Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Προς θεού Μακαριώτατε…

Στον απόηχο του Κοινού Ανακοινωθέντος- Συμφωνία,  μεταξύ Αναστασιάδη και Έρογλου με την οποία συμφωνία καθορίστηκε η βάση των νέων συνομιλιών, ακολούθησαν χιονοστιβάδα εγκωμίων και υποστηρικτικών δηλώσεων απο Ανατολας, Δύση , Βορρά και Νότο. Ενεργοποιήθηκαν  παράλληλα ξένοι πρέσβεις και οι ξενοκίνητες πλατφόρμες ειρήνης και επανένωσης και έχουν επιστρατευθεί στην προσπάθεια να καμφθούν οι αντιστάσεις του Λαού και να τον προετοιμάσουν για να παραδοθεί στις ύαινες που ονομάζονται κατοχική Τουρκία και ξένα συμφέροντα.
Επιστέγασμα αυτού του παραληρήματος ξενοκίνητης ολομέτωπης επίθεσης που υφίσταται αυτήν τη στιγμή ο Λαός μας ήταν, κατα τη γνώμη μας και  το δείπνο που απλόχερα πρόσφερε ο Σουηδός πρέσβης στους Εκκλησιαστικούς / Θρησκευτικούς Ηγέτες του  νησιού  μας. Προσποιούμενος ότι  «γνοιάζεται πάρα πολύ» για το καλό μας, ο Σουηδός πρέσβης επιχειρεί  με το δείπνο να επιτύχει την κάμψη της αντίστασης της Εκκλησίας της Κύπρου που είναι το τελευταίο «αποκούμπι» του Κυπριακού Λαού. Μας είναι αδιανόητο Μακαριώτατε να υπογράφεται κοινή Διακήρυξη με τον Μουφτή των κατεχομένων για συνεργασία και ειρήνη όταν αυτός στηρίζει την κατοχή και όταν είναι υπεύθυνος για τη σύληση, βεβύλωση και καταστροφή των κατεχομένων Εκκλησιών μας. Δεν νοείται κανενός είδους συνεργασία με τον Μουφτή των κατεχομένων ο οποίος  κτίζει τζαμιά σε κάθε κατεχόμενη Κοινότητα  συμβάλλοντας στην ισλαμοποίηση των κατεχομένων περιοχών της Κυπριακής Δημοκρατιας. 
Αρνητική εξέλιξη αποτελεί επίσης και η διατύπωση υποστήριξης στη Διακήρυξη, προς τη Συμφωνία Αναστασιάδη / Ερογλου με την οποία  καλωσορίζονται οι  νέες συνομιλίες και η βαση στην οποία διεξάγονται.
Λυπούμαστε πραγματικά που και η Εκκλησία σύρεται στο παιγνίδι της νομιμοποίησης των κατοχικών δεδομένων και ο Λαός παραμένει πλέον μόνος και ανυπεράσπιστος  στην  επιθετικότητα  του κατακτητή και των ξένων συμφερόντων που τον συντηρούν.
Στην Κύπρο, Μακαριώτατε, δεν υπάρχει στατους κβο. Υπάρχει ξένη κατοχή η οποία χρονίζει και πρέπει να τερματιστεί, κάτι που δεν διατυπώνεται στη Διακήρυξη που υπογράφτηκε στο δείπνο του Σουηδού πρέσβυ.
Ο Λαός μας, Μακαριώτατε προσβλέπει στην Εκκλησία και επιζητεί τον Εθναρχικό της ρόλο και σας καλούμε να ξανασκεφτείτε τα «ανοίγματα» που βραχυκυκλώνουν αυτό της το ρόλο.
Παράλληλα ο Λαός  δεν ξεχνά τα όσα υπέστει στα χέρια του βάρβαρου Τούρκου κατακτητή.  Δεν ξεχνά την κατεχόμενη πατρίδα και ποτέ δεν θα παραδοθεί στη μοίρα που του προδιαγράφει το κοινό ανακοινωθέν – συμφωνία, Αναστασιάδη / Ερογλου. Και μόνος ακόμη θα αγωνισθεί μέχρι τέλους για την  απελευθέρωση και τη δικαίωση. Ο θεός της Χριστιανοσύνης θα του δείξει το δρόμο.
Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Απο το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: