Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Το Γερμανικό χρέος είχε αναζητηθεί από το ΠΑΣΟΚ το 1979

Ο  πολίτης Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου
Πρόεδρος της Επιτροπής Ενημερώσεως Εθνικών Θεμάτων


Αντιγράφω από «Το Βήμα» (19/10/1979) το σχετικό ρεπορτάζ: «400 εκ. μάρκα μας οφείλει η Δυτική Γερμανία. Να επιστραφεί το κατοχικό δάνειο, ζητεί το ΠΑΣΟΚ», ενώ στο ρεπορτάζ διαβάζουμε και τα εξής: «Στην επερώτηση που απευθύνεται στον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς υπενθυμίζεται ότι ο Γ. Παπανδρέου ως πρωθυπουργός είχε ζητήσει την επιστροφή του δανείου και για το σκοπό αυτό είχε στείλει στη Βόνη, τον Ιανουάριο του 1965 τον Ανδρέα Παπανδρέου με προσωπική επιστολή του προς τον τότε Καγκελάριο της Δυτ. Γερμανίας κ. Έρχαρτ».
Το ρεπορτάζ συνεχίζει: «Άρχισαν τότε σχετικές συνομιλίες με αρμόδιους των υπουργείων Εξωτερικών και Εθνική Οικονομίας, που διεκόπησαν όμως όταν ήλθαν στην αρχή οι κυβερνήσεις των αποστατών… Η Ελλάδα μετά την καταβολή των ιταλικών επανορθώσεων, με την ελληνοϊταλική συνθήκη συνεργασίας του 1949, έχει παραιτηθεί από την επιστροφή του ιταλικού μεριδίου του κατοχικού δανείου. Δεν έχει όμως παραιτηθεί από το γερμανικό μερίδιο που είναι και ασύγκριτα το σημαντικότερο».
Αυτά έκανε και έλεγε το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση της Ν.Δ.
Όμως, όταν έγινε κυβέρνηση το 1981 και μετά τα ξέχασε ΟΛΑ.
Απάτη στην απάτη έφτασε εδώ που έφτασε και πολύ του είναι. Πρέπει να λογοδοτήσει για τα εγκλήματα που έκανε σε βάρος της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: