Κυριακή, 4 Αυγούστου 2013

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΑΠΑΓΑΡΥΦΑΛΛΟΥ ''ΚΡΙΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - για την κοινωνική και πολιτική διαφθορά'' ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ

Ο ανά χείρας τόμος περιλαμβάνει τα κείμενα τα οποία δημοσιεύθη­καν στο μηνιαίο περιοδικό «ΗΛΙΑΙΑ» το οποίο ήταν συνέχεια του εβδομα­διαίου περιοδικού «ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ» με εκδότη τον δημοσιογράφο Κώστα Κύρκο και στα οποία συνεργάστηκα χωρίς αμοιβή, για μια δεκαπενταετία.
Καρπός της συνεργασίας μου εκείνης ήταν η έκδοση του δίτομου έρ­γου μου «Πολιτική και Κοινωνική Πολιτική στην Ελλάδα του Λαϊκισμού» το οποίο εκδόθηκε από το ίδιο περιοδικό, με δική μου δαπάνη, το 2003 και το 2004.
Ο ανά χείρας τόμος περιλαμβάνει τα κείμενά μου τα οποία δημοσιεύθηκαν, όπως ήδη σημειώθηκε, στην «ΗΛΙΑΙΑ», χωρίς επίσης αμοιβή και καλύπτουν το χρονικό διάστημα από τον Απρίλιο του 2005 έως και τον Οκτώβριο του 2010.
Όπως όλα τα κείμενά μου, από την μεταπολίτευση και δώθε, ασκούν κριτική στις εναλλασσόμενες εξουσίες και στα κακώς κείμενα του κοινωνικού και δημόσιου βίου των Ελλήνων, έτσι και τα κείμενα ετούτα ανήκουν στην ίδια σφαίρα της κριτικής.
Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο τους έδωσα τον τίτλο «Κριτικά Κείμενα».  Με άλλα λόγια τα κείμενα ετούτα κάνουν αυτό που δεν τόλμησαν να κάνουν οι αμειβόμενοι δημοσιογράφοι: Να κάνουν κριτική ουσίας, τίμιας και αντικειμενικής στην εξουσία και την κοινωνία και γι’ αυ­τόν ακριβώς τον λόγο η Ελλάδα κατρακυλά στη χρεοκοπία και τους πολιτικούς βόθρους ζώντας στην ανέχεια και κολυμπόντας «στα σκατά»!
Καταλήγοντας θέλω να ευχαριστήσω τον καλό φίλο Νίκο Στεργίου, ο οποίος είχε την καλοσύνη να «χτυπήσει» αυτά τα κείμενα σε ψηφιακά μέσα, ώστε να μειωθεί το κόστος της έκδοσης.
Συνεπώς αν τα κείμενα αυτά δουν το φως της δημοσιότητας, αυτό θα οφείλεται στην ανιδιοτελή προσφορά του, όπως ο ίδιος έκανε και με τον ανέκδοτο Γ’ τόμο της συλλογής κειμένων μου: «Πολιτική και κοινωνία στην Ελλάδα του Λαϊκισμού».


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ * Βιβλιοπωλείο Ιωάννου Χρ. Γιαννάκενα
Χαρ. Τρικούπη 14, τ.κ. 106 79 ΑΘΗΝΑ * Τηλ. 210 3628976 - 210 6440 021 και τοτ. 210 3638435 
www.hellasbooks.gr *
acroceramo@hellasbooks.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: