Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

Οι διμερείς συναντήσεις του πρωθυπουργού


για το όνομα της Μακεδονίας


Του πολίτη Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου
Α΄ Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ενημερώσεως για τα Εθνικά Θέματα


Αποφεύγοντας ο κ. Πρωθυπουργός ν’ ασχοληθεί με «τις νάρκες της ελληνικής οικονομίας» προτιμά να κάνει κάθε λογής σοσιαλιστικά ταξίδια, πότε πλασάροντας σοσιαλιστικά οράματα και πότε εκχωρώντας ιστορία και κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.Η πρόσφατη συνάντησή του με τους ηγέτες της Αλβανίας και των Σκοπίων στις Πρέσπες, εν όψει της συνόδου της Ευρωπαϊκή Ένωσης, συζήτησε τα εθνικά μας θέματα, πάντα με το «όραμα» της ικανοποίησης των απαιτήσεών τους.Αγωνιά ο κ. Πρωθυπουργός να «οικοδομήσει μέτρα εμπιστοσύνης με τον Γκρουεφσκι όταν αυτός είναι αδιάλλακτος στο θέμα της ονομασίας».Το γεγονός προκαλεί ανησυχίες στους «καθυστερημένους» Έλληνες, τις οποίες απηχεί ετούτο το πρωτοσέλιδο του «Ελεύθερου»: «Επικίνδυνη διολίσθηση στο εθνικό θέμα˙ Παραδίδεται η Αθήνα στην αγκαλιά των Σκοπίων» (φ. της 2/12/2009).Ανάμεσα στ’ άλλα διαβάζουμε: «Οι Σκοπιανοί ζητούν να μετατραπούν τα γραφεία συνδέσμου σε πρεσβείες και ν’ ανοίξουν προξενικά γραφεία.
Πρόκειται για τα διαβόητα «Γραφεία» των Σκοπίων στο Ψυχικό, τα οποία στο εσωτερικό της εξώπορτας έχουν τον τίτλο «Δημοκρατία της Μακεδονίας»! Πρόκειται για εθνική απάτη ως απόρροια της επαίσχυντης συμφωνίας των «Δύο Μερών» - το όνομα της Ελλάδας δεν αναφέρεται – που υπογράφτηκε από τη… σοσιαλιστική κυβέρνηση, ως «Ενδιάμεση Συμφωνία», τον Σεπτέμβριο του 1995. Ο γράφων τη χαρακτήρισε ως «εθνομειοδοτική», παρά την τότε δήλωση του αξιότιμου υπουργού των Εξωτερικών Κ. Παπούλια, ο οποίος είχε δηλώσει ότι αυτή η «συμφωνία οδήγησε στην αποδέσμευση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής από μία αγκύλωση που την επιβάρυνε πάρα πολύ» (βλ. «Ελευθεροτυπία», της 14/9/1995, σελ. 7 και περισσότερα στο έργο μου: «Το χρονικό της εθνικής μειοδοσίας του ονόματος της Μακεδονίας», εκδ. «Γεωργιάδη», Αθήνα, 2005, σελ. 204-208).
Το σχόλιο του γράφοντος για την «ετεροβαρή συμφωνία» σε βάρος της Ελλάδας, ήταν τότε: «Οι λαϊκιστές χρησιμοποιούν πολλές γλώσσες για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Ζογκλέρ της πολιτικής απάτης» (βλ. όπ. π. σελ. 205).
Το ατύχημα για την Ελλάδα και την πορεία των εθνικών μας θεμάτων είναι το τραγικό εθνικό γεγονός ότι ο «Κυρίαρχος» λαός παραμένει σκόπιμα απληροφόρητος για τα όσα έγιναν και γίνονται. Το μεν σύστημα τον αποβλακώνει αυτός δε δεν θέλει να ενημερώνεται διαβάζοντας αυτά που πρέπει και όχι να τρώει πότε το γαλάζιο και πότε το πράσινο σανό. Το τραβά ο οργανισμός του, επιβεβαιώνοντας έτσι το γνωστικό Αμερικανό διανοητή Ν. Τσόμκσι που έλεγε ότι: «Οι προπαγανδιστές θεωρούν τους λαούς ως «συγχυσμένη αγέλη» και ότι «στη δημοκρατία η προπαγάνδα είναι ό,τι το ρόπαλο σ’ ένα ολοκληρωτικό κράτος» (βλ. το έργο μου: «Ο λαϊκισμός στην Ελλάδα», Αθήνα 2002, σελ. 48 επ. όπου το κεφάλαιο: «Η προπαγάνδα στην αρχαιότητα και το σύγχρονο κόσμο»).

Δεν υπάρχουν σχόλια: