Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κον Κάρολο Παπούλια

Του  Πολίτη Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου
Α΄Αντιπροέδρου της Επιτοπής Ενημερώσεως για τα Εθνικά Θέματα

  Με την ευκαιρία της Εθνικής μας επετείου ο Κος Κ.Παπούλιας έκανε μια δήλωση για τον πατριωτισμό και την αναγκαιότητά του, λέγοντας αυτονόητα και τετριμένα πράγματα υποβαθμίζοντας έτσι το ουσιαστικό και αληθινό του περιεχόμενο.
 Μας συνέστησε ν΄αγαπάμε τα δάση και το περιβάλλον αποσιωπώντας εσκεμμένος το ύπατο περιεχόμενο του πατριωτισμού : Την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδος και κάθε είδους κυριαρχικών της δικαιωμάτων, καθώς και την εθνική μας ανεξαρτησία.
  Στην υπεράσπιση αυτών των θεμελιωδών πατριωτικών και εθνικών υποχρεώσεων ορκίστηκε  ο Κος Πρόεδρος με την επιταγή του άρθρου 33 παράγραφος 2 του Συντάγματος και όχι στην υπεράσπιση των δασών, βουνών και υδάτων. Για να υπάρξουν όμως αυτά θα πρέπει πρώτα να υπάρξη πατρίδα.
Να υπάρξη η Ελλάδα.
 Δυστυχέστατα για την Ελλάδα και τον δήθεν κυρίαρχο λαό της, ο Κος Πρόεδρος εσιώπησε για εκείνα για τα οποία έχει εθνικό χρέος να μιλήσει. Εσιώπησε όμως περιέργος όπως εσιώπησε και όταν στις 13 Φεβρουαρίου 2005, η τότε Πρόεδρος της Βουλής, ενώπιον και των εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, αναγγέλλοντας την εκλογή του, είπε και τα εξής στην προσφώνησή της :
<<  Τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της Εθνικής κυριαρχίας θα περιοριστούν χάριν της ειρήνης....τα δικαιώματα του ανθρώπου και πολίτη θα υποστούν μεταβολές....... η δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμαστεί ενδεχομένως απο τις νέες μορφές διακυβέρνησης >> (ολόκληρο το εθνομειοδοτικό αυτό κείμενο δημοσιεύεται στη Καθημερινή της 13 Φεβρουαρίου 2005 σελ 24 και στο έργο μου Το χρονικό της εθνικής μειοδοσίας του ονόματος της Μακεδονίας εκδόσεις Γεωργιάδη Αθήνα 2006 σελ 474.)
  Η σιωπή γύρω απο τα ζητήματα αυτά, και μάλιστα απο τον ύπατο πολιτειακό άρχοντα δεν είναι ούτε νοητή ούτε επιτρεπτή. Τα Ιμια, η Θράκη και το Αιγαίο μας τα οποία απεμπόλησε η << σοσιαλιστική >> κυβέρνηση, με την επαίσχυντη <<συμφωνία της Μαδρίτης>>(Ιούλιος 1997) περιμένουν απάντηση!

Δεν υπάρχουν σχόλια: