Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

«Η ασφάλεια των Σκοπίων έχει γυάλινα πόδια»…

« Η ασφάλεια της χώρας έχει γυάλινα πόδια», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του κόμματος των Σκοπίων VMRO NP (ВМРО НП), Μαριάν Ντοντόφσκι , « και πρέπει να κατανοήσει τη σοβαρότητα της κατάστασης ο Γκρουέφσκι. Η κατάσταση είναι παρόμοια αυτής του 2001, με τους ίδιους πρωταγωνιστές, το αλβανικό πολιτικό μπλόκ και τις δυνάμεις ασφαλείας που πρέπει να αποτρέπουν ενέργειες που γίνονται σε βάρος της ασφάλειας της χώρας».
Τα ονόματα εβδομήντα εγκληματιών, που έχουν καταφύγει στο Κοσσυφοπέδιο και δρουν ανεξέλεγκτα ένθεν και ένθεν, παρέδωσε η υπουργός Εσωτερικών των Σκοπίων, Γιανκούλοφσκα, στον αρμόδιο υπουργό του Κοσσυφοπεδίου προκειμένου να βοηθήσουν οι αρχές το Κοσσόβου στην πάταξη της εγκληματικότητας και των εξτρεμιστικών δραστηριοτήτων.
Με συντονισμένα μέτρα και σχεδιασμό, σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις: του Μπλάτσε, της Ράντουσα και της περιοχής του Τέτοβο, κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες όπλων και πυρομαχικών καθώς και εκρηκτικών υλών που αλβανόφωνοι της περιοχής διακινούσαν ή έκρυβαν σε κρησφύγετα ή ακόμη και στα σπίτια τους.Σύμφωνα με το σκοπιανό υπουργείο, κατασχέθηκαν συνολικά 947 όπλα διαφόρου διαμετρήματος, 195 όλμοι, 157 χειροβομβίδες, 26 εκρηκτικοί μηχανισμοί, 14 πολυβόλα, 5 οπλοπολυβόλα καθώς και αντιαεροπορικός οπλισμός.

"Το προεδρείο της αλβανο- αμερικανικής κοινότητας του Ιλλινόϊς, εξέδωσε ένα δελτίο τύπου όπου αναφέρει την βαθύτατη ανησυχία του για την σοβαρή κατάσταση και τις εξελίξεις που συνεχώς επιδεινώνονται στην πΓΔΜ, κυρίως μετά τη δολοφονία τεσσάρων ύποπτων ατόμων αλβανικής καταγωγής", αναφέρει σε απογευματινό δημοσίευμά της η αλβανική εφημερίδα 'Στάρτ'.Η κοινότητα, τονίζει, με ιδιαίτερη προσοχή παρακολουθεί την κατάσταση και είναι στα πρόθυρα δημιουργίας άμεσων επαφών με την αμερικανική κυβέρνηση για τις τελευταίες εξελίξεις σε αυτό το τμήμα των Σκοπίων, όπου τα θύμα δεν είναι, τυχαία, πάντα Αλβανοί.
«Ταυτόχρονα μέσα από τη δήλωση αυτή" γράφει η ανακοίνωση, " ενημερώνουμε τα μέλη του αλβανικού λόμπυ στην Αμερική να ενταχθούν στην Κοινότητα, προκειμένου να αναληφθούν περαιτέρω δράσεις. Υπενθυμίζουμε ότι η αλβανο-αμερικανική κοινότητα του Ιλλινόις, με έδρα το Σικάγο, συνέβαλε με έκτακτες διπλωματικές και οικονομικές παρεμβάσεις στις αλβανο-σλαβικές συγκρούσεις το 2001.

Πηγή : http://echedoros-a.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: