Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος: «Βαθιά δομική κρίση του μεταπολιτευτικού οικονομικού προτύπου»

Ο  πολίτης Π. Λ. Παπαγαρυφάλλου
Αντιπρόεδρος Επιτροπής Ενημερώσεως Εθνικών Θεμάτων

Αυτά τα «συγκλονιστικά» μας... αποκαλύπτει ο κ. διοικητής πολύ, καθυστερημένα και πολύ υποκριτικά, προσθέτοντας  ότι «θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί εάν λαμβάνονταν τα κατάλληλα μέτρα εγκαίρως» («Η Καθημερινή», της 20 Ιανουαρίου).
Εδώ πια η υποκρισία, η ανευθυνότητα και η προκλητικότητα ξεπερνά κάθε όριο αντοχής της νοημοσύνης.
Είναι σε όλους τους Έλληνες γνωστό: Κοπρίτες, αρχικοπρίτες και γονατισμένους και μη, ότι ΟΛΟΙ οι διοικητές της ξένης τράπεζας, στην οποία απαγορεύεται ο κρατικός  έλεγχος (βλ. τη ντοκουμενταρισμένη μελέτη του οικονομολόγου Σ. Λαβδιώτη, στο περιοδικό «NEXUS» τεύχ. Μαρτίου 2011) μας εμφάνιζαν πάντα ρόδινα και χαρωπά τα οικονομικά «επιτεύγματα» της ελληνικής οικονομίας και της οικονομικής πολιτικής της σάπιας εξουσίας.
Ήταν αυτοί που γλείφοντας, σιωπώντας και υπηρετώντας το σάπιο σύστημα της διαπλοκής έφθαναν μέχρι την απόκρυψη και αλλοίωση των οικονομικών δεδομένων, περί των οποίων  και ο σημερινός πρωθυπουργός τ. διοικητής της «κάτι» γνωρίζει.
Το θέμα μας λοιπόν δεν είναι να μάθουμε από τον κ. διοικητή το κατάντημα του πολιτικού – κοινωνικού συστήματος αλλά το πώς θα τιμωρηθούν όλοι εκείνοι που το οδήγησαν εδώ που έφτασε.
Ο γράφων, ο οποίος δεν έχει τις οικονομικές γνώσεις των χρυσοπληρωμένων διοικητών, το είδε το θέμα εδώ και πολλά χρόνια αναδεικνύοντάς το σε πληθώρα κειμένων. Να, μερικοί τίτλοι: «Η Κοσκοτία και οι ηθικοί αυτουργοί της» (εφ. «24 Ώρες» της 1/12/1988) – «Το Κράτος κλεπταποδόχος» (στα «Πολιτικά Θέματα» της 10/10/1994) – «Η ώρα της ταφής του πολιτικού συστήματος» («Πολιτικά Θέματα» της 20/5/1994) – «Πτυχές εθνικής αφυδάτωσης» («Πολιτικά Θέματα» της 29/11/2002) – «Alles Kaufen» («Π.Θ.» της 18/4/2003) κ.λπ.
Φυσικά όλα αυτά και πολλά άλλα τα γνώριζαν πολύ καλά και καλύτερα αλλά προτιμούσαν να σιωπούν, να εξαπατούν, να εισπράττουν και να υπηρετούν όχι τον ελληνικό λαό και την εθνική μας οικονομία αλλά τα αφεντικά τους! Κι όμως: όχι μόνον κυκλοφορούν ελεύθεροι γαντζωμένοι στα πόστα τους αλλά γίνονται και πρωθυπουργοί!
Ελλάδα η προστυχιά σου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: