Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Το Κυλώνειον άγος των εργατοπατέρων. Εβδομήντα εκατομμύρια ευρώ για αποζημιώσεις!


 Του πολίτη Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου
Α΄ Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ενημερώσεως για τα Εθνικά Θέματα



Είναι παγκοίνως γνωστό παρά τοις Έλλησι, ότι τα μεταπολιτευτικά χρόνια ο εργατοπατερισμός έγινε κράτος εν κράτει μέσα στους κόλπους του, απομυζώντας και αυτό και τον «κυρίαρχο» ελληνικό λαό, ενώ ταυτόχρονα παίζει πότε το υποπόδιο της εξουσίας και πότε τον βραχίονα των κομματικών εντολών. Με άλλα λόγια πρόκειται για ένα σάπιο συνδικαλισμό, ο οποίος ανάγει το συμφέρον των συντεχνιών σε «συμφέρον» του λαού και της δημοκρατίας! Πρόκειται για την αποθέωση της κοινωνικής και πολιτικής απάτης, η οποία επεκτάθηκε σ’ ολόκληρο το κορμί της νοσούσης βαρέως κοινωνίας.
Εργατοπατέρες και αγροτοπατέρες μετατράπηκαν σε κοινωνικούς κηφήνες έως τέτοιο σημείο ώστε σε σχετικό ρεπορτάζ διαβάζουμε και τα εξής: «Ένα προσοδοφόρο επάγγελμα αναβίωσε στις μέρες μας καθώς με εκατομμύρια μετριούνται πλέον οι αντιμισθίες και οι αμοιβές δεκάδων αγροτικών στελεχών που δημιουργούν ήδη τη νέα κάστα των αγροτοπατέρων» (βλ. «Ελευθεροτυπία», της 6/11/1994, σελ. 60. Πρβλ. και το έργο μου «Ο Λαϊκισμός στην Ελλάδα», εκδ. «Εrgo», Αθήνα, 2002, σελ. 228-237, όπου αναδεικνύονται μορφές του σάπιου εργατοπατερισμού).
Πέρασαν δέκα πέντε χρόνια από τότε και το όργιο των κάθε λογής «λαϊκών αγωνιστών» σε βάρος του λαού που πεινά συνεχίζεται.Έτσι διαβάζουμε για το πλιάτσικο στον ΟΛΠ «πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ θα πάρουν οι 300 του ΟΛΠ». Γιατί θα πάρει ο καθένας το αστρονομικό ποσό των 200.000 ευρώ κατά μέσο όρο;Άκουσον, άκουσον! «Προκειμένου να επιτρέψουν την υλοποίηση της σύμβασης παραχώρησης της Προβλήτας ΙΙ στην Κινεζική COSCO» (βλ. «Η Καθημερινή», της 15ης Δεκεμβρίου 2009, σελ. 1 και 28), όπου και το πλήθος άλλων προνομίων και παροχών στους… αγωνιστές του λαού). Μεταγενέστερα στοιχεία ανεβάζουν το ποσό στα 80 εκατ. Ευρώ.
Εδώ πια δεν πρόκειται για κράτος-επιτροπή διαχείρισης της αστικής τάξης όπως θα έλεγε το Κομμουνιστικό Μανιφέστο του 1848, αλλά για ένα συνεταιρικό κωλοχανείο ανάμεσα στους καπιταλιστές και την ελίτ του προλεταριάτου που έχει τη δύναμη ν’ απειλεί το σύστημα της παρακμής.
Είναι βέβαιο ότι η πλειοψηφία αυτών των κεφαλαιούχων, θ’ ανήκει στον «προοδευτικό» αυτοαποκαλούμενο πολιτικό χώρο!Και οι πεινασμένοι και οι άνεργοι τι κάνουν; Προσεύχονται;
Θλιβερά ανθρωπάκια περιμένουν στις ουρές και εκλιπαρούν το «επίδομα αλληλεγγύης». Και ταυτόχρονα ψηφίζουν και στηρίζουν τους ελληνοκτόνους «ηγέτες»!
Ντροπές!

Δεν υπάρχουν σχόλια: