Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Διακοινοτικός Οίκος Ανοχής

Με τον Λάζαρο Μαύρο

Ε Κ Α Τ Ο Ν ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ Χριστόφια, διαδοχικά, με (α) Ταλάτ και (β) Έρογλου, συμπληρώθηκαν προχθές Παρασκευή, στην αρξάμενη από την Τετάρτη, 3η Σεπτεμβρίου 2008, μάταιη για το Κυπριακό, βλαπτική για τους Έλληνες κι ωφέλιμη μόνο για την Τουρκία, διαδικασία των «απευθείας διαπραγματεύσεων». Ως συνέχεια, αριθμουμένων ίσως σε… χιλιάδες, συνομιλιών, όλων των κατά σειράν προέδρων, στο πλαίσιο των, εξ υπαρχής σκοπίμως στημένων για να συμφέρουν ΜΟΝΟ την Τουρκία - Κατακτητή, «διακοινοτικών συνομιλιών». Που διευκόλυναν τα μάλα στην ανενόχλητη και ατιμώρητη εδραίωση της τουρκικής κατοχής, επί 37 χρόνια στην Κύπρο.
 Π Η Ρ Ξ Ε εκ γενετής, αυτή η διαδικασία προϊόν ανεπίτρεπτης αυταπάτης και ασύγγνωστων ψευδαισθήσεων της ηγεσίας του κυπριακού Ελληνισμού. Η οποία κορόιδευε εαυτήν και όλους ότι ήταν (ή είναι) δυνατόν η Τουρκία, άνευ αντιπάλου δέους ισχύος, να συμφωνήσει σε λύση εγκατάλειψης των σαφώς διατυπωμένων από την ίδια, πάγιων από το δεύτερο μισό της δεκαετίας του '50, επεκτατικών σε βάρος της Κύπρου, στρατηγικών της σχεδιασμών κι επιτευγμάτων. Η αυταπάτη κι οι ψευδαισθήσεις τής, εκ των αποτελεσμάτων αποδεικνυομένης, ανεπαρκούς ηγεσίας, επί 34 χρόνια (από 12 Φεβρουαρίου 1977 της συνάντησης Μακαρίου - Ντενκτάς, μέχρι 18 Μαρτίου 2011 της 100ής συνάντησης Χριστόφια με τους διαδόχους Ντενκτάς), υπέβαλαν το λαό σε μια διαρκή μαζική πλύση εγκεφάλου. Ότι, δήθεν, μέσα από τις «διακοινοτικές συνομιλίες» θα βρεθεί αμοιβαία αποδεκτή, εφικτή, δίκαιη λύση. Και, προπάντων, ότι, «δεν υπάρχει άλλος δρόμος, παρά μόνον οι διακοινοτικές συνομιλίες».
 Υ Τ Η Η ΠΛΥΣΗ εγκεφάλου του λαού, αυτή η κοροϊδία, αυτή η χρόνια υποκειμενική ανεπάρκεια της ηγεσίας, παρ’ ότι αποδείχθηκε δραματικά με το λαοκατάρατο προϊόν της, ονόματι Σχέδιο Ανάν 2002-2004, εντούτοις επέτρεψε το 2008 την άνοδο στην εξουσία τού αυτοδιαφημισθέντος ως «προέδρου λύσης» κ. Χριστόφια. Με διακηρυγμένο, ως «ακρογωνιαίο λίθο» της πολιτικής του, το άκρον άωτον της αυταπάτης και της ανεπάρκειας: Ότι, «σε συνεργασία με τους Τ/κ, ως ακρογωνιαίο λίθο πάνω στον οποίο θα στηριχθούμε, θα απευθυνθούμε στη διεθνή κοινότητα και στην Τουρκία για να επιδιώξουμε λύση»! Η… 100ή «απευθείας διαπραγμάτευσή» του της Παρασκευής, απέδειξε εκατοντάκις την αποτυχία της πολιτικής του…
Ε Ι Ν Α Ι ΠΛΕΟΝ επιτακτική ανάγκη να κλείσει επειγόντως το μαγαζί των «διακοινοτικών συνομιλιών». Αποδείχθηκε ότι ακριβώς ήταν απ’ την αρχή: Ένας «οίκος ανοχής» της εμπέδωσης του Αττίλα.

Πηγή : http://www.sigmalive.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: