Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Ρατσιστική βια κατά της ΕΕΜ: Μετά την διαδήλωση των Ερυθρόμαυρων ακολούθησε βανδαλισμός των γραφείων της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Αργυροκάστρου


Μία μέρα μετά την "διαδήλωση" της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας στο Αργυρόκαστρο και τα συνθήματά τους κατά της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, του Ντούλε, του Μπολάνου και της Χρυσής Αυγής άγνωστοι λεηλάτησαν τα γραφεία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στο Αργυράκαστρο. 

Τη νύχτα του Σαββάτου άγνωστοι, αφού έσπασαν τα τζάμια της εξώπορτας των γραφείων εισήλθαν στον εσωτερικό χώρο και λεηλάτησαν τα γραφεία.
Από τον έλεγχο που έγινε, διαπιστώθηκε πως σκοπός των διαρρηκτών δεν ήταν η κλοπή. Οι δράστες στόχευαν κατά πρώτο να πάρουν διάφορα έγγραφα από το αρχείο της οργάνωσης, το οποίο πίστευαν πως βρισκόταν σε ένα από τα ντουλάπια του γραφείου, αλλά και για επίδειξη δύναμης ενόψει της έναρξης της προεκλογικής καμπάνιας για τις εκλογές της 23ης Ιουνίου, που όπως φαίνεται θα είναι σκληρή όσο ποτέ άλλοτε.
Στα γραφεία κατέφθασαν άντρες της Αστυνομίας Αργυροκάστρου οι οποίοι συνέλλεξαν τα απαραίτητα στοιχεία, ενώ ο πρόεδρος του παραρτήματος ΟΜΟΝΟΙΑΣ στο Αργυρόκαστρο, κ. Δημήτρης Μαλιούκης καταδίκασε την πράξη αυτή.
Το παράδοξο είναι ότι οι δράστες δεν έγιναν αντιληπτοί αφού τα γραφεία της οργάνωσης βρίσκονται στο ίδιο κτίριο με την υπηρεσία της Συνοριακής Αστυνομίας Αργυρόκαστρου.

Ανακοίνωση Ομόνοιας για τον βανδαλισμό των γραφείων της:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
Θέμα: Καταγγελία επεισοδίου στα Γραφεία ΟΜΟΝΟΙΑΣ – ΚΕΑΔ στο Παράρτημα Αργυροκάστρου.

Έχουν επιλέξει λάθος δρόμο και τρόπο όσοι νομίζουν  μέσα από θρασύδειλες ενέργειες τη νύχτα θα προκαλέσουν αναστολή στον αγώνα μας για τα δίκαια της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας. Το λόγο έχουμε για τις πράξεις παραβίασης και βανδαλισμών στα γραφεία της Οργάνωσης και του ΚΕΑΔ στο Αργυρόκαστρο. Ευχόμαστε να μην έχουν σχέση με την όλη αιχμηρή γλώσσα που ακραίοι κύκλοι χρησιμοποιούν εις βάρος του Ελληνισμού και της ηγεσίας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ – ΚΕΑΔ.
Παρ’ όλα αυτά είμαστε σίγουροι. Μια παροιμία στα Ελληνικά λέει: «Τι κάνει νιάου – νιάου στα κεραμίδια;». Τα Γραφεία, και τι στο ίδιο κτιριακό συγκρότημα με υπηρεσία της Αστυνομίας, απλώς σε διαφορετικές αυλές οι είσοδoi , παραβιάστηκαν μάλλον το Σαββάτο το βράδυ, όταν την προηγουμένη στο Αργυρόκαστρο είχε εθνικιστική ανοιχτή συγκέντρωση η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία.
Δεν μας φοβίζουν ούτε πρόκειται να σταματήσει η δημόσια καταγγελία της παραβίασης κάθε κανόνα δημοκρατικής συμπεριφοράς από δυνάμεις σκοτεινά χρηματοδοτούμενες και στηριζόμενες που θέλουν την συρρίκνωση και την υποτέλεια των Ελλήνων.
Απλώς έχουμε διαφορετικούς δρόμους να βαδίσουμε!

Άγιοι Σαράντα, στις 4 Μαρτίου 2013
Εκ’ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: