Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Ο... πατριωτισμός του Κοινοβουλίου και η συμπεριφορά των κομμάτων

Του πολίτη Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου
Α΄Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ενημερώσεως  για τα Εθνικά Θέματα

Ετούτο τον καιρό, λόγω της οικονομικής χρεοκοπίας της πατρίδας, ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει την «μικρή» λέξη πατριωτισμός, τον οποίο επικαλέστηκε για την οικονομική ενίσχυση των Ελλήνων στα άδεια ταμεία.
Στην πρωθυπουργική έκκληση μετά δυσκολίας και πρόδηλης δυστροπίας, ανταποκρίθηκαν οι εθνοπατέρες, όπως γράφει σχετικό ρεπορτάζ: «Ύστερα από συνεχείς πιέσεις οι «τριακόσιοι» έστω και παραπονούμενοι, προχώρησαν σε μεγαλύτερες περικοπές» («Η Καθημερινή», 2 Απριλίου, σελ. 4).
Αυτή η «πατριωτική» συμπεριφορά αφορά κυρίως τους βουλευτές των δύο κομμάτων εξουσίας (ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.), οι κυβερνήσεις των οποίων – μαζί με τους κάθε λογής «ιδεολόγους» των κομμάτων τους – καταλήστεψαν τα δημόσια ταμεία, όπου τα βρήκαν και όταν το μπόρεσαν!
Στο ίδιο ρεπορτάζ διαβάζουμε ότι εξαίρεση σ’ αυτή τη συμπεριφορά αποτέλεσε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ, η πρόεδρος της οποίας «ευθαρσώς τόνισε τη λύση της μείωσης των βουλευτικών μισθών, την κατάργηση των βουλευτικών συντάξεων καθώς και την κατάργηση της αμοιβής που παίρνει ο βουλευτής για τη συμμετοχή του σε μία Επιτροπή, για τι αυτό είναι το έργο του».
Καθαρές κουβέντες, καθαρή στάση, αληθινή ανταπόκριση στην έκκληση του πρωθυπουργού για να σωθεί η Ελλάδα από το ναυάγιο.
Απ΄ ότι γνωρίζω και το κόμμα του ΛΑΟΣ έκανε θετικές προτάσεις και χειρονομίες για τη μείωση των αμοιβών των βουλευτών του και στο απώ¬τε¬ρο παρελθόν κατέθεσε ένα σημαντικό ποσό στο «Ταμείο της φτώχειας».
Ναι, σε αυτό το εθνικό κατάντημα συνέβαλε ουσιαστικά... ο πατριωτισμός των βουλευτών των δύο κομμάτων εξουσίας.
Πώς και πότε η Ελλάδα θα τους αναγκάσει να πληρώσουν τις εθνικές δολιοφθορές που έκαναν;

Δεν υπάρχουν σχόλια: