Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

PAX ROMANA και PAX AMERICANA
Οι Έλληνες τότε και σήμερα


Του Αναστάσιου Στάμου - Εκπαιδευτικού
Προέδρου του Κέντρου Ελευσινιακών Μελετών <<Δάειρα>>
Μέλος του Δ.Σ. της Επιτροπής Ενημερώσεως για τα Εθνικά Θέματα.



Έχουμε το προνόμιο να είμαστε ένας πολύ παλαιός λαός. Γι’ αυτό οι Δυτικοί μάς ονομάζουν GREEKS (Γραικούς, δηλαδή Γραίες). Ώστε μπορούμε κάθε φορά να ανατρέχουμε στην Ιστορία μας, για να κρίνουμε, να συγκρίνουμε και να κατανοούμε καταστάσεις, παρόμοιες με αυτές που αντιμετωπίζουμε σήμερα. Έτσι μπορούμε να διδασκόμαστε, αφενός τί πρέπει να πράττουμε, αφετέρου τί πρέπει να αποφεύγουμε. Διότι τα λάθη πάντα πληρώνονται ακριβά. Εξ άλλου «το δίς εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού». Αφού αυτό ισχύει για το συμφέρον του καθενός μας προσωπικά, σκεφθείτε πόσο περισσότερο ισχύει για τα Εθνικά μας συμφέροντα, για την Εθνική μας υπόσταση.
Πάμε λοιπόν πίσω στην εποχή της Ρωμαϊκής Παγκοσμιοποίησης, πριν από δύο χιλιάδες χρόνια (Pax Romana). Τότε οι Ρωμαίοι απεκάλεσαν με ένα εξόχως υποτιμητικό παρατσούκλι τον «μεταλλαγμένο» Έλληνα, αυτόν που υιοθετούσε τον δικό τους τρόπο ζωής και τα δικά τους ονόματα, απεμπολώντας τα προγονικά του πρότυπα και αρχές. Τον είπαν GRAECULUS, δηλαδή Γραικύλο («Ελληνάκι»). Ο Απολλώνιος Τυανεύς (από τα Τύανα της Καππαδοκίας) καυτηρίασε με την παρακάτω επιστολή την μεταλλαγή αυτή των Ιώνων. Τους είπε ότι δεν θα μπορούμε να αναγνωρίζουμε ούτε τους τάφους σας… αφού αντί για Όμηροι ή Κίμωνες ονομάζεστε πλέον Λούκουλλοι!Στην επιστολή (71) του Απολλωνίου Τυανέως προς τους Ίωνες (την εποχή του Χριστού) διαβάζουμε: «Θεωρείτε πως πρέπει να ονομάζεσθε Έλληνες, διότι ανήκετε στο ίδιο Γένος αποικήσαντες κάποτε εδώ. Πράγματι, είναι όμοια τα έθιμα, οι νόμοι, η γλώσσα και ο τρόπος ζωής σε όλους τους Έλληνες, όπως είναι όμοια το σχήμα (η μορφή) και το είδος τους. Όμως οι περισσότεροι από εσάς αλλάζετε πλέον τα ονόματά σας και τα προγονικά σας σύμβολα, εξ αιτίας της νέας ευδαιμονίας που απολαμβάνετε. Έτσι όπως πάτε, οι τάφοι σας στο μέλλον θα είναι αγνώριστοι, διότι μέχρι τώρα διαβάζαμε πάνω τους ονόματα Ελλήνων – ηρώων, ναυμάχων και νομοθετών – ενώ έπειτα θα βλέπουμε Λούκουλλους, Φαβρίκιους, Λευκάνιους και άλλους μακάριους …Ρωμαίους».
Σήμερα, με την Αμερικανικού τύπου Παγκοσμιοποίηση, με τους «Ευρωλιγούρηδες» και τους «Νενέκους» να κυριαρχούν στην πολιτική μας ζωή, ποιό θα είναι το μέλλον μας; «Παγκόσμιες ημέρες» αντικαθιστούν σταδιακά τις παραδοσιακές μας εορτές στο Ημερολόγιο. Άγνωστοι ξένοι Ευρωβουλευτές αποφασίζουν εντελώς «δημοκρατικά» για τους κανόνες στην ζωή μας, ενώ παγκόσμιοι Αμερικανο-εβραιο-ελεγχόμενοι Οργανισμοί όπως Ηνωμένα Έθνη, Unesco, Unisef, WWF, ποικίλες ΜΚΟ καθορίζουν τις στάσεις μας με Πλανητικές (διάβαζε παραπλανητικές) δράσεις. Πολυεθνικές υπεραγορές καταβροχθίζουν τις οικογενειακές μας επιχειρήσεις (ελεύθερη διακίνηση αγαθών και κεφαλαίων). Πολυεθνικά στίφη εισβάλλουν στα εδάφη μας μεταλλάσσοντας τον ομοιογενή πληθυσμό της προσφιλούς μας πατρίδος (πτώση συνόρων). Πολυπολιτισμός και πολυγλωσσικό περιβάλλον διακηρύσσονται από Κομματικούς, Πανεπιστημιακούς και Εκδοτικούς κύκλους (ανοχή στην διαφορετικότητα, δηλαδή ισοπέδωση με τριτοκοσμικούς). Διαπολιτισμική εκπαίδευση προωθείται επιτακτικά από το ΥΠΕΠΘ (αντίο Ελληνική Παιδεία). Greeklish και Λατινικό αλφάβητο (τηλοψία, φορητή τηλεφωνία, Facebook και Internet) ωθούν την από το 1976-1982 «τορπιλισμένη» Γλώσσα των παιδιών μας σε ναυάγιο (η μετάλλαξη της ιστορικής μας Γραμματικής και Ορθογραφίας με νόμους του κομματικού μεταπολιτευτικού κατεστημένου).
Ο εσωτερικός εχθρός ανέλαβε ήδη επιχειρήσεις εντός των Άστεων και ο εξωτερικός βρυχάται απλώνοντας κάθε τόσο τα «ξερά» του σε Αιγαίο και Θράκη. Αστυνομία και Στρατός «ευνουχισμένοι», Κράτος ανύπαρκτο, οι Έλληνες απελπισμένοι. Ο Θεός βοηθός... Τί θα έγραφε άραγε σήμερα ο Απολλώνιος προς τους ευδαίμονες «Λούκουλλους» με τα υβριδικά «οικολογικά» Lexus τύπου GS450h; Πολλαπλασιάστε 160 βουλευτές επί 72.000 ευρώ αξία του κάθε «βασιλικού» αυτοκινήτου… για να καταλάβετε τί εστί ΚΡΙΣΗ και πώς κρίνουν την κατάσταση στην Ελλάδα οι εκλεκτοί μας αντιπρόσωποι. Δεν αντέχεται τέτοια κατάπτωση. Ποιός Άτλας θα σηκώσει την Ελλάδα στους ώμους του;

Δεν υπάρχουν σχόλια: