Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Προσταγή λαού στο πεδίο μάχης


Με τον Λάζαρο Μαύρο

Π Α Σ Η ΘΥΣΙΑ να σώσουμε τώρα την πατρίδα. Είναι η απόφαση του συνόλου των Ελλήνων Κυπρίων, που τη διαλαλεί με κάθε τρόπο ο λαός στην απελπιστικά δεινή θέση όπου βρεθήκαμε, μετά το τελεσίγραφο του Σαββάτου.
Α Κ Ο Υ Σ Τ Ε , λοιπόν, όλοι, πολύ προσεκτικά τη φωνή του λαού. Την προσταγή υπεράσπισης της πατρίδας, που εξέδωσε ήδη επί του πεδίου τής μάχης ο κυρίαρχος λαός. Προσφέροντας συνάμα ό,τι έχει και δεν έχει για τη διάσωση της πατρίδας.

Ε Χ Ο Υ Μ Ε
 έναν Πρόεδρο, τον Αναστασιάδη, ο οποίος, 20 μέρες αφότου εξελέγη, ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου στις Βρυξέλλες και την Κυριακή με το διάγγελμα και την Τρίτη με το νομοσχέδιό του, έδειξε στην πλειοψηφία, ακόμα κι εκείνων που τον ψήφισαν, ότι είναι ανεπαρκής, ανίκανος και ανάξιος. Νύκτα της Τρίτης, που η Βουλή καταψήφισε και το τελεσίγραφο και το διάγγελμά του, όφειλε αυθωρεί και παραχρήμα να παραιτηθεί. Δεν το έπραξε. Ούτε κι οποιοδήποτε κόμμα τού το ζήτησε. Παραμένει λοιπόν στο ύπατο της εξουσίας αξίωμα.
Σ Η Μ Ε Ρ Α Παρασκευή, 26 μέρες από την εκλογή του, το σύνολο του λαού, όλες οι Ελληνίδες και οι Έλληνες της Κύπρου, κάθε ηλικίας και κάθε κομματικής ή μη κομματικής προέλευσης, στεκόμαστε αποφασισμένοι δίπλα του, με μίαν και μόνη απαίτηση: Να γίνει πάραυτα αξιότατος, ικανότατος και επαρκέστατος. Να γίνει αμέσως ο αποτελεσματικότερος όλων Ηγήτορας τών ικανότερων να σώσουν την πατρίδα προσφερομένων συμπολιτών μας, κάθε ειδικότητας και επιστημοσύνης.
Π Ρ Ο Σ Τ Α Γ Η σήμερα του λαού, ο οποίος μπροστά στον φοβερό κίνδυνο της πατρίδας αναγεννιέται - ως εκ των ανέκαθεν ελληνικών προγονικών του παραδόσεων - σε αποφασίζοντα επί παντός δήμο πολιτών - οπλιτών της δημοκρατίας, είναι μία προς όλους τους εκλελεγμένους πολιτικούς: Κλειδώστε στ’ ασφαλισμένα μπαούλα σας τα κομματικά σας. Ξεχάστε ακόμα και τα ονόματα των κομμάτων σας, για να σώσουμε τον τόπο. Εγκατασταθείτε οι Βουλευτές νυχθημερόν στο Κοινοβούλιο. Πάρτ’ εκεί μαζί σας και κρεβάτια εκστρατείας, για να διοργανώσετε τη διάσωση της πατρίδας. Και μη βγάλετε καν τ’ άρβυλα ούτε για όση ώρα θα ρίξετε έναν υπνάκο. Αρνηθείτε για λίγο τις συμμετοχές στις τηλεοράσεις κι εξορμήστε, εντός και εκτός, όπου χρειαστεί, για να έχει η πατρίδα το καταλληλότερο σχέδιο διάσωσης και τους αποτελεσματικότερους συμμάχους, ξεκολλημένοι από κάθε αγκύλωση…
Π Ρ Ο Σ Φ Ε Ρ Ε Ι τα πάντα για την πατρίδα σήμερα ο λαός. Φανείτε αντάξιοι της προσφοράς του. Παίδες Ελλήνων ίτε, νυν υπέρ πάντων αγών: Να σώσουμε σήμερα την Κύπρο μας. Για να την κάνουμε αγκωνάρι διάσωσης και της Ελλάδας μας. «Κι ας τρώγωμεν πέτρες», όπως είχαν ορκιστεί οι βρακάδες παππούδες μας κι οι μαντιλοφορούσες γιαγιάδες μας, που γέννησαν έναν Αυξεντίου κι έναν Ευαγόρα Παλληκαρίδη.

ΕΡΩΤΗΣΗ 

Μπορείτε άραγε, σε μια κοινή συνεδρίαση Υπουργικού Συμβουλίου, Βουλής και Κεντρικής Τράπεζας, υπό την προεδρία Αναστασιάδη, να καλέσετε έναν ικανό επιστήμονα για μια διάλεξη 45 λεπτών, για κείνη την εθνοκτόνα γάγγραινα του 1ου «επαναστατικού δανείου» τού 1824 - 1825, των 2.800.000 στερλινών που εξουσιοδοτημένοι συνήψαν εν Λονδίνω οι Ορλάνδος, Ζαΐμης, Λουριώτης, περί του οποίου στις 11 Μαΐου 1823 το Βουλευτικόν, μετά από προβούλευμα του Εκτελεστικού αποφάσισε «το απαιτούμενον δάνειον διά τας κατεπειγούσας χρείας της πατρίδος και ενεκρίθη να λειφθή δάνειον εις χρέος της ελληνικής επικρατείας ποσότητος τεσσάρων μιλιονίων ταλλήρων κατά τον περικλειόμενον νόμον υπ’ αριθ. Α’, α δη και καθυποβάλλει εις την απόκρισιν του Εκτελεστικού»;

www.sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: