Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Η λαϊκή ετυμηγορία για τους μετανάστες στη Κύπρο

Με τον Ανδρέα Μορφίτη
Πρόεδρος της Επιτροπής Μεταναστευτικής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Κόμματος

Ενώ η Κυβέρνηση Χριστόφια, με πρώτο βιολί τον Υπουργό Εσωτερικών Νεοκλή Συλικιώτη, ισχυρίζεται με φανατισμό «ότι για πρώτη φορά εφαρμόζεται στην Κύπρο μια ολοκληρωμένη μεταναστευτική πολιτική» και την ίδια στιγμή προσπαθούν να καθησυχάσουν την κοινή γνώμη ότι το μεταναστευτικό πρόβλημα δημιουργούν όσοι θέλουν να πλήξουν τους κυβερνώντες, είδε το φως της δημοσιότητας μια έρευνα στην εκπομπή Ευρωπυξίδα του Σίγμα, η οποία παρέμεινε ασχολίαστη, προφανώς λόγω του ότι προβλήθηκε γύρω στα μεσάνυχτα.
Αποκαλύπτει λοιπόν η έρευνα τις εξής ενδιαφέρουσες απαντήσεις της κοινής γνώμης.
1ον Πιστεύετε ότι η αύξηση των αλλοδαπών και κοινοτικών στην Κύπρο συμβάλλει στην αλλοίωση του πολιτισμού και της κουλτούρας μας;
48,48% απάντησαν πάρα πολύ και 24,61 απάντησαν πολύ.
2ον Πιστεύετε ότι η αύξηση των αλλοδαπών και κοινοτικών στην Κύπρο δυσχεραίνει τα οικονομικά μας προβλήματα;
62,46% απάντησαν σίγουρα ναι και 18,61% απάντησαν μάλλον ναι.
3ον Πιστεύετε ότι η Κυβέρνηση οφείλει να λάβει μέτρα προς αντιμετώπιση της αύξησης των αλλοδαπών που εγκαθίστανται στην Κύπρο;

81,37% απάντησαν σίγουρα ναι και 11,04 απάντησαν μάλλον ναι.
4ον Ποια η γνώμη σας για τα επιδόματα προς τους πολιτικούς πρόσφυγες;
42,27% απάντησαν ότι διαφωνούν πολύ και 36,59% ότι απλά διαφωνούν.
5ον Συναναστρέφεστε με αλλοδαπούς;
65,30% απάντησαν ναι.
6ον Πιστεύετε ότι η προσπάθεια για διαφύλαξη του Ελληνισμού της Κύπρου είναι μορφή ρατσισμού;
66,88% απάντησαν σίγουρα όχι και 14,50% απάντησαν μάλλον όχι.
7ον Θα ψηφίζατε ένα κόμμα που τάσσεται κατά της μετανάστευσης;
Μόνο το 29,02% απάντησε ναι.
8ον Ποια η άποψή σας για τις πληθυσμιακές ομάδες που ζουν και εργάζονται στην Κύπρο;
· Τουρκοκύπριοι 56,46% θετική
· Αιτητές πολιτικού ασύλου 44,17 αρνητική, 36,59 πολύ αρνητική.
· Αραβικές χώρες: 50,47% αρνητική, 13,56% πολύ αρνητική.
· Ασία : 46,37% αρνητική, 12, 62% πολύ αρνητική.
· Ευρώπη : 23,34% αρνητική, 2,52% πολύ αρνητική.
· Αν. Ευρώπη : 42,59% αρνητική, 6,62% πολύ αρνητική.
Οι πιο πάνω απαντήσεις θεωρώ ότι είναι πολύ εύγλωττες και παραστατικές και δεν χρειάζονται ειδικοί αναλυτές για να καταγράψουν τα συμπεράσματα και τα μηνύματα που εκπέμπουν.
Από τις απαντήσεις των ερωτήσεων 1 - 4 τεκμηριώνεται αναμφίβολα η άποψη της κοινής γνώμης ότι επιβάλλεται η αναθεώρηση της μεταναστευτικής πολιτικής που δημιουργεί κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα και οδηγεί στη δημογραφική αλλοίωση και την απειλή του Ελληνισμού της Κύπρου.
Από τις απαντήσεις των ερωτήσεων 5 - 7 συνεπάγεται ότι κάθε άλλο παρά ρατσιστές είναι οι Κύπριοι και ότι απλά ανησυχούν για το μέλλον του Ελληνισμού.
Ενδιαφέρουσες επίσης είναι οι απόψεις των Ελληνοκυπρίων για τις διάφορες πληθυσμιακές ομάδες που ζουν στην Κύπρο.
Η αρνητική στάση εκδηλώνεται στους αιτητές πολιτικού ασύλου, τους οποίους προφανώς η κοινή γνώμη ερμηνεύει ως ψευδο-λαθρομετανάστες (80,77%), έπονται οι Αραβικές χώρες με ποσοστό (64,03%), ακολουθούν οι Ασιατικές χώρες (58,99%) και στη συνέχεια η Ανατολική Ευρώπη (49,2%) και η Ευρωπαϊκή Ένωση (25,86%). Εδώ ο Κυπριακός Ελληνισμός έχει διαμορφώσει τη στάση του και φυσιολογικά κρίνει ότι οι πολίτες της Ε.Ε. θεωρούνται ως συμπολίτες και ως η προέκταση της επιλογής μας για ένταξη στη μεγάλη Ευρωπαϊκή Οικογένεια.
Η Κυβέρνηση του Δημήτρη Χριστόφια, που εξακολουθεί να κατατρύχεται ακόμα με τις ιδεολογικοπολιτικές αγκυλώσεις των κομμουνιστικών της καταβολών, οφείλει πάραυτα να συλλάβει τα μηνύματα των καιρών και να αφουγκραστεί τις φωνές της λαϊκής ετυμηγορίας. Οφείλει να εγκαταλείψει τις ακρότητες και τους πειραματισμούς μιας ακραίας και αποτυχημένης μεταναστευτικής πολιτικής που θα οδηγήσει την Κύπρο σε μη αναστρέψιμα και καταστροφικά αποτελέσματα. Μιας πολιτικής που καθιστά την Κύπρο ορμητήριο και καταφύγιο των λαθρομεταναστών.
Μιας πολιτικής που θα ανατρέψει άρδην την πληθυσμιακή αναλογία και θα μετατρέψει τους Ελληνοκύπριους κατοίκους σε μια θλιβερή μειοψηφία ανάμεσα σε αλλόφυλους και αλλόθρησκους.
Μιας πολιτικής που το μόνο που ικανοποιεί, είναι τις τριτοκοσμικές αντιλήψεις των φορέων της και τις προσπάθειες για αφελληνισμό της ακρότατης αυτής Ελληνικής εσχατιάς.

Πηγή : http://www.sigmalive.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: