Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

ΔΝΤ και G-20 πιέζουν ασφυκτικά για μέτρα και λιτότητα

ΔΝΤ και G-20 φαίνεται πως θα πιέζουν μέχρι την τελευταία στιγμή για το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, απαιτώντας μέρα με τη μέρα ακόμη περισσότερη λιτότητα, και μεταρρυθμίσεις που ενδεχομένως να μην έχουν «προβλεφθεί» από το Μνημόνιο 2.
Σύμφωνα με τον βραζιλιάνο υπουργό Οικονομικών, Γκίντο Μαντέγκα, από τη σύνοδο κορυφής των G-20, το μήνυμα προς τις αγορές είναι ότι μόνον υπό ορισμένες προϋποθέσεις οι αναπτυσσόμενες οικονομικά χώρες σκοπεύουν να βοηθήσουν να ξεπεραστεί η ευρωπαϊκή κρίση χρέους!
Ο Γκίντο Μαντέγκα δήλωσε μάλιστα πως οι κυβερνήσεις των είκοσι ισχυρότερων οικονομιών του κόσμου έχουν ταυτόσημη άποψη σχετικά με την κρίση χρέους της ευρωζώνης και εξήγησε πως οι αναπτυσσόμενες οικονομικά χώρες θα δώσουν χρήματα για να αντιμετωπιστεί η κρίση μόνον εάν πρώτον, η Ευρώπη διαθέσει περισσότερα κονδύλια για την επίλυση της κρίσης και, δεύτερον, οι αναπτυσσόμενες οικονομικά χώρες αποκτήσουν μεγαλύτερη ισχύ μέσω του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), το οποίο θα υλοποιήσει το ταχύτερο δυνατό τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση των πόρων του.
Την ίδια στιγμή, το θέμα του δεύτερου πακέτου διάσωσης της Ελλάδας θα εξετάσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κατά τη διάρκεια συνεδρίασης που πιθανώς θα πραγματοποιηθεί στις 13 Μαρτίου, σύμφωνα με πηγές του ΔΝΤ, τις οποίες επικαλείται το Reuters, λίγα μόλις 24ωρα πριν λήξει το ομόλογο που απειλεί να «τινάξει» την Ευρωζώνη στον αέρα.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο, στη συνεδρίαση θα συζητηθεί το προτεινόμενο πακέτο ύψους 130 δισ. ευρώ και η συνεισφορά του ΔΝΤ σε αυτό.


Πηγή : www.epikaira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: