Δευτέρα, 6 Μαΐου 2013

Η διαχρονική επώασις.

Του Ν.Α.Καλογεροπούλου


Είναι περίπου 23 χρόνια, από τις αρχές του ’90, που κυκλοφόρησε η προφητεία που αποδίδεται στον Κίσσινγκερ : «να κτυπήσουμε τους Έλληνες στην γλώσσα τους και στα πολιτιστικά τους αποθέματα για να μη μας ενοχλούν…». Επιστολή μου, τότε, προς αυτόν με ερώτημα επιβεβαιώσεως ή μη είχε άμεση και ταχεία απάντηση: «η φράση που μου αποδίδεται είναι ψέμα, κάθε λέξις είναι ψέμα και το νόημα αυτής είναι ψέμα». Την επιστολή αυτή φυλάσσω στο αρχείο μου, στην βιβλιοθήκη του Ιδρύματός μου στην Κόρινθο.  Έκτοτε, παρά τις προσπάθειές μου, κανείς δεν μπόρεσε να μου δώσει απτή απόδειξη ότι τους λόγους αυτούς εξεφώνησε, έγραψε ή εφήρμοσε, ο Κίσσινγκερ. Αμέσως όμως κατόπιν, με ρυθμό διαρκώς και παραδόξως αυξανόμενο, εάν ο λόγος έχει διαψευσθεί, αυτό που επιβεβαιώνεται με ανησυχαστική ένταση, είναι η πράξις. Όχι, βέβαια, από τον φαινομενικώς παροπλισμένο Κίσσινγκερ. Η πράξις, σαν τυφών που αρχίζει να παρασύρει τα πάντα, δεν φαίνεται να έρχεται από τον μακρινό ορίζοντα. Η πράξις είναι εδώ. Τα όργανά της δεν είναι απίθανα, εξωγήινα και αλλόγλωσσα όντα. Είναι …εμείς!
Εμείς που την ακούμε και την βλέπουμε να εξελίσσεται γύρω μας, κάθε μέρα να περονιάζει και μολύνει την ατμόσφαιρα που αναπνέουμε, να επαναλαμβάνεται με σολοικίστικη γλώσσα στις εφημερίδες στα ραδιόφωνα, στις τηλεοράσεις, παντού. Με την συχνή, συστηματικéh επανάληψη, με μέθοδο που δημιουργεί έξη και η οποία μεταβάλλεται σε «δεύτερη φύση»  κατά το βασικό νόμο της συστηματικής Προπαγάνδας που είναι ο Νόμος της Επαναλήψεως. Εκδηλώνεται στην ξύλινη γλώσσα τεταγμένων δημοσιογράφων  και εκφωνητών και εκφωνητριών της τηλεοράσεως. Ακούμε τον κ. Π. δημοσιογράφο χωρίς σοβαρή μόρφωση αλλά επιφορτισμένο να «διαφεντεύει την κοινή γνώμη», να μας αποκαλεί «Ελληναράδες». Ακούμε Πρόεδρο της Βουλής να λέγει μπροστά σε έναν άκρως σιωπηλό αλλά ακρότατα αμειβόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με το φυσικότερο ύφος λογικοφάνειας, ότι «τα εθνικά σύνορα θα περιοριστούν για χάρη της ειρήνης…». Διαβάζουμε Πρόεδρο της «ελληνικής» κυβερνήσεως να γράφει περισπούδαστα λόγια φρονήσεως όπως «η πολιτική μας είναι να ενισχύσουμε με κάθε μέσο την αδιαφορία απέναντι σε εξελίξεις με ιδεολογικό περιεχόμενο, μια χωρίς απήχηση ελληνική χριστιανική παράδοση, Να εμποδίσουμε και να αποτρέψουμε με κάθε κόστος την προσήλωση στην ιδέα του έθνους…» («με κάθε μέσο» και «με κάθε κόστος», όχι δηλ. παίξε-γέλασε!). Ακούμε μια Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας να μας αποκαλύπτει ότι «δεν είμαστε Έλληνες, μας έκαναν…» (δηλ. οι …αχρείοι!). Μιά Υπουργό της Παιδείας, ευειδή θαμώνα της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, να ευαγγελίζεται ότι η Αγγλική πρέπει να γίνει «επίσημη γλώσσα του κράτους». Δεξιό χέρι του κ. Κουβέλη της «Δημοκρατικής Αριστεράς» του 5% να δηλώνει από την Βουλή των Ελλήνων με ψυχοπαθή βδελυγμία ότι «οι παρελάσεις και εθνικοί εορτασμοί είναι …κιτς» (ασφαλώς συμφωνούντος και του κ. Κουβέλη). Στενοκρανιοκέφαλο μέλος της Κυβερνήσεως να δηλώνει με ύφος δέκα δικτατόρων σε ερώτηση γιατί γίνονται πωλήσεις εθνικού πλούτου στους Τούρκους «εγώ δεν πιστεύω σε α λα καρτ πωλήσεις» ! Πρόεδρο της Κυβερνήσεως που αναγγέλλει αναγνώριση ελληνικής ιθαγένειας σε κάθε λογής αλλοδαπούς Ασίας τε και Αφρικής να απαντά εκνευρισμένος σε ερώτημα δημοσιογράφου αν ρώτησε με δημοψήφισμα τον ελληνικό λαό «αυτό είναι θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και γι’ αυτά δεν χωράει δημοψήφισμα»! Τέλος (αλλά χωρίς …τελειωμό!), να μαθαίνουμε ότι το περίφημο και προοδευτικό ΕΛΙΑΜΕΠ χρηματοδοτείται αφειδώς από την Αμερικανική Πρεσβεία, Αμερικανικές Τράπεζες, ελληνικό ΥΠΕΞ και δύο οργανώσεις του περίφημου κ. Σόρος. Αλλά δεν βλέπουμε από καμία ευειδή (και πάντα …ξανθή) «παρουσιάστρια» της τηλεοράσεως να ερωτά τον συχνά προσκαλούμενο Πρόεδρο κ. Τσούκαλη, «που οφείλεται αυτή η πρεμούρα Τραπεζών, Αμερικανικής Πρσεβείας  και …σωρού Σόρος», να χρηματοδοτούν αφειδώς το ανεξερεύνητου λόγου υπάρξεως θρυλικόν ΕΛΙΑΜΕΠ! 
Και τα παραδείγματα πολλαπλασιάζονται και εντείνονται με τον καιρό όταν βλέπουμε την προοδευτική από προοδευτικούς της Κυβερνήσεως διάλυση του αμυντικού ιστού των Ενόπλων Δυνάμεων όταν, μετά την υποταγή των Κούρδων, όλος ο Τουρκικός στρατός συγκεντρώνεται με ισχυρή δύναμη πυρός στα ελληνικά σύνορα ξηράς και θαλάσσης. Και με όλα αυτά κανείς δεν έχει σκεφθεί, ομιλήσει ή γράψει για όλους αυτούς (3 ή 4 εκατομμύρια;) τους συμπαθείς λαθρομετανάστες οι οποίοι τρέφουν (χωρίς να το κρύβουν) φανατισμένο ρατσιστικό μίσος εναντίον της Ελλάδος και των Ελλήνων .Οι οποίοι, σε περίπτωση πολέμου, θα είναι γυμνασμένος και καθοδηγημένος στρατός των μετόπισθεν, που δεν χρειάζεται καν να έχουν όλα, όταν ένα μόνο κουτί σπίρτα για τον καθένα θα είναι αρκετό για να μεταβάλει όλη την πευκόφυτη Ελλάδα σε νέα «των Ψαρρών ολόμαυρη ράχη». Και ύστερα από όλα αυτά, γιατί να τα βάζουμε με τον καϋμένο, αφοπλισμένο, υπερήλικα που ακούει στο συμπαθές όνομα Χένρυ Κίσσινγκερ;;; Γιατί προσπαθούμε, σαν τους παλαιούς Πρώσους, να κάνουμε περιπεπλεγμένα τα πράγματα όταν είναι τόσο απλά;

Ηλιαία Μαϊου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: