Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Το όνομα της Μακεδονίας, ο Ανδρέας Παπανδρέου, η απόφαση των πολιτικών αρχηγών του 1992, η παράνομη «ενδιάμεση συμφωνία» του 1995, ο Σαμαράς και ο Ε. Βενιζέλος.

Π. Λ. Παπαγαρυφάλλου
(Πρόεδρος της Επιτροπής Ενημερώσεως επί των Εθνικών Θεμάτων)

Μεγάλος ο τίτλος του σχολίου αλλά μεγάλο το εθνικό θέμα και μεγάλη η πολιτική απάτη. Τα γράφω χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρόκειται να ενδιαφερθεί κανείς να πει ή να γράψει κάτι στο σάπιο πολιτικό και κοινωνικό σύστημα. Έχουμε λοιπόν και λέμε: 1. Στις 14 Σεπτεμβρίου ανήρτησα από τούτο το χώρο το σχόλιό μου για το πώς και πού υπογράφτηκε η ανθελληνική «ενδιάμεση Συμφωνία» του 1995 ανάμεσα στο ‘’Πρώτο Μέρος’’ - που ήταν η Ελλάδα - και στο ‘’Δεύτερο Μέρος’’ – που ήταν τα Σκόπια. Θυμίζω ότι πρωταγωνιστές εκείνης της κατάπτυστης συμφωνίας ήταν η αξιότιμος κυρία Μιμή Παπανδρέου και ο Αμερικάνος Υφυπουργός Εξωτερικών Ρ. Χόλμπραουκ, ο οποίος συνέταξε τη σχετική ανακαίνιση στο αυτοκίνητο που τον μετέφερε από το αεροδρόμιο στο «κωλόσπιτο» της οδού Αγράμπελης, όπου διέμενε ο άρρωστος τότε πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου. Το γεγονός δεν έθιξε την εθνική υπερηφάνεια κανενός Έλληνα! 2. Στο σχόλιό μου εκείνο παρέλειψα να σημειώσω ένα ουσιαστικό ζήτημα συνταγματικής τάξεως. Δεν έγραψα δηλ. ότι αυτοί οι καταραμένη συμφωνία ήταν και ανυπόστατη αφού δεν ψηφίστηκε από τη βουλή των Ελλήνων (ας την πω «βουλή» για λόγους επικοινωνίας). Ως οικονομική και Εθνική Συνθήκη θα έπρεπε να επικυρωθεί και από τη βουλή για να αποκτήσει νομική ισχύ, σύμφωνα με το άρθρο 36 παραγρ. 2 του Συντάγματος και του άρθρου 28. Όμως αυτή η επικύρωση δεν έγινε και συνεπώς υπήρξε νομικά ανυπόστατη εξαρχής. Ένας
διακεκριμένος νομικός εκτός και αυτός του σάπιου συστήματος, ο Φώτης Κανελλόπουλος, ανακάλυψε την παρανομία και με ένα σύντομο νομικό του κείμενο -  αίτηση στον πρόεδρο της βουλής, με ημερομηνία 29/03/2010 ζητούσε να πληροφορηθεί αν η εν λόγω συμφωνία  επικυρώθηκε από το Σώμα. Η προϊσταμένη της διεύθυνσης Νομοθετικού Έργου της Βουλής, με «εντολή του Προέδρου» δίνει την εξής απάντηση (Α.Π. 1386/31-Μαρτίου 2010), την οποία κοινοποιεί και στον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Τύπου Ελλάδος Γ. Καραβία: «σε απάντηση του από 29/03/2010 εγγράφουσας σας γνωρίζουμε ότι… η «Ενδιάμεση Συμφωνία» Ελλάδος -  Σκοπίων του έτους 1995 δεν έχει επικυρωθεί από τη βουλή των Ελλήνων».
Μετά από αυτή την απάντηση πολύ σωστά ο νομομαθής και μαχητής Φώτης Κανελλόπουλος διακηρύσσει ότι η «ενδιάμεση συμφωνία» είναι παντελώς άκυρη και «ανύπαρκτη», σε κείμενό του, το οποίο δημοσιεύθηκε και στην εφ. «Το Παρόν», την 18/12/2011 (τα σχετικά εις χείρας μου). 3. Στις 18 Φεβρουαρίου 1992, έγινε η πρώτη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, υπό την προεδρία του Κων/νου Καραμανλή και ακολούθησε η δεύτερη στις 13 Απριλίου 1992. Ιδού όμως τι έγραφε την προηγούμενη της συσκέψεως ο τότε υπουργός Εξωτερικών -  και νυν πρωθυπουργός Κ. Αντώνης Σαμαράς καταθέτοντας έγγραφες προτάσεις επτά σημείων για το όνομα. Σ’ ένα απ’ αυτά, ο τέως πατριώτης έγραφε: το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών να εκδώσει ανακοίνωση «η οποία να προβλέπει κατά τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι το όνομα της Μακεδονίας είναι αδιαπραγμάτευτο υπό οιανδήποτε μορφή». 4. Αμέσως μετά τη σύσκεψη, εκδίδεται ανακοίνωση της απόφασης, των πολιτικών αρχηγών, η οποία έλεγε τα εξής «Σχετικά με το θέμα των Σκοπίων η πολιτική ηγεσία της χώρας -  με εξαίρεση του Κ.Κ.Ε. – συμφώνησε ότι η Ελλάδα θα αναγνωρίσει ανεξάρτητο κράτος των Σκοπίων μόνο όταν τηρηθούν και οι τρείς όροι που έθεσε η Ε.Ο.Κ. στις 16 Δεκεμβρίου 1991 με την αυτονόητη διευκρίνιση ότι στο όνομα του Κράτους αυτού δεν θα υπάρξει η λέξη Μακεδονία». Όλα, λοιπόν, τα κόμματα πλην Κ.Κ.Ε. δεσμεύτηκαν να μην αναγνωρίσουν τα Σκόπια αν στο όνομά τους θα υπάρχει η λέξη Μακεδονίαδηλαδή απέκλεισε και την Άνω Μακεδονία και τη Βόρεια Μακεδονία. Στη σύσκεψη εκείνη μετείχαν και η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ και το Κ.Κ.Ε. εσωτερικού – Συνασπισμού – ΣΥΡΙΖΑ. 5. Ένθερμος υποστηρικτής αυτής της απόφασης και ανυποχώρητος κήρυκας του αποκλεισμού του ονόματος των Σκοπίων από οποιαδήποτε αναφορά στην Μακεδονία και ο Ανδρέας Παπανδρέου. Διακήρυσσε: «…Επιθυμώ να επαναλάβω την απόφασή μας, να μην αναγνωρίσουμε το κράτος αυτό με όνομα, που να περιέχει τη λέξη Μακεδονία ή παράγωγά της». Τα ίδια έλεγε και η διαβόητη «διακήρυξη της 3ηςΣεπτέμβρη». Έλεγε ο «χαρισματικός» Παπανδρέου: από το βήμα της βουλής: «…το όνομα Μακεδονία είναι ούτως ή άλλως όχημα αλυτρωτισμού… η λέξη «Μακεδονία» είναι η πηγή του προβλήματος είναι το πρόβλημα» (αγόρευση της 27/03/1993). Τα πάντα ξεχάστηκαν και η μνήμη του «κυρίαρχου» λαού έγινε ατμός! (Τα παρατιθέμενα κείμενα είναι από το έργο μου: «Το χρονικό της εθνικής μειοδοσίας του ονόματος της Μακεδονίας – 1990 έως 2005», εκδ. «Γεωργιάδης», Αθήνα 2005, σελ. 14, 28-30). Το κακό με τους Έλληνες που μιλούν για τα πάντα εκ του προχείρου είναι ότι έχουν «γνώμη» χωρίς να ξέρουν! Λες και η «γνώμη» είναι κωλοτρυπίδα!!! Θέλει πόνο και μόχθο και χρήμα και θυσίες η γνώση -  γνώμη.
Προχωρώ:
Το θέμα το επαναφέρω από όσα αντεθνικά είπε και έπραξε ο υπουργός των εξωτερικών Ε. Βενιζέλος, με την έγκριση του Αντώνη Σαμαρά, στην ομιλία του στον Ο.Η.Ε., στις αρχές Σεπτεμβρίου. Το σάπιο πολιτικό σύστημα έπνιξε το θέμα. Το ανέδειξε ο ερευνητής – δημοσιογράφος Ανδρέας Μαζαράκης στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά» από δημοσίευμα της εφ. «Δημοκρατία» σε δύο πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα (29 και 30 Σεπτεμβρίου). Να, οι τίτλοι της εφημερίδας: «Πάει και το όνομα Μακεδονία» - «Τα Σκόπια Μακεδονία - δεν το ξέρατε; - απίστευτο θράσος από το Υπουργείο των Εξωτερικών», (μετά φωτογραφιών του…σοσιαλιστή υπουργού). Ο συγκυβερνήτης – και συνεκροθάφτης της Ελλάδος και του λαού της – κ. Βενιζέλος εκδίδει οργίλη ανακοίνωση στην κριτική της εφημερίδας, κάνοντας λόγο για «ορισμένους ακραίους κύκλους που παριστάνουν τον ανήξερο ότι…η θέση της Ελλάδος υπέρ ενός σύνθετου ονόματος με γεωγραφικό προσδιορισμό για κάθε χρήση, εσωτερικά και διεθνώς έχει διαμορφωθεί εδώ και πολλά χρόνια…» (βλ. το πλήρες κείμενό της στη «Δημοκρατία», της 30 Σεπτεμβρίου, σελ. 11). Δύο ερωτήματα για τον ΥΠΕΞ:
Πρώτο: πως διαμορφώθηκε αυτή η πολιτική και από ποιόν;
Δεύτερο:  όσοι αναφέρθηκαν προηγούμενα «είναι ακραίοι;» Κ. Καραμανλής -  Α. Παπανδρέου – «Διακήρυξη 3ης Σεπτέμβρη» και σύμπασα η Αριστερά, πλην ΚΚΕ, «είναι ακραίοι». Αν να γιατί ο ίδιος υπηρέτησε αυτή την πολιτική επί δεκαετίες και δεν παραιτήθηκε;  Όσο για τον νυν πρωθυπουργό και τέως εθνικό λιοντάρι θα έλεγα ότι παίρνει βραβείο στις εθνικές κωλοτούμπες. Αυτή είναι η Ελλάς. Αυτοί οι πολιτικοί της. Αυτός ο λαός της! Ένα κράμα πολιτικής σήψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: