Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013

Η επανάσταση – ο Ρήγας και το σύνταγμα

Ο   πολίτης Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου
Πρόεδρος της Επιτροπής Ενημερώσεως Εθνικών Θεμάτων


Ο Ρήγας και τα δίκαια του ανθρώπου.
Εν όψει του γεγονότος ότι ετούτα τα χρόνια της νέας κατοχής ο «κυρίαρχος» ελληνικός λαός βιώνει την κάθε λογής περιφρόνηση, καταπίεση και ανασκολοπισμό από την εγκάθετη κυβέρνηση της Τρόικα, αντιγράφω το άρθρο 35 από τα «Δίκαια του ανθρώπου» που συνέταξε ο εθνομάρτυρας στη «Νέα Πολιτική Διοίκηση».
Έγραφε ο Ρήγας: «Όταν η Διοίκηση βιάζει, αθετεί, καταφρονεί τα δίκαια του λαού και δεν εισακούη τα παράπονά του, το να κάμη τότε ο λαός ή κάθε μέρος του λαού επανάστασιν, να αρπάξη τα άρματα και να τιμωρήση  τους τυράννους του, είναι το πλέον ιερόν απ’ όλα τα χρέη του. Αν ευρίσκονται όμως εις τόπον, όπου είναι περισσότεροι τύραννοι, οι πλέον ανδρείοι πατριώται και φιλελεύθεροι πρέπει να πιάσουν τα περάσματα των δρόμων και τα ύψη των βουνών…»
Αυτές τις πατριωτικές παρακαταθήκες μας κληροδότησε ο Βελεστινλής και αυτά επαναλαμβάνει το ισχύον «ελληνικό» σύνταγμα της σάπιας δημοκρατίας, το οποίο στην παράγραφο 4 του άρθρου 120 ορίζει: «Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία».
Τούτα τα χρόνια, απροκάλυπτα, πρόστυχα και χυδαία, οι εντεταλμένοι εξουσιαστές το καταλύουν διαρκώς ανασκολοπίζοντας το λαό, το κράτος και το έθνος.
Συνεπώς: Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα.
Στην κατοχή τραγουδούσαμε: «Παιδιά σηκωθείτε να βγούμε στους δρόμους, γυναίκες και άντρες με όπλα στους ώμους, ντροπή στον εργάτη, στο σκλάβο ντροπή, στο αίμα αν δεν πνίξει μια τέτοια ζωή» (Σημ. Για το Ρήγα βλ. «Τα επαναστατικά», εκδ. «Επιστημονική Εταιρεία Μελέτης Φερών – Βελεστίνου – Ρήγα», Αθήνα, 1994, σελ. 30).
Τα συντάγματα, η ηθική, το δίκαιο, η πείνα, η καταφρόνια, ο ανθρωπισμός, βοούν και επιτάσσουν.
Ελληνίδες και Έλληνες: Επιτέλους να σηκωθούμε! Θα ψοφήσουμε άκλαυτοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: