Του πολίτη Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου
Α΄Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ενημερώσεως για τα Εθνικά Θέματα
Το είδαμε κι αυτό. Στην απέραντη και πολυάνθρωπη χώρα του Μεγάλου Τιμονιέρη, του Μάο, του οποίου τη νίκη των στρατιών περιμέναμε με αγωνία, εκεί γύρω στα 1949, για να χτίσει τη Νέα Κίνα, την κομμουνιστική, οικοδομήθηκε ο πιο ακραίος καπιταλισμός.
Διαβάζω, σε σχετικό ρεπορτάζ: «Ο Κινέζος... πρόεδρος της μεγαλύτερης ιδιωτικής αυτοκινητοβιομηχανίας της Κίνας, Geely, αγόρασε τη σουηδική Volvo... η κινεζική αυτή βιομηχανία ενσαρκώνει τον κόσμο που έρχεται» «Η Καθημερινή», 2 Απριλίου, σελ. 20)/
Αυτά είναι από τα απίστευτα της Ιστορίας που λειτουργεί με τα οξύμωρα σχήματά της.
Ποιος θα φανταζόταν τότε, το 1949, ότι η... Κομμουνιστική Κίνα θα αγόραζε τα χρεώγραφα των ΗΠΑ και τον ΟΛΠ με το λιμάνι του Πειραιώς!
Αν παρομοιάσουμε τα φαινόμενα αυτά της πολιτικής με όρους της βιολογίας, θα έλεγα ότι ισοδυναμούν με αυτό που οι βιολόγοι ονομάζουν αντιστροφή της πολικότητας.
Αυτή η παράδοξη και αφύσικη λειτουργία της φύσης σημαίνει ότι το μάτι ενός ανθρώπου ή ενός ζώου παρουσιάζεται στη μέση ή η ουρά του φύεται στο κεφάλι!
Απίστευτο αλλά αληθινό, ότι η «Λαϊκή» Κίνα του Μάο και της «Συμμορίας των Τεσσάρων» θα στήριζε τις καπιταλιστικές οικονομίες του... Ιμπεριαλισμού!
Αντινομίες της Ιστορίας, λαϊκές προσδοκίες και λαϊκές αυταπάτες που θα συνεχίζονται ανά τους αιώνες. Είναι η μοίρα του ανθρώπου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου