Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Συνείδηση - Κ. Μάρξ - Εκλογές

Ο  πολίτης Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου
Πρόεδρος της Επιτροπής Ενημερώσεως Εθνικών Θεμάτων

Τα όσα εκτυλίσσονται στους κόλπους των πολιτικών κομμάτων, των ομάδων και των ψυχών των υποψηφίων σε όλα τα επίπεδα,  επιβεβαιώνουν απόλυτα τούτο τον κοινωνιολογικό "νόμο" που διατύπωσε ο ιδρυτής του ιστορικού και διαλεκτικού υλισμού, που στα 1859 έγραψε: "Το τι είναι ο άνθρωπος δεν καθορίζεται από τη συνείδησή του, αλλά, αντίθετα, το κοινωνικό ΕΙΝΑΙ καθορίζει τη συνείδηση" (Ανάλυση αυτής της κοσμοθεωρητικής αντίληψης, η οποία, κατά κανόνα, διέπει τα ανθρώπινα πεπρωμένα βλ. στο έργο μου: "Η Κομμουνιστική Ουτοπία" εκδ. β' "Πελασγός" - Ι. Γιαννάκενας - Αθήνα 2013 σελ. 45 επ. όπου το κεφάλαιο: "Οι τρόποι διαμόρφωσης της συνείδησης".
Προσγειώνω το φιλοσοφικό στοχασμό στην πεζή αθλιότητα των ελληνικών εκλογών: Όσοι "ιδεολόγοι" εξυπηρετούνται από τα κόμματά τους για το χτίσιμο της παντοειδούς καριέρας τους εξακολουθούν να παραμένουν σε αυτά παριστάνοντας τον ιδεολόγο.
Αντίθετα, όσοι δεν επιλέγονται ή δεν προωθούνται για κατάληψη διαφόρων θώκων, κάνουν στροφή 180ο και τάχα δηλώνουν "διαφωνίες" ιδεολογικού και πολιτικού τύπου. Πρόκειται γιαπολιτικούς και ιδεολογικούς απατεώνες που αγωνίζονται για το ατομικό τους συμφέρον.
Όποιοι διαφωνούν, να διατυπώσουν τις αντιρρήσεις τους προωθώντας επωνύμως το κείμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: