Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009


Συγκλονισμός διεθνώς από την κλοπή της σορού του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου!!


Ο επικεφαλής της φρουράς βρήκε τον τάφο ανοικτό.


Συγκλονισμό και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει η βέβηλη ενέργεια νυχτοβατών που σύλησαν στη διάρκεια της νύχτας τον τάφο του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου, στο κοιμητήριο Δευτεράς. Οι δράστες, οι οποίοι σύμφωνα με την Αστυνομία, ήταν τουλάχιστον τέσσερις, αφού ανέσυραν το φέρετρο πήραν τη σορό και εξαφανίστηκαν. Υπό βροχή και στο σκοτάδι - αφού την ώρα της εγκληματικής πράξης είχε σημειωθεί διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή - αφαίρεσαν τα λείψανα από το φέρετρο και φεύγοντας έσβησαν τα ίχνη τους αδειάζοντας δύο σάκους ασβέστη γύρω από τον τάφο. Η γρανιτένια ταφόπλακα το βάρος της οποίας ξεπερνά τα 250 κιλά δεν φέρει ίχνη βανδαλισμού.Η Αστυνομία ανέκρινε συγκεκριμένα άτομα και δεν αποκλείεται εντός της ημέρας να προσαχθούν για ανάκριση και άλλα άτομα.Ο πρώην στενός συνεργάτης του Τάσσου Παπαδόπουλου, Χρύσης Παντελίδης δήλωσε, στο ΚΥΠΕ, ότι το άδειο φέρετρο εντόπισε γύρω στις 8 το πρωί, πρώην μέλος από την φρουρά του Τάσσου Παπαδόπουλου και ειδοποίησε.Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» πρόκειται για τον επικεφαλής της φρουράς του τέως προέδρου, Μελή Ιωάννου, ο οποίος με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός έτους από το θάνατο του Τάσσου Παπαδόπουλου, πήγε στον τάφο για να αφήσει μερικά λουλούδια και να δει αν χρειάζεται οποιοδήποτε καθαρισμό ο χώρος λόγω του αυριανού ετησίου μνημοσύνου.Αστυνομικοί ανακριτές μετέβησαν αμέσως στο κοιμητήριο Δευτεράς και διαπίστωσαν όντως ότι ο τάφος ήταν ανοικτός και το φέρετρο στην επιφάνεια της γης, άδειο. Στη συνέχεια ειδοποιήθηκε η οικογένεια Τάσσου Παπαδόπουλου. Στο κοιμητήριο Δευτέρας, μετέβησαν η κυρία Φωτεινή Παπαδοπούλου και τα τέσσερα παιδιά της.
Στη σκηνή, η οποία είναι αποκλεισμένη, κλιμάκιο της Υπηρεσίας Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομίας, διεξήγαγε έρευνες. Ο αρχηγός Αστυνομίας Μιχάλης Παπαγεωργίου, επισκέφθηκε τη σκηνή και περιορίστηκε εν αρχή να δηλώσει ότι θα εκδοθεί σχετικά επίσημη ανακοίνωση. Στο χώρο βρέθηκαν ο Βοηθός Αρχηγός Αστυνομίας Αντρέας Ιατρόπουλος και ο Αστυνομικός Διευθυντής Λευκωσίας Κύπρος Μιχαηλίδης. Τη σκηνή φρουρεί δύναμη της Μηχανοκίνητης Μονάδας Άμεσης Δράσης (ΜΜΑΔ). Πάντως δεν αποκλείται η ολη εκληματική ενεργεια να αποσκοπεί στη αναζήτηση λύτρων απο τους δράστες, πρακτική που ακολουθούν σπείρες στο εξωτερικό για επιμαφανείς νεκρούς που η οκογένεια τους εχει οικονομικές δυνατότητες. Εαν δε αυτό το σενάριο ειναι το σωστό, οι δράστες δεν αναμένεται να προσεγγίσουν την οικογένεια για λύτρα αν δεν περάσει ενα ασφαλές χρονικό περιθώριο κόπωσης των αστυνομικών ερευνών και ελαχιστοποιήσης της σχετικής δημοσιότητας.
Για καλά οργανωμένη και προσεχτικά εκτελεσμένη ενέργεια, κάνουν λόγο μέλη της οικογένειας και συνεργάτες του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου, αναφερόμενοι στη βεβήλωση του τάφου και την κλοπή του λειψάνου του τέως προέδρου της Δημοκρατίας.Ο γιός του Τάσσου Παπαδόπουλου, βουλευτής Νικόλας Παπαδόπουλος χαρακτήρισε το γεγονός οργανωμένη ενέργεια την οποία όμως, όπως είπε, δεν είναι σε θέση να αποδώσει σε συγκεκριμένους κύκλους. Είπε ωστόσο, ότι δεν θεωρεί τυχαία τη χρονική συγκυρία, αφού για αύριο έχει προγραμματιστεί η τέλεση του πρώτου ετήσιου μνημοσύνου του Τάσσου Παπαδόπουλου. Σε ανακοίνωση της η οικογένεια του πρώην προέδρου εκφράζει το βαθύ συγκλονισμό της "για το αποτρόπαιο έγκλημα της ιεροσυλίας και βεβήλωσης του τάφου και της σορού του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου.''Η ανίερη αυτή πράξη των τυμβωρύχων, πέραν της θλίψης και οργής που προκαλεί, δεν μπορεί με κανένα τρόπο να ενταφιάσει την πολιτική και να διαγράψει τις παρακαταθήκες που κατέλειπε ο Τάσσος Παπαδόπουλος. Οπου και αν βρίσκεται τώρα η σορός του, η φωνή του θα ακούγεται και θα διαρκεί, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς της εθνικής μας υπόθεσης'', αναφέρει η οικογένεια.
Αποτροπιασμό και αγανάκτηση εξέφρασε, με δηλώσεις στο ΡΙΚ σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του τόπου.
Ο Μακαριότατος, σχολιάζοντας το ανοσιούργημα που έγινε στον τάφο του Τάσσου Παπαδόπουλου, ανέφερε ότι "ο βανδαλισμός αυτός σε βάρος του μεγάλου ηγέτη της πατρίδας δεν πρόκειται να πτοήσει το λαό ούτε και να μειώσει το αίσθημα εκτίμησης και ευγνωμοσύνης προς τον Τάσσο Παπαδόπουλο". Αντίθετα, σημείωσε, θα ενδυναμώσει ακόμα περισσότερο το αγωνιστικό πνεύμα της αντίστασης του λαού μας έναντι οποιαδήποτε προσπάθειας, ή απόπειρας επιβολής μιας άδικης και θνησιγενούς λύσης στο εθνικό μας πρόβλημα.Ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε τον κυπριακό ελληνισμό σε ενότητα και συστράτευση με βάση τις διαχρονικές και εθνοπρεπείς θέσεις και ιδέες του αείμνηστου ιστορικού ηγέτη Τάσσου Παπαδόπουλου.

Τελέστηκε το πρωί το μνημόσυνο του Τάσσου Παπαδόπουλου.

Τελέστηκε σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην Κάτω Δευτερά, το πρώτο ετήσιο μνημόσυνο του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου.Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του τόπου, αλλά και πλήθος κόσμου, τιμά σήμερα τον Τάσσο Παπαδόπουλο, ύστερα από τον παγκόσμιο αποτροπιασμό που προκάλεσε το άκουσμα της είδησης της ιεροσυλίας στον τάφο του.Του μνημόσυνου προέστη ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, ενώ επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο δρ Κύπρος Νικολαΐδης.Αργότερα, στην παρουσία συγγενών, φίλων και πλήθος κόσμου τελέστηκε, κάτω από τη βροχή, τρισάγιο στο Κοιμητήριο της Κάτω Δευτεράς, στην απουσία της σορού του Τάσσου Παπαδόπουλου. Το τρισάγιο τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.

Πηγή : Εφημερίδα Καθημερινή Κύπρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: