Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013

Το DEB και ο εκλογικός νόμος…


    Ανακοίνωση του ρατσιστικού κόμματος των τουρκοφρόνων της Θράκης για κατάργηση του εκλογικού ορίου του 3%! Ναι, εμείς στο «Προξενείο-Στοπ» συμφωνούμε και την…στηρίζουμε!
    Ανακοίνωση εξέδωσε πριν από λίγες ημέρες το κόμμα «Φιλία-Ισότητα-Ειρήνη» (DEB) των τουρκοφρόνων της Θράκης, με την οποία ζητάει ένα «δημοκρατικό και δίκαιο εκλογικό σύστημα». Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
    «Ως κόμμα DEB παρακολουθούμε από κοντά τη συζήτηση και τις διαφορετικές απόψεις που τίθενται το τελευταίο διάστημα σχετικά με τον εκλογικό νόμο. Είναι φανερό πως η χώρα μας έχει ανάγκη από έναν πιο δημοκρατικό, δίκαιο, ικανό να απαντήσει στις ανάγκες της περιόδου και πιο πρακτικό νόμο. Προσδοκούμε πως ο νέος εκλογικός νόμος που θα γίνει δεκτός από τη Βουλή και θα εφαρμοστεί, θα λάβει υπόψη του ευρύτερα και διαφορετικά κοινωνικά τμήματα, και…θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες όλων των τμημάτων.
   Ο νέος εκλογικός νόμος πρέπει να στηρίζεται σε ένα σύστημα που θα αντανακλά τις απόψεις, τις ανάγκες, τις προσδοκίες και τα αιτήματα όλων των κοινωνικών μερών που περνάνε μια δύσκολη περίοδο στην χώρα μας, και θα τους δίνει την δυνατότητα να ακουστεί η φωνή τους. Ο περιορισμός του δικαιώματος εκπροσώπησης και της δυνατότητας να ακουστεί η φωνή διαφορετικών μερών, θα αποτελεί πλήγμα στην δημοκρατία. Αυτό μαζί με την οικονομική κρίση, θα αυξήσει ακόμη περισσότερο τα βάσανα κάποιων τμημάτων που έχουν εισέλθει σε κοινωνική κρίση.
   Για αυτό τον λόγο ο νέος νόμος θα πρέπει να έχει ένα πιο δίκαιο δημοκρατικό σύστημα, και αντί να θέτει εμπόδια στο δικαίωμα εκπροσώπησης θα πρέπει να ετοιμαστεί με μια λογική προστασίας και εγγύησης αυτού του δικαιώματος.
   Ως κόμμα DEB ζητάμε την ακύρωση του πλαφόν 3% που εφαρμόστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 90, φράζοντας τον δρόμο στην εκλογή ανεξάρτητων βουλευτών και τραυματίζοντας έτσι την δημοκρατία της χώρας μας, και επιθυμούμε με τον νέο νόμο να αποδοθεί το δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι “ανεξάρτητων βουλευτών”».
    Εμείς το έχουμε πεί και άλλοτε, το ξαναλέμε και τώρα! Σε αυτό ειδικά το αίτημα συμφωνούμε απολύτως με το DEB! Τι ζητάει δηλαδή το φασιστικό κόμμα των τουρκοχαφιέδων της Θράκης; Να μπορεί να εκλέγει τον…αρχιχαφιέ του στην ελληνική Βουλή; Πολύ ωραία λοιπόν! Τι το καλύτερο δηλαδή να εκλέγεται απευθείας κάποιος κοπρίτης προξενολακές, υπό την αιγίδα ενός ρατσιστικού κόμματος (που έτσι δεν θα μπορεί και να κρύβεται πια πίσω από γελοίες ταμπέλες γιαλαντζί…ειρήνης, ισότητας και αδελφότητας και θα καταστήσει φανερό ανά το πανελλήνιον τον φασιστικό, διχαστικό και μανιχαϊστικό του λόγο) και να μη χρειάζεται να φορέσει πρώτα τις…γαλάζιες, πράσινες ή κόκκινες προβιές των ελλαδικών κομμάτων, υποκρινόμενος τον…δημοκράτη;
    Από τότε που μπήκε το πλαφόν του 3% (υποτίθεται για καλό, μετά την κοινοβουλευτική εμπειρία Αχμέτ Σαδήκ), τα κόμματα αυτά έγιναν ο φερετζές των ρουφιάνων του τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής και πολλές φορές κατ’ ουσίαν υποχείριά τους (για λόγους ψηφοθηρικούς), με αποτέλεσμα ακόμη και σήμερα να κυκλοφορούν στα έδρανα της Βουλής αμφιφανείς τουρκοπρακτοράντζες, τύπου Αχμέτ Χατζηοσμάν και Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, παριστάνοντας (τρομάρα τους) και τους…προοδευτικούς!
    Και να θυμίσουμε βέβαια εδώ ότι αμφότεροι (όπως και όλοι οι λοιποί…συμπράκτορές τους) έχουν σαφή σχέση με τοDEB (το βλέπουμε και στις φωτογραφίες), ενώ ειδικά ο Χατζηοσμάν, μπορεί να είναι μεν βουλευτής ΠΑΣΟΚ, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ, αλλά του…DEB (και όχι μόνο μέλος, αλλά – θα λέγαμε – και ο ιστορικός ηγέτης του, ως υπαρχηγός κάποτε του αλήστου μνήμης Σαδήκ)! Τι έτι χρείαν έχετε δηλαδή μαρτύρων; Να τελειώνουμε με το πλαφόν λοιπόν, να κατέβει το κόμμα των τουρκοχαφιέδων αυτόνομο στις εκλογές και να πάει ο…κάθε κατεργάρης στον πάγκο του! Αρκετά πια με τις υποκρισίες!

www.proxeneio-stop.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: