Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Μαριονέτες τουρκικού κουκλοθεάτρου

Αυτή την περίοδο οι Τούρκοι διά στόματος του νέου Τούρκου Προέδρου, του νέου Τούρκου Πρωθυπουργού και του εντεταλμένου τους της ΤΜΤ στην Κύπρο, (Έρογλου), διαλαλούν ότι οι στόχοι τους είναι:
· Η διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας,
· Η δημιουργία τουρκικού κράτους στα κατεχόμενα,
· Ο μαζικός εποικισμός των κατεχομένων,
· Ο πλήρης στρατηγικός έλεγχος της Κύπρου μέσω της λύσης Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, ως ενδιάμεσος πάντα σταθμός για την τελική ολοκληρωτική κατάληψή της.

Ενώ λοιπόν η Τουρκία δεν αφήνει καμιά αμφιβολία ως προς το ποιες είναι οι επιδιώξεις της στην Κύπρο, θεσμικοί αξιωματούχοι της Κυπριακής Δημοκρατίας και κάθε λογής παράγοντες της κυπριακής κοινωνίας φαίνεται να συναγωνίζονται ποιος θα υποβοηθήσει καλύτερα και σε μεγαλύτερο βαθμό το παράνομο καθεστώς στα κατεχόμενα, επιτρέποντας στον εαυτό τους να μετατρέπονται, ο ένας μετά τον άλλο, σε μαριονέτες τουρκικού κουκλοθεάτρου.

· Προεδρικό δείπνο με τον εκπρόσωπο της κατοχής υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, όχι για να συζητηθεί ο τερματισμός της κατοχής αλλά πώς θα «σμικρυνθεί η απόσταση μεταξύ των θέσεων των δύο πλευρών» και για να «επιτευχθεί σύγκλιση στις αποκλίσεις».

· Κομματάρχες συζητούν με τους συνέταιρους Τούρκους κομματάρχες και εκδίδουν κοινά ανακοινωθέντα, όχι για τον τερματισμό της κατοχής αλλά για τη νομιμοποίηση των δεδομένων που δημιούργησε.

· Η ΚΟΠ θεωρεί και τιμή της να απονέμει στα κατεχόμενα έπαθλα στους «πρωταθλητές του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος των κατεχομένων».

· Εκπρόσωποι του Κυπριακού Συνδέσμου Αυτοκινήτου επίσης συμμετέχουν σε τελετές απονομής επάθλων στα κατεχόμενα.

· Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου κάνει συμφωνίες με το παράνομο καθεστώς για διοργάνωση του Διεθνούς Ράλι Αυτοκινήτου μέσω και των
κατεχομένων.

· Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κύπρου σε αγαστή συνεργασία με τα αντίστοιχα της Τουρκίας, των κατεχομένων και της Ελλάδας, σχεδιάζει μέσω του «Οικονομικού Φόρουμ» της Λευκωσίας πώς θα μετατραπεί η νεκρή ζώνη σε περιοχή «ενότητας και συνεργασίας και ανάπτυξης». Φιλοδοξεί επίσης αυτό το φόρουμ συνεργασίας να λειτουργήσει και ως κέντρο διαιτησίας για να επιλύονται διαφωνίες μεταξύ «βόρειας και νότιας» Κύπρου κλπ., κλπ.

· Πολίτες ενεργώντας κατά βούληση σύμφωνα με κρατικές και κομματικές υποδείξεις εξυπηρετούν ποικιλοτρόπως την πολιτική και οικονομική αναβάθμιση του παράνομου καθεστώτος με εκδρομές, προσκυνήματα και ταξίδια μέσω του παράνομου αεροδρομίου.

· Άλλοι με την πώληση κατεχόμενων περιουσιών υποβοηθούν την Τουρκία να ροκανίζει την κρατική κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας, μετατρέποντάς την από κατακτητή σε ιδιοκτήτη της κατεχόμενης γης μας, με την ανοχή της κυβέρνησης και των κομμάτων.

Το θέατρο του παράλογου έχει ξεπεράσει τα όρια της πρόκλησης και συνιστά πλέον έγκλημα. Αποτελεί σοβαρότατη ύβρη για τους πρόσφυγες και τον λαό γενικότερα, όταν εμπαίζεται ανοικτά και ξεδιάντροπα ότι τάχα διεξάγεται αγώνας για λύση του Κυπριακού, η οποία να τερματίζει την κατοχή. Υπονομεύεται σοβαρότατα το δημόσιο συμφέρον.

Η λειτουργία τουρκικού κράτους στην κατεχόμενη γη μας, με λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, ΔΕΝ ΤΕΡΜΑΤΙΖΕΙ την κατοχή αλλά ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ τα αποτελέσματα και τα παράγωγά της.
Όλοι αυτοί συμπεριφέρονται και ενεργούν σαν να είναι ήδη λυμένο το Κυπριακό. Φαίνεται μάλιστα να διεξάγεται αγώνας δρόμου ποιος από όλους θα υποβοηθήσει περισσότερο τα κατοχικά δεδομένα να εδραιωθούν.

Ερωτούμε δημοσίως τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την Κυβέρνησή του, τα Κόμματα, τους Βουλευτές, τον Γενικό Εισαγγελέα:
· Μήπως λύθηκε, κύριοι, το Κυπριακό και εμείς δεν το πήραμε είδηση;

· Τι άλλο άραγε να συμβαίνει στα κρυφά και ο δύσμοιρος λαός δεν έχει χαμπάρι;

· Μήπως αληθεύει αυτό που αιωρείται στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα ότι ήδη λειτουργούν παράνομες κοινοπραξίες δικών μας επιχειρηματιών και των κατακτητών σφετεριστών των περιουσιών μας, οι οποίες κερδοσκοπούν από παράνομη συνεκμετάλλευση των κατεχόμενων περιουσιών μας;

· Πώς νομιμοποιούνται, κύριοι, και πώς συνάδουν αυτές οι παρασυναγωγές, που αναφέραμε πιο πάνω, με τις συνθήκες ημικατοχής που επικρατούν και τον υποτιθέμενο αγώνα που διεξάγεται ενάντια στην κατοχή; Και μην μας πείτε ότι προλειαίνουν το έδαφος για λύση.

Τα Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, 541 και 550, είναι δεσμευτικά για την Κύπρο και όλα αυτά που συμβαίνουν συνιστούν βάναυση παραβίασή τους από την ίδια την Κυπριακή Δημοκρατία και τους Παράγοντές της, πλήττουν το δημόσιο συμφέρον και καλούμε τον Γενικό Εισαγγελέα να κινήσει τις νενομισμένες διαδικασίες.

Σταματήστε, κύριοι, να προκαλείτε το αίσθημα του κόσμου με τα ψεύδη περί αγώνα για επιστροφή, από τη μια και από την άλλη με τις συναλλαγές κάθε μορφής με τον κατακτητή και τους ντόπιους υποτελείς του στα κατεχόμενα. Πού μας οδηγείτε, κύριοι; Στην υποδούλωση της πατρίδας μας με την υπογραφή μας; Πού ξανάγινε αυτό; Σε ποια χώρα του κόσμου; Σε ποια περίοδο; Σε ποια χρονολογία έγινε κάτι τέτοιο; ΔΕΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ;


ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΚΕΡΥΝΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: