Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Χιμάρα: "Η αντι-Μπολάνο Διαμαρτυρία" ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΧΙΜΑΡΑ

Δεκάδες αυτοκίνητα ξεκίνησαν σήμερα το πρωί με προορισμό  τη Χιμάρα να διαμαρτυρηθούν κατά του Δημάρχου Βασίλη Μπολάνου, ο οποίος επιδιώκει να ‘εξελληνίσει’ την αλβανική ιστορία, αλλά τους σταμάτησε η Αστυνομία στην Llogara και δεν τους επετράπη να εισέλθουν στην πόλη.
Έτσι,  δεν είχαν την δυνατότητα να συνεχίσουν την πορεία προς την Χιμάρα.Η διοργανωτές είχαν ενημερώσει την αστυνομία για την διαμαρτυρία  στην Χιμάρα, αλλά οι αστυνομικές αρχές δεν τους επέτρεψαν να πάνε στην πόλη  της Χιμάρας,  με την δικαιολογία ότι θα δημιουργηθεί εμπλοκή στη εθνική οδό που οδηγεί στην παράκτια πόλη.
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Llogara και διάβασαν δημόσια τη δήλωση την οποία είχαν προγραμματίσει να επιδώσουν στον Δήμαρχο της Χιμάρας.
«Η διαμαρτυρία αυτή που διοργανώνεται από το δημοτικό συμβούλιο του Δουκάτου έχε ως στόχο να αμφισβητήσει τις θέσεις των ελληνικών επεκτατικών κύκλων που ισχυρίζονται  ότι τουλάχιστον 30 χωριά της περιοχής Λαμπερίας έχουν ελληνική εθνική συνείδηση».
Τόνισαν, ακόμη, ότι η διαμαρτυρία δεν στρέφεται κατά των κατοίκων της Χιμάρας, «οι οποίοι είναι αδέλφια μας», αλλά κατά του Δημάρχου Βασίλη Μπολάνου γιατί «αυτός είναι ιεραπόστολος των ελληνικών επιδιώξεων».
Οι διαδηλωτές προειδοποίησαν ότι δεν θα σταματήσουν τις διαμαρτυρίες και ότι αυτές θα συνεχιστούν και μετά τις δημοτικές εκλογές.
ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΧΙΜΑΡΑ
Η Χιμάρα βρίσκεται με κάθε τρόπο στο κέντρο του ενδιαφέροντος του αλβανικού σοβινισμού. Αυτή τη φορά προγραμματίζεται για το καλοκαίρι, ένα "επιστημονικό συνέδριο". Οι υποκινητές και διοργανωτές του συνεδρίου ζητούν τη συμμετοχή επιστημόνων και ερευνητών από την Ελλάδα, τη Σλοβενία, αλλά και ντόπιων. Όλοι αυτοί όμως θα έχουν καθαρά διακοσμητικό ρόλο, αφού τον κύριο ρόλο θα παίξουν οι Αλβανοί ή αλβανόφρονες εισηγητές. Σκοπός είναι η πρόκληση σύγχυσης στους Χιμαραίους, τον ελληνισμό γενικά, αλλά και τη διεθνή επιστημονική κοινότητα, για την ταυτότητα και την ιστορία των Χιμαραίων.Οι Αλβανοί "επιστήμονες" που θα καλύψουν το κύριο μέρος της θεματολογίας, θέλουν να "αποδείξουν" τη διαχρονική "αλβανική ταυτότητα των Χιμαραίων" - και όχι μόνον. Στα σημεία που οι σχέσεις με τον ελληνισμό δεν μπορούν να αμφισβητηθούν, θα "αιτιολογηθούν" μέσω των αλβανικών αρετών των Χιμαραίων που η φιλικής τους διάθεσης και ο διεθνισμός τους τούς ωθεί να έχουν καλές σχέσεις με τους γειτονικούς λαούς.
Για να γίνουν κατανοητοί οι στόχοι του συνεδρίου, είναι αρκετό να παρατεθούν μερικοί τίτλοι της δημοσιευμένης θεματολογίας:
1. Η ανεξαρτησία της Αλβανίας και η Χιμάρα
2. Η Χιμάρα μετά την ανακήρυξη της αλβανικής ανεξαρτησίας
3. Η αλβανική γλώσσα στη Χιμάρα
4. Σκέψεις της αλβανικής ιστορικής επιστήμης για τη Χιμάρα
5. Μερικές σκέψεις σχετικά με τις αφηγήσεις της αλβανικής ιστορίας
6. Η αλβανική γλώσσα στο Βούρκο
7. Οι μύθοι και η αλβανική ιστορία κ.ά.
Στο συνέδριο, συμμετέχουν, ως εισηγητές ή και μέλη της οργανωτικής και επιστημονικής ομάδας, γνωστοί αλβανικοί αστέρες της επιστήμης, της δημοσιογραφίας, ακόμα και έμμισθοι υπάλληλοι της αλβανικής μυστικής υπηρεσίας . Πολλοί από αυτούς κοσμούν μόνιμα τα πάνελ της αλβανικής τηλεόρασης, κάθε φορά που το θέμα τους επιτρέπει να φανερώνουν τα ανθελληνικά τους κόμπλεξ.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: