Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014

ΔΕΣΜΟΙ ΕΛΛΗΝΩΝ : ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ στη διάλεξη του δικηγόρου - συγγραφέα κ. Γρηγόρη Κοσσυβάκη

Οι  ΔΕΣΜΟΙ ΕΛΛΗΝΩΝ σας προσκαλούν
στη διάλεξη του δικηγόρου - συγγραφέα
κ. Γρηγόρη Κοσσυβάκη
«Αρχαίες Ελληνίδες διανοούμενοι, δημιουργοί και πρωταθλήτριες»
που θα πραγματοποιηθεί σε αίθουσα του ξενοδοχείου ΗΛΕΚΤΡΑ ΠΑΛΛΑΣ
(Πλατεία Αριστοτέλους, Θεσσαλονίκη)
το Σάββατο 15 Νοεμβρίου, 7.30´ μ.μ.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει.

Ο Γρηγόρης Νικηφ. Κοσσυβάκης, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947, μαθήτευσε στο 7ο Γυμνάσιο Παγκρατίου, φοίτησε στην Νομική Σχολή Αθηνών και από το 1976 είναι μάχιμος Δικηγόρος Αθηνών, με ειδικότητα στο Εργατικό Δί­καιο.
Βιώνει το προνόμιο, από μεν τον πατέρα του να κατάγεται από Ηπειρώτες προγόνους που πρωτα­γωνίστησαν σε όλους τους απελευ­θερωτικούς και αντιστασιακούς αγώνες του Ελληνικού 'Έθνους, ήδη πριν από το 1821 μέχρι και την Εθνική Αντίσταση 1942-1944, από δε την μητέρα του να κατά­γεται από Αιγαιοπελαγίτικες και Μικρασιατικές γενιές, με αντίστοι­χη αγωνιστική συμβολή και οδυ­νηρές εμπειρίες  προσφυγιάς, διωγ­μών, φυλακίσεων και, εξοριών.
Στην πορεία της ζωής του, ο πα­ρών συγγραφεύς, συνθέτοντας προ­γονικές και προσωπικές κοινωνικές εμπειρίες, επέλεξε ως Δικηγόρος να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων, προάγοντας με συνέ­πεια, μείζονος σημασίας δικαστικές εργασιακές διεκδικήσεις.
Άρθρα του, για καίρια πολιτι­κά και κοινωνικά ζητήματα, έχουν δημοσιευθεί κατ' επανάληψη σε ημερήσιες εφημερίδες και περιοδικά των Αθηνών και της Επαρχίας.
Ήδη, εκτιμώντας ότι το μείζον ζήτημα των καιρών μας είναι ή αντιμετώπιση της δόλιας προσπά­θειας απόΕλληνοποίησης του Λαού μας και ιδιαίτερα της νεολαίας μας, προτάσσει την αναγκαιότητα της «επαναφορτίσεως» της εθνικής μας μνήμης με πολύτιμα («επιμελώς αποκρυπτόμενα»), ιστορικά γεγο­νότα και στοιχεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: