόντων της σ’αυτό πού λέγεται ελληνικό έθνος, ελληνικό κράτος -που το θεω­ρούσε παιδί του Έθνους-, ελληνικός πολιτισμός και ελληνικός κοι­νο­τισμός.
           Είμαστε εδώ γιά να τιμήσουμε την εθνική και ιστορική μνήμη του πο­λιτικού στοχαστή αλλά και μαχητή Ίωνα Δραγούμη, τον οποίο πριν δολοφο­νήσουν οι ιδεολογικοί και πολιτικοί του αντίπαλοι, οι Βενιζελικοί, τον παρέδωσαν στους Γάλλους οι οποίοι τον εξόρισαν στην Κορσική.
Για τους αληθινούς ιδεολόγους, όλων των χρωμάτων, η εξορία συνιστά τίτλο τιμής και τέτοιας τιμής έτυχε και ο εθνομάρτυρας Δραγούμης.
Ο Δραγούμης που μαστίγωνε το αθηνοκεντρικό κράτος και τους φορείς του, γιατί δεν τολμούσαν να διεκδηκήσουν τα κατεχόμενα ελληνικά εδάφη, για να μη διαταράξουν την ησυχία της εξουσίας τους.
Μίας εξουσίας, που όπως έγραφε Ιστορικός της εποχής, δεν δίσταζε να συνεργαστεί ακόμη και με τους ληστές προκειμένου να συγκεντρώνει ψήφους.
          Τότε υπήρχαν οι Νταβέληδες ενώ τώρα η ληστεία φορά φράκο και κολ­λάρο και δεν εδρεύει στις απρόσιτες βουνοκορφές αλλά μέσα σε πολυτελέ­στατα πολιτικά και τραπεζικά γραφεία, που πασχίζουν το πώς θα ληστέψουν τον τάχα κυρίαρχο ελληνικό λαό.
Πρόκειται γι’ αυτό το οποίο συνιστά πλήρη κατάλυση της Εθνικής Ανεξαρτησίας και ανασκολοπισμό του Έθνους, της εθνικής ιδέας και της Πατρίδος, που κατά τον Δραγούμη αποτελούν τους αστειρεύτους αιμοδότες της ουσιαστικής ζωής κρατών και κοινωνιών. Μ’αυτή την έννοια, ο τιμώμενος πρωτοπόρος του Έθνους και της Εθνικής ιδέας είναι όσο ποτέ επίκαιρος.
Ο Δραγούμης, ο Περικλής Γιαννόπουλος -που αυτοκτόνησε στα γαλανά νερά του Σαρωνικού πάνω στο λευκό άλογο- και λίγο αργότερα ο δάσκαλός μου Δημήτριος Βεζανής, υπήρξαν οι γονιμοποιεί σπορείς της ιδέας του έθνους, του ελληνικού έθνους, το οποίο κατά Βεζανή δίνει την παρουσία του στον Τρωϊκό Πόλεμο.
Ένα Έθνος, τη συνέχεια και συνοχή του οποίου στιχούργησε εδώ και έναν αιώνα ο εθνικός μας βάρδος Κωστής Παλαμάς με τούτους τους στίχους:
«Χρωστάμε σ’ όσους ήρθαν
πέρασαν, θα έρθουν, θα περάσουν
Κριτές θα μας δικάσουν
οι αγέννητοι, οι νεκροί»
Τελειώνοντας οφείλω να πω ότι το ελληνικό έθνος και η ιδέα του Έθνους των Ελλήνων Χρωστούν οφείλουν πολλά στον Ίωνα Δραγούμη και μ’ αυτή την έννοια οφείλουμε να τον κρατήσουμε στο απυρόβλητο των κομματικών ανταγωνισμών.
ΟΧΙ: Ένα εθνικό σύμβολο, όπως ο Ίων, δεν μπορεί, δεν πρέπει, δεν επιτρέπεται να τοποθετείται στην τύρβη των πολιτικών και κομματικών ανταγωνισμών.
Ελληνίδες και Έλληνες, που μ’ακούτε και όσες και όσοι απουσιάζετε.
Γνωρίζω καλά, πολύ καλά, ότι είμαστε η μειοψηφία μέσα σε μια πλειο­ψηφία που «κολυμπά στα σκατά». Σ’αυτούς τους συνέλληνες απευθύνουμε την έκκληση:
Δραπετεύστε από τους πολιτικούς βόθρους και τις εθνοκτόνες εξουσίες.
Ελάτε μαζί μας, με τον Ίωνα Δραγούμη, με την πατρίδα και το έθνος, για να χαράξουμε νέους ελπιδοφόρους εθνικούς ορίζοντες.
Πρέπει να αισθανόμεθα εθνικά υπερήφανοι γιατί ανήκουμε στους λίγους, γιατί, όπως έλεγε και ο κοινωνικός φιλόσοφος Έριχ Φρόμ: «Αν δεν υπήρχε η μειοψηφία, οι άνθρωποι θα ζούσαν στην εποχή των σπηλαίων» και όπως διακήρυσσε ο Γερμανός διανοητής Γκαίτε: «Η ζωή προχωρεί γιατί υπάρχουν και εκείνοι που της αντιστέκονται».
Εμείς, λοιπόν οι λίγοι κηρύσσουμε την Αντίσταση τη Νέα Εθνική Αντί­σταση!
Αντίσταση κατά της πατριδοκτονίας! Αντίσταση κατά της Εθνοκτονίας, Αντίσταση κατά της χαβουζοποίησης της πολιτικής και εθνικής ζωής.
Ελληνίδες και Έλληνες!
Αυτό το χώμα είναι δικό τους και δικό μας. Εμείς θα το υπερασπίσουμε.
Δεν θα υπερασπιστούμε μόνο το χώμα. Θα υπερασπίσουμε τα βουνά, τις θάλασσες και τα νησιά που θέλουν να ξεπουλήσουν.
Θα υπερασπίσουμε την Ακρόπολη, αυτό το αιώνιο σύμβουλο του παγκοσμίου και διαχρονικού πολιτισμού που τόσο πολύ λάτρεψε ο Ελλη­νολάτρης Ίων Δραγούμης.
Οφείλουμε να υπερασπιστούμε την εθνική μας παράδοση, γιατί όπως διεκήρυσσε ο Ίων: «Έθνος χωρίς παράδοση δεν υπάρχει».
Να, τα άμεσα καθήκοντα των αληθινών πατριωτών, τα οποία περιφρονούν οι ερζάτς προοδευτικοί.
Τελειώνοντας, τολμώ να διατυπώσω την άποψη ότι Ίσως η Ελλάδα δεν θα ξέπεφτε στα σημερινά εκφυλιστικά φαινόμενα, αν εδώ στο χώμα που πατάμε δεν κοβόταν το νήμα της Καρποφόρου ζωής του Ίωνος Δραγούμη από τις δολοφονικές σφαίρες των πολιτικών του αντιπάλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: