Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Το διαβόητο «πόθεν έσχες»!


Του πολίτη Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου
Α΄ Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ενημερώσεως για τα Εθνικά Θέματα.


Μετά την πολύ καθυστερημένη και υποκριτική ανακάλυψη ότι η «ισχυρή» Ελλάδα της σημιτικής περιόδου «βρίσκεται στην εντατική» της «νέας» σοσιαλιστικής περιόδου, οι κυβερνώντες ωρύονται για το βάθος και την έκταση της φοροδιαφυγής.Τώρα μένουν… εκστατικοί μπροστά στη χρεοκοπία της Ελλάδας, την οποία οι ίδιοι – και οι προηγούμενοι σύμμαχοί τους – μεθόδευσαν και με την πολιτική τους και με τις αρπαχτές τους.Τώρα ανακάλυψαν την εφαρμογή του «πόθεν έσχες», το οποίο για τριάντα πέντε χρόνια απέφυγαν σαν το διάβολο με το λιβάνι, όχι μόνο με την ανοχή αλλά και την ένοχη σιωπή της δημοσιογραφίας όλων των επιπέδων και φυσικά των πολιτικών κομμάτων.
Βολεύονται όλοι στη θολούρα και στην ανομία.
Ματαίως ο γράφων, εδώ και δεκαετίες, προσπάθησε να μπολιάσει την εξουσία με την ηθική (βλ. π.χ. το άρθρο μου: «Η ηθική της εξουσίας όρος για την αξιοκρατία», στην «Καθημερινή», της 4/9/1987), και το άρθρο μου: «Η ύπαρξη πολιτικής ηθικής στην πρακτική των κομμάτων», «Καθημερινή», της 5/4/1985). Ματαίως ο γράφων προσπαθούσε να πείσει τον «κυρίαρχο» λαό ότι ένα κράτος, ένα έθνος και ένας λαός δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς κάποιες ηθικές αρχές (βλ. π.χ. το άρθρο μου: «Η ηθική και πολιτική ευθύνη του λαού για το κατάντημα του έθνους», στα «Πολιτικά Θέματα» της 28/4/1995 και το άρθρο μου: «Η ατομική και πολιτική ευθύνη στην οικοδόμηση της εξουσίας», στα «Πολιτικά Θέματα», της 11/9/1992).
Κυβερνώντες, κόμματα, ΜΜΕ και λαός το… κορόιδο.
Επανέρχεται ο γράφων και κάνει ένα βήμα πιο πέρα: Να καταργηθεί η μυστικότητα όλων των λογαριασμών (βλ. το άρθρο μου: «Οι λογαριασμοί της αμαρτίας… και οι μυστικές καταθέσεις στις τράπεζες του κόσμου, παγκόσμιο στίγμα στην ηθική των ανθρώπων», στα «Πολιτικά Θέματα», της 8/5/2001).Κυβερνώντες – κόμματα και λαός συνεχίζουν να προχωρούν σαν τον ξένοιαστο καβαλάρη μέσα στη θύελλα, θεωρώντας ως «εχθρούς του λαού» ή και.. γραφικούς όσους διέπονται από τέτοιες αντιλήψεις!
Τώρα όμως έφτασε το μαχαίρι στο κόκαλο – όχι το γνωστό σκουριασμένο μαχαίρι της Δικαιοσύνης – και ήρθε η ώρα του λογαριασμού, τον οποίο θα πληρώσουν έντιμοι και κλέφτες. Έτσι λειτουργεί και έτσι εκδικείται η Ιστορία τον «κυρίαρχο» λαό, ο οποίος χωρίς ένα ισχυρό εθνικό ΣΟΚ δεν πρόκειται να σηκωθεί όρθιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: