Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2013

19 χρόνια από το θάνατο του Θεόφιλου ΓεωργιάδηΔεκαεννέα χρόνια συμπληρώνονται από το τραγικό βράδυ της Κυριακής 20 Μαρτίου 1994, όταν πράκτορες των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών πυροβόλησαν και σκότωσαν τον υμνητή της ελευθερίας και υπέρμαχο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Θεόφιλο Γεωργιάδη, έξω από το σπίτι του στην Λευκωσία. 
 
Την Κυριακή 17 Μαρτίου στην Κύπρο, πλήθος εκτιμητών του έργου και της προσφοράς του, τίμησαν την μνήμη του, στον ιερό ναό του Αποστόλου Ανδρέα στο Πλατύ Αγλαντζιάς. 
 
Του μνημοσύνου προέστη ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Λευτέρης Χριστοφόρου. 
 
Ακολούθως, τελέστηκε τρισάγιο στον τόπο όπου έπεσε ο Θεόφιλος Γεωργιάδης, όπου δρομείς του Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων, μετέφεραν φλόγα από τα Φυλακισμένα Μνήματα. 
 
Φανερά συγκινημένος, ο πατέρας του ήρωα Χαράλαμπος Γεωργιάδης δήλωσε περήφανος για τη θυσία του γιού του. 
 
Στεφάνια στην προτομή του Θεόφιλου Γεωργιάδη, κατέθεσαν ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, βουλευτές και εκπρόσωποι κομμάτων, μέλη της οικογένειας του, καθώς και εκπρόσωποι συνδέσμων, σωματείων και οργανώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: